Restplasser til Albena, Bulgaria

Restplasser til Albena, Bulgaria

 
 
 

Om Albena Varna-område, Europa

Når du ligger på sandstranden i Albena har du krystallblått hav foran deg og et frodig naturreservat bak deg.

Den lille turistbyen Albena ligger ved Svartehavskysten i den nordøstlige Bulgaria. Herfra er det tre mil til flyplassen i Varna og en mil til den mer kjente badebyen Golden Sands.

I Albena ligger en av Europa beste strender – hele syv kilometer med finkornet, gyllen sand. Dette er også favorittstranden for barnefamilier ettersom stranden er svært langgrunn – det er bare noen meter dypt 100 meter i vannet.

Det er veldig rolig og stille i Albena og det ligger kun 40 hotell her. De mest spennende hotellene er halvveis pyramideformede og ligger rett på stranden. Mange av hotellene ligger rett ved grensen til den vernede skogen i naturreservatet Baltata.

Nesten alle aktiviteter i Albena fokuserer på kropp og helse. Her finner du et stort spa med et titalls ulike behandlinger og byen har til og med sitt eget mineralvann. Du kan også spille tennis, fotball, golf, dykke og ri.

Noen mil øst for Albena ligger Kaliakra-halvøya med sine høye klipper som danner en skarp ”V”. Denne strategiske plassen har armeer sloss om i tusenvis av år. Den mest spennende legenden om disse stupene er at 40 kvinner slengte seg i døden for å ikke bli voldtatt av invaderende tyrkiske tropper på 1300-tallet.

De mest populære reisemålen i Albena