Weekend i Barcelona

Kajsaanka
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Stefan Gudmundsson
Foto: Stefan Gudmundsson
Foto: Kajsa Fahlgren
Foto: Kajsa Fahlgren
Foto: Stefan Gudmundsson
Foto: Stefan Gudmundsson
Foto: Stefan Gudmundsson
Hvor reiser man når reisefølget vil se og gjøre helt forskjellige ting? Barcelona er svaret!
Publisert 20 februar 2013

Vi er tre kollegaer som skulle ut å reise noen dager, og vi har vidt forskjellige interesser. En er fotballinteressert, en er kultur- og museumsfantast og en elsker mat og tilhørende god drikke. Men alle tre liker sol og bad. Vi skulle altså velge et reisemål som passet oss alle tre, og da var Barcelona et enkelt valg.

Kort om byen

Barcelona er en storby med nesten 1,7 millioner innbyggere, men med forsteder bor det nesten 3 millioner mennesker her. Byen ligger ved Middelhavet og har flere vakre sandstrender.

Å gjøre i Barcelona

Barcelona er en veldig gåvennlig by, så det beste er å ta på seg et par komfortable sko og gå ut for å oppdage byen. Overalt støter du på vakre bygninger og herlige fortausrestauranter. Barcelona er også et mekka for deg som elsker å shoppe, og en spesialitet er skobutikker. Ta en god kopp kaffe eller et glass med noe annet godt å drikke og bare sitt ned å se på folkelivet. Holder du deg i turistområdene rundt hovedgaten La Rambla er det alltid noe morsomt på gang. Noen danser flamenco mens andre synger eller spiller instrumenter. En av de beste tingene med Barcelona er at du kan kombinere storbyliv med sol & bad. Så når du blir trøtt i beina av all gåing kan du legge deg vannrett på stranden og bare nyte lyden av bølgene.

Fantastisk mat og drikke

Skal du ut for å spise eller ta noe å drikke kan det være bra å unngå La Rambla – her er prisene høye og maten ofte ikke spesielt bra. Det rekker som regel å bare gå noen kvarter bort fra denne hovedgaten for å komme til mye hyggeligere restauranter med veldig bra priser. Vil du ha vakker havutsikt til middagen finnes det mange restauranter på veien til stranden og båthavnen i Barceloneta-området. Små og koselige “hull-i-veggen” restauranter finnes på nesten hvert eneste gatehjørne i tillegg til massevis av sjarmerende små kafeer. Disse små restaurantene serverer fantastiske tapas fra en liten disk og som regel finnes bare ståbord. Er du en matelsker får du heller ikke gå glipp av matmarkedet som ligger på La Rambla 91, Mercat de La Boqueria, og her kan du kjøpe med deg en piknikkurv til stranden eller bare ta inn den herlige atmosfæren. Før man går ut for å spise middag på kvelden er det også perfekt å gjøre et liten pit-stopp på en av de mange champagneriaene som serverer spansk musserende vin, Cava. Til får man ofte noe lett å tygge på og stemningen er alltid på topp.

Her bor du best

Barcelonas sentrum er ganske lite og et hett tips er å bestille hotell i nærheten av området El Gotic. Da har du gangavstand til stranden, shopping, mat og severdigheter. Hotell kan være dyrt i de mest populære områdene og det lønner seg ofte å være ute i god tid med sin bestilling. El Gotic er en del av Barcelonas gamleby med vakre balkonger og smale gater, og her er det perfekt å bare spasere rundt.

Severdigheter

Tre spanske storheter som har satt sin preg på Barcelona er Gaudi, Picasso og Miró. De har prydet byen med skulpturer, bygninger, museer, parker – og ja til og med lyktestolper! Gaudis berømte La Sagrada Familia som ble påbegynt på 1880-tallet og beregnes å være ferdig i 2026 er kanskje byens mest kjente byggverk. Bygget bekostes i dag kun av inngangspengene, så bidra gjerne for katedralen er helt unik og vel verdt et besøk. Gaudi er også arkitekten bak fler kjente bygninger i byen, som for eksempel La Pedrera som er flere kjente modernista-bygninger. Et annet byggverk man ikke får gå glipp av når man er i Barcelona er Camp Nou – hjemmearenaen til Barcelona og Katalonias stolthet FC Barcelona, et av verdens beste fotball lag. Dit burde man ta turen om man har bare det minste lille interesse for sport, uansett om det spilles noen kamp når du er der eller ikke. En rundtur på arenaen koster rundt 200 kroner og da får man vite mer om klubbens historie og se pokaler, bilder og filmer. Etter denne delen av turen får man se mer av selve arenan, og det er utrolig mektig å få gå rundt å se i spillergangen, garderobene og ikke minst ut på selve banen. Det er vanskelig å ikke bli imponert.

Slik kommer du deg rundt i Barcelona

I Barcelona kan man ta seg rundt på mange forskjellige måter. Det finnes et bra utbygd t-banenett og det går også mange bussruter rundt i byen. I tillegg finnes det tre busslinjer for turister der man kan låne høretelefoner slik at man får høre mer om områdene man passerer. Disse bussene koster 24 euro per person for en dag, men for bare noen euro ekstra kan man benytte seg av bussene i to dager. Man kan også leie sykkel eller bli med på en av de mange sykkelturene med guide som går rundt i byen. Men til tross for veldig bra kollektivtransport er den aller beste måten å komme seg rundt på å ta føttene til hjelp.

Slik kommer du deg hit

Flere flyselskap har direktefly til Barcelona og noen av dem lander på Barcelona Airport som ligger 12 kilometer utenfor byen. Herfra kommer man seg til sentrum t-bane, buss eller taxi. En taxi koster mellom 30 og 40 euro avhengig av hvor mye bagasje man har med seg, Lander man på den andre flyplassen, Girona, så skal man vite at den ligger mer enn 10 mil utenfor byen.


Billige flybilletter til BarcelonaBo bra i Barcelona