Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser uspesifisert til Nessebar, Bulgaria

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Nessebar Burgaskysten, Europa

I Nessebar kan du sole deg på gyllengule strender om formiddagen og gå vandre rundt i flere tusen år gamle gater om ettermiddagen.

Byen er en av Europa eldste, og her kan du gå på fortau laget av de samme gatestenene som ble brukt av antikkens grekere og romere. Den vakre byen består av en spennende blanding av trehus og masser av middelalderske steinkirker. Byen er i dag beskyttet som verdensarv.

Den gamle delen av Nessebar ligger på en liten halvøy med herlige gyllengule sandstrender både i nord og sør. Mange av hotellene ligger derimot i den nyere delen på fastlandet.

Nessebar har flere interessante museer, men sjansen er stor for at du heller vil tilbringe de varme og solrike dagene i det krystallblå vannet eller på en av de mange kafeene og restaurantene.

En av de merkeligste dansene i Europa er den hellige bulgarsk nestinarstvo. Dansen var tidligere vanlig i små fjellandsbyer og ble gjort barføtt på glødende kull. Om du drar de tre milene til det levende museet Gerana kan du se både denne og andre folkedanser, prøve veving, eller hvorfor ikke prøve å melke en geit?