Er dette det nye Thailand?

Maria
Reseguiden

Foto: petteri, medlem siden 2009
For norske turister har Thailand lenge vært det naturlige valget i Asia. Men stadig flere vender blikket mot Vietnams kritthvite strender, lave priser og spennende historie.
Publisert 13 oktober 2010

Har du allerede vært i Thailand og vil se noe nytt i Asia? Da er kanskje Vietnam reisemålet du leter etter. Her kan du uten problem kombinere sol og strender med kultur og spennende historie. Og turismen er fremdeles bare på begynnerstadiet.

Velg reisen som passer best

Det finnes flere pakkereiser å velge mellom til Vietnam. For eksempel har Apollo pakkereiser til strendene ved Phan Tiet og paradisøya Phu Quoc, og ViaTours har rundreiser med båtcruise i nydelige Halong Bay.

Et annet alternativ er å finne en billig flybillett og backpacke rundt på egen hånd. Å togloffe er en spennende måte å ta seg rundt i Vietnam, men vær forberedt på at standarden kan variere.

1. Ho Chi Minh – historie og storby

Byen som tidligere het Saigon er en storby full av energi, spennende severdigheter og bra shopping. Dette er et godt utgangspunkt for den som vil reise rundt i landet på egen hånd. Utenfor byen ligger de berømte Chu Chi-tunnelene – et flere hundre meter langt tunnelsystem som ble brukt som gjemmested under Vietnam-krigen.

2. Nha Trang – sol og party

Nha Trang er landets største turistområde og har til og med fått kallenavnet Vietnams Riviera. Her finner du både shopping, et stort utbud av restauranter og spennende utflukter. Stranden ligger midt i byen, men mange tar en båttur ut til de vakre øyene i bukten utenfor.

3. Phu Quoc – paradise style

Ikke så langt fra grensen mot Kambodsja finner du sol- og strandperlen Phu Quoc. Hovedbyen heter Duong Dong og det er her de fleste charterhotellene ligger. Vil du heller bestille hotell selv er Cassia Cottage Hotel and Inn, Grand Mercure La Veranda og Sea Star Resort noen av de mest populære hoteller på øya. Bor du i Duong Don bør du besøke det fargerike nattmarkedet.

4. Phan Tiet – barnevennlig og komfortabelt

Populært for den som vil reise komfortabelt med charter. Her finner du flotte og barnevennlige strender som populære Mui Ne, og Bai Rang, cirka 15 kilometer nordvest for byen, som har ryktet på seg for å være den fineste stranden i hele Vietnam. Ta gjerne med deg golfklubbene, her ligger nemlig noen av landets beste golfbaner.

5. Hoi An – skreddersydde klær

En spennende destinasjon hvis du beveger deg utenfor de opptrampete turiststiene. Byen er en av de eldste i Sørøst-Asia og står med på UNESCO's liste. Kombinasjonen av kultur, strand og utflukter er bra, med fine bademuligheter på Cua Dai Beach og Cham Island i bukten utenfor byen. Hoi An er kjent for sine 300 skreddere som syr alt du måtte ønske for en billig penge.

6. Halong Bay – unik skjærgård

I skjærgården i Halong Bay nord i Vietnam ligger det 2000 øyer som skyter dramatisk rett opp av havet. Her kan du dra på dagsutflukter eller på ukelange cruise. På øyene finnes det nydelige små strender, grotter og flytende byer.

Fly til Vietnam:

Finn flere flybilletter til Vietnam.Hotelltilbud:

Finn flere hoteller i Vietnam.Tilbud til Vietnam: