Vietnam – det beste av to verdener

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Kultur og storbyliv eller øde øyparadis? I Vietnam får du begge deler. Kombiner Ho Chi Minhs spennende kjøkken og fargerike storbyliv med urørte strender på den eksotiske øyen Phu Quoc.
Publisert 8 september 2019

Phu Quoc er den største øya i Vietnam og ligger nær den kambodsjanske kysten. Dette er en perle i charter-utvalget om du søker etter en helt ny og spennende destinasjon. Øyen har også sin egen flyplass som enkelt tar deg til Vietnams største by, Ho Chi Minh, på kun 50 minutter. Kombiner disse to og få det beste av to verdener. Her er tipsene til hva du bør få med deg i denne destinasjons-miksen:

Phu Quoc

Dette er en paradisøy hvor du finner rene, hvite sandstrender, krystallklart vann og tett, tropisk jungel. 90 prosent av Phu Quoc er dekket av skog og vegetasjon, og har derfor en stor jungelverden du kan forville deg inn i. Øya har høysesong fra desember til mars, og er kjent for sin urørte, rene natur. Dette er også et mekka for deg som elsker å dykke og snorkle. Apollo har charterreiser til Phu Quoc, og Ving har også rutefly til den solrike destinasjonen. Her er 6 opplevelser på Phu Quoc.

Fossefall

Suoi Tranh og Suoi Da Ban er de mest kjente fossefallene. Disse er best å besøke i lavsesongen mellom mai til september, da det regner mye og fossefallene er overfylte og vakre. Her kan du kjøle deg ned i steinbassengene og se de vakre fossefallene omringet av tett vegetasjon. Da Ngon er et av de mest spektakulære fossefallene og ligger gjemt dypt inne i jungelen. I motsetning til de to andre, som kun er en kort fottur unna, tar denne turen en halv dag – så en guidet tur er det beste alternativet. Husk myggspray!

Duong Dong Market

Atmosfæren blandet med de rimelige prisene og spennende matutvalget gjør Duong Dong's night market til en spennende opplevelse på kveldstid. Her finner du flere boder som serverer vietnamesisk mat, grillet sjømat og flere vegetariske alternativer. Test også ut noen spesielle lokale frukter du aldri har sett før!

Fiskelandsbyen Ham Ninh

Denne fiskerlandsbyen ligger på østsiden av Phu Quoc, med fjell i bakgrunnen og havet liggende langstrakt foran seg. Her vil du møte en rolig atmosfære både om dager og kvelden – men det er noe helt spesielt når månelyset skinner i vannet og lager en magisk stemning. Prøv noen av de lokale sjømatrettene her – den kokte krabben er en spesialitet på Phu Quoc.

Finn din private strand

Øyas strender er den perfekte kombo av hvit melis-sand, urørt øy og klart, turkist vann. Siden øyen fortsatt er lite utviklet, gir det deg gode sjanser for å finne din egen private strand, selv under høysesongen. Pakk med en piknik-bag og dra på oppdagelsesferd etter ditt eget stille strandparadis. Strendene Sao, Dam og Vong er også tre populære og vakre strender som er verdt å besøke. Her er det flere folk og muligheter for vannsport-aktiviteter.

Phu Quoc nasjonalpark

En tur hit er perfekt om du trenger en pause fra solen, og den dekker hele 50% av øya. Du kan utforske nasjonalparken enten til fots eller ved å leie en motorsykkel og ta fatt på veiene i nord, der skogen er tettere. Dette vil gi deg en smak av det naturlige og ville Phu Quoc. 208 ulike dyrearter er registrert i denne skogen, samt over 1000 plantearter.

Fisk blekksprut i skumringen

Flere tilbyr å ta med turister ut om kvelden for å fiske etter blekksprut. Er du heldig og får napp, kan du grille den på stedet og få deg et kveldsmåltid utenom det vanlige.

Ho Chi Minh

Fullpakket med historie fra Vietnam-krigen, er dette Vietnams største by – større enn hovedstaden Hanoi. Her finner du en pulserende storby som domineres av myldrende gateliv, fortausrestauranter side om side, fargerike frukt og grønt-markeder og scootere i alle regnbuens farger. Hvis du ikke har vært i en asiatisk storby før, kan møtet med Ho Chi Minh – det tidligere Saigon – bli en voldsom opplevelse de første dagene, og sanseinntrykkene går fort i spinn. Asiatene som nærmest står på hornet i trafikken, samt selgere og tilbud på alle gatehjørner, skiller seg ut fra enhver rolig skandinavisk storby. Likevel henter du deg fort inn i rytmen, lydene og luktene av byen og lærer deg etter hvert å sette pris på det uforutsigbare. Dette er stedet å dra for å oppleve en kultur fjern fra vår egen. Her er 6 opplevelser i Ho Chi Minh.

