Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser uspesifisert til Albena, Bulgaria

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Albena Varna-område, Europa

Når du ligger på sandstranden i Albena har du krystallblått hav foran deg og et frodig naturreservat bak deg.

Den lille turistbyen Albena ligger ved Svartehavskysten i den nordøstlige Bulgaria. Herfra er det tre mil til flyplassen i Varna og en mil til den mer kjente badebyen Golden Sands.

I Albena ligger en av Europa beste strender – hele syv kilometer med finkornet, gyllen sand. Dette er også favorittstranden for barnefamilier ettersom stranden er svært langgrunn – det er bare noen meter dypt 100 meter i vannet.

Det er veldig rolig og stille i Albena og det ligger kun 40 hotell her. De mest spennende hotellene er halvveis pyramideformede og ligger rett på stranden. Mange av hotellene ligger rett ved grensen til den vernede skogen i naturreservatet Baltata.

Nesten alle aktiviteter i Albena fokuserer på kropp og helse. Her finner du et stort spa med et titalls ulike behandlinger og byen har til og med sitt eget mineralvann. Du kan også spille tennis, fotball, golf, dykke og ri.

Noen mil øst for Albena ligger Kaliakra-halvøya med sine høye klipper som danner en skarp ”V”. Denne strategiske plassen har armeer sloss om i tusenvis av år. Den mest spennende legenden om disse stupene er at 40 kvinner slengte seg i døden for å ikke bli voldtatt av invaderende tyrkiske tropper på 1300-tallet.