Restplasser uspesifisert til Naxos by, Hellas

Restplasser uspesifisert til Naxos by, Hellas

 
 
 

Om Naxos by Naxos, Europa

Barnevennlig
None
Sandstrand
Sol & bad
Vannsport

De hvite husene i Naxos by ligger så perfekt til i landskapet at det er blitt en av de mest populære greske byene i Hellas. Her bor du i svært koselige omgivelser med nærhet til både strand og andre øyer.

Det er en ganske liten by, men havnen er et knutepunkt for mange båt- og fergeruter til hele det greske øyriket. Det er derfor en perfekt base for deg som vil på øyhopping eller bare dra på dagsutflukter til andre øyer.

De hvite husene i Naxos by ligger veldig vakkert til på en liten klippe med utsikt til høye fjell i horisonten.

I Naxos by, eller Chora som byen også kalles, kan du sitte på en av uteserveringene langs havnepromenaden og se små og store båter komme inn og ut av havnen. Sør for byen ligger det milevis med herlige sandstrender, blant annet ved landsbyene Agios Prokopios, Plaka, Mikri Vigla, Kastraki og Agiassos.

Et must når du bor her er å besøke den lille halvøyen utenfor havnen. Her ligger ruinene til et 2500 år gammelt Apollo-tempel. Det eneste som er igjen er inngangen Portara, men denne marmorporten er så spesiell at den har blitt et lite symbol for hele øya.

Rundt om på Naxos ligger det flere mystiske statuer som aldri ble fullført. De kalles ”Kouros” og skal forestille ti meter lange menn. Den mest kjente ligger i steinbruddet ved Apollonas og er bare så vidt blitt uthugget. Ved Melanes ligger to til – en som mangler ansikt og en med brukne ben. Ingen er helt sikre på hva de forestiller – kanskje vinguden Dionysos?

1 / 7
Thinkstock
Apollon templet Naxos
2 / 7
Ankomst till Naxos stad!
5 / 7
Åsna vid landningsbanan på Naxos
6 / 7
Solnedgång hamnen Naxos
7 / 7