Cu Chi-tunellene

Utenfor byen ligger de berømte Cu Chi-tunellene, et flere hundre kilometer langt tunellsystem som vietnameserne bygde under krigen mot franskmennene og siden amerikanerne. Disse tunellene ble bebodd av geriljasoldatene som bekjempet de fremmede styrkene med godt resultat. Om du ikke er klaustrofobisk, er det et must å ta seg gjennom de trange tunellgangene og forsvinne inn i krigstiden.

Ho Chi Minh på 2 hjul

Mange starter sitt motorsykkel-eventyr gjennom Vietnam i denne byen, hvor det både kan leies og kjøpes motorsykler. Men det finnes også mange alternativer for dagsturer hvor du får kjøre motorsykkel rundt i de ulike distriktene og oppleve det beste av byen, samt smake på flere vietnamesiske retter sammen med lokale.

Nattmarkeder

Kvelden er en perfekt tid for å forville seg i byens fargerike markeder. Temperaturen er sval og det yrer av folkeliv. Her får du kjøpt ferske lokale matretter fra 1 dollar, klær, smykker, klokker etc. Det er oftere billigere på nattestid også. De mest kjente nattmarkedene er Ben Thanh Market og Ba Chieu i distrikt 1, Hoa Hung i distrikt 10 og Cho Lon i distrikt 5. Åpen fra 17 til midnatt.

Mat & matlagingskurs i Ho Chi Minh

Elsker du mat er du kommet til rett sted. Vietnamesisk mat er kåret til verdens sunneste, selv om dette ikke går utover smaken. For å få den ekte vietnamesiske feelingen kan du slå deg ned på en av fortausrestaurantene hvor gjestene sitter tett i tett og bordene bygges utover i gaten ettersom flere gjester kommer. Her får du varme, gode måltider fra rundt 5 kroner og oppover, men om du foretrekker en ekte restaurant har byen også mye å by på. Smak blant annet på den tradisjonelle vietnamesiske nuddelsuppen ’pho’. I denne byen, som i mange asiatiske byer, kryr det av spennende kurs i den lokale matkunsten. Lær deg å lage rykende ferske vårruller, slangehodefisk-suppe, biffnuddel-suppe og vietnamesiske desserter. Kokkeler, smak og del – dette vil garantert krydre opp dagen din!

Krigsminne-museet

Vietnam-krigen satte sitt preg på Saigon, som i dag heter Ho Chi Minh. I dette museet finner du utstillinger og gjenstander fra Vietnam-krigen, samt Indochina-krigen. Her får du garantert et dypdykk i rystelsene landet ble utsatt for for 40 år siden.

Spaser i gatene

Ja. Dette er en opplevelse i seg selv, da denne byen er full av overraskelser. Du kommer garantert ikke til å kjede deg. Ta flere pit-stops på små fortausrestauranter og lokale barer på veien, og nyt en kald Saigon-øl i varmen eller en rykende fersk Phó-suppe.

Å komme seg til Phu Quoc

Det tar i overkant av 17+ timer å komme seg til Phu Quoc med mellomstopp. Om du vil ta deg mellom stedene selv, så tar det en time å fly mellom flyplassene fra Ho Chi Minh til Phu Quoc. Vietjet Air går daglig, og en billett koster rundt 360 kroner og oppover for én vei.

Klima og høysesong

Desember til april er den beste tiden av året å dra hit på, da temperaturene ligger på rundt 28 grader og luftfuktigheten er lav. Drar du derimot i lavsesongen, fra mai til november, er prisene lavere og det er større sannsynlighet for å finne din egen private strand. På den andre siden risikerer du å komme midt i en heftig regnsesong, hvor regnet vanligvis faller i ettermiddagstimene.

Visum til Vietnam

Som nordmann trenger du ikke visum om du ikke skal være der lengre enn 15 dager. Ved ankomst til Vietnam må pass, gyldig i minimum seks måneder fra innreisedato, og returbillett eller billett til et tredje land fremvises.

Bestill din reise til Vietnam her

Finn ditt fly til Vietnam
Charter til Phu Quoc
All inclusive til Vietnam


Charter til Vietnam


Reisetilbud – Vietnam