Reiser til Skopelos by

Reiser til Skopelos by

Om Skopelos by

Skopelos ble for alvor kjent i Hollywood-filmen ”Mamma Mia”, og det er virkelig et strandparadis med sand- og steinstrender og smaragdgrønt vann. Det er en genuin gresk øy som er utrolig grønn og frodig, og passer best for voksne og par.

Sammenlign pakkereiser til Skopelos by

Fly til Hellas når det er som billigst

Gjør et kupp med en restplass til Skopelos by

Om Skopelos by Skopelos, Europa

None
Genuint
Laid back
Matopplevelser
Pittoresk
Romantisk

Du bør ikke ha hastverk når du spaserer gjennom vakre Skopelos by. Her ligger husene så tett i tett at du garantert kommer til å gå deg vill blant de labyrintiske gatene.

Byen beskrives ofte som den vakreste i den greske øyverdenen og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Bygningene ligger fantastisk til i en bratt skråning med utsikt over en bukt og grønne fjell.

Her er nesten alle de hvitkalkede husene fredede og prydet med fargerike ballonger og mengder av potteplanter. Gatene er så bratte, smale og labyrintaktige at du garantert kommer til å gå deg vill i løpet av de første dagene her.

Vil du bo der det skjer bør du booke hotell nærme havnen. Havnepromenaden er fylt med tavernaer og butikker, men er på sitt koseligste om kveldene når den stenges for all trafikk.

På en bakketopp over byen finner du den beste utsikten over byen og landskapet. Her ligger også ruinene av en middelaldersk festning.

Du vil ikke gå mange meterne i Skopelos by uten å gå forbi en kirke. Til tross for at det bare bor 3000 personer her ligger det hele 100 små og store kirker i byen. På den lille øya finnes det totalt 360 kirker, mange er private og bare åpne under store høytider. Øyas mest kjente kirke er Agios Ioannis sto Kastri der scener fra filmen ”Mamma Mia” ble spilt inn.