Vinter i Paris

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: Yael Zukovsky Fitoussi
Foto: Yael Zukovsky Fitoussi
Foto: travelfun, medlem siden 2006
På vinteren kan du stort sett finne både billigere reiser og hotell i Paris. I vinter kan du også gjøre funn på designerplagg eller spise ute på fine restauranter for en billig peng.
Publisert 9 januar 2010

Den mørke årstiden er dessuten et utmerket tidspunkt til å besøke kaféer og restautanter, shoppe eller bare spankulere i koselige strøk.

Opplev en glittrende vinterstemning

Frem til slutten av februar kan du delta i ulike vinteraktiviteter midt i Paris. Hôtel de Ville bygger hvert år en stor skøytebane foran deres praktfulle bygning. Her kan du danse rundt på skøytene gratis. Dersom du ikke har skøyter kan du leie dette her for fem euro.

Dersom du besøker Paris i begynnelsen av januar er det stor sjanse for at du kan få med deg den glittrende julebelysningen langs paradegaten Champs-Elysées. Det klassiske varehusdistriktet ved Opera Granier byr også på vakre lysdekorasjoner langt ut i januar. Mest kjent er dog Galeries Lafayette, der designede juletrær og butikkvindu dekorasjoner konkurrerer med liknende konsept i New York.

Gjør et kupp på restauranter og mote

Etter juleferien setter det årlige julesalget i gang. Salget i år finner sted mellom 6. januar og 9. februar. 6. januar var i tillegg startskuddet for fire arrangement fylte dager, der detaljhandlere byr inn til festligheter i de ulike shoppingdistriktene. Turistbyrået i Paris kan tipse deg om forskjellige handleruter. I vinter kan du unne deg litt luksus til en billig penge. Lavkonjunkturen har også satt sitt preg på Paris. Dette betyr at en rekke fine restauranter er villig til å gi opp til 50 prosent rabatt. Eksempler på slike steder er: Le Cristal Room, Cou de la Girafe, Sensing, Le Lutin dans le Jardin og Villa Victoria.

Spankuler i trendige og koselige Marais

Marais er et av Paris hyggeligste områder. Området har gangavstand til de fleste severdighetene. Områdets gater er preget av små boutiquer med alt fra vintage til trendige moteklær. Langs Rue de Rosiers, hovedgaten i det jødiske kvarteret, finnes koslige bakerier, gamle bokhandlere og populære spisesteder. I det homovennlige nabokvarteret finner du stilfulle restauranter, samt trendige puber og nattklubber. De fleste av butikkene, restaurantene og kaféene er åpne også på søndager og helligdager.

Flybilletter til Paris