11 budsjettknep i Paris

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: iStock
Paris er en av verdens dyreste byer, men det går fint an å reise hit på budsjett. Vi har funnet 11 lommebokvennlige tips til deg som vil oppleve romantikkens by.
Publisert 12 mars 2018

Det kan være dyrt å feriere i den romantiske franske hovedstaden. Når du må betale dyrt for både hotellrom, mat og severdigheter er det lett å miste kontrollen over ditt reisebudsjett, men det finnes mange enkle knep som gjør at du både kan gå på museer og andre severdigheter helt gratis, kjøpe bra viner til ekstremt gode priser og spise rimelig. Her er våre 11 beste budsjettknep for deg som skal til Paris.

1. Besøk den berømte katedralen

Verdens mest berømte katedral heter Notre Dame og ligger i Paris. Det er helt gratis å besøke både denne og andre kirkebygg i Paris. Notre Dame tar derimot en en avgift om du vil gå opp i tårnet.

2. Besøk en kirkegård

Mange av verdens mest berømte forfattere, poeter, rockestjerner og artister har hatt Paris som sin hjemby. Mange endte også opp på en av byens mange spennende kirkegårder. Den mest berømte graven ligger på kirkegården Pere Lachaise Cemetery, hvor rockestjernen Jim Morrison ligger begravet.

3. Vandre byen rundt

Paris er en perfekt by for lange romantiske turer uansett om du velger å vandre langs Seinen eller langs noen av de store boulevardene. De fleste severdighetene ligger samlet i sentrum og det meste når du enkelt både med en kort eller lang gåtur. Det er ikke nødvendig å stå som sild i tønne på metroen eller å sløse penger på dyre taxireiser.

4. Lei en leilighet

Om du reiser med en familie eller noen venner mer enn en uke så blir det ofte dyrt å bo på hotell. Et alternativ som gjør at dere både kan bo sammen og spare penger er ved å leie en leilighet. Det er flere utleietjenester som spesialiserer seg på dette, og på sider som AirBnb kan du finne mange sjarmerende Paris-leiligheter til gode priser.

5. Luksuslunsj

I Paris elsker de å spise luksuriøse, storslåtte middager, og det gjør at det kan være ekstremt dyrt å prøve ut byens luksusrestauranter om kveldene. Gå heller i lunsjtiden, da du kan spise samme måltid til en brøkdel av prisen. Nesten alle typer restauranter har en dagens rett, så se etter skilt med ”prix fixe”. I prisen inkluderes ofte en treretters middag og et glass vin.

6. Kjøp vin på supermarkedet

Du sløser bare bort penger om du kjøper vin i en eksklusiv vinbutikk. Kjøp det i stedet for på det lokale supermarkedet. De fleste supermarkeder i Paris har masse av kvalitetsviner som ofte bare koster noen tiere.

7. Bo i “feil” bydel

De dyreste hotellrommene i Paris ligger i sentrum og ved populære severdigheter som Eiffeltårnet, men om du velger et område som Montmartre finner du både billigere bosted og en perfekt utsikt over resten av Paris.

8. Unngå populære helger

Paris er en ekstremt populær by under store helger som jul og nyttår, samt ved store event som den årlige Paris Fashion Week. De beste årstidene for et besøk til Paris er om våren og høsten. Da er både prisene og været på sitt beste.

9. Besøk parker og hager

For franskmannen er ikke Paris bare en storby med mange severdigheter, mye shopping og luksuriøse restauranter. Byen er også berømt for sine mange grønne parker og hager. Å spise en piknik i en park som Parc de Buttes Chaumont eller Jardin du Luxembourg er ikke bare billig, men også en mye mer unik opplevelse enn å spise et dyrt måltid på en restaurant.

10. Reis første helg i måneden

Du kan tjene mange 100-lapper på å dra til Paris den første helgen i måneden. Mange av hotellene gir nemlig gratis inngang til ulike steder den første søndagen hver måned, slik som Louvre, Musee d'Orsay Rodin-museet og Centre Pompidou.

11. Lei en sykkel

Det er veldig billig å leie sykkel i Paris takket være det nye systemet Velib. Du kan hente og levere sykkelen på en av de 1800 ulike stasjonene i Paris eller i noen av nabobyene. Syklene koster bare 100 kroner per uke og betales direkte på automaten med kredittkort.

Finn din reise til Paris her:
» Finn din flyreise her
» Finn hotell i Paris


Fly til ParisTilbud – Weekend