Publisert 23 april 2015

Paris gater er som en catwalk, her får du inspirasjon hvor du enn går. Vi har funnet frem noen av områdene i Paris du ikke får gå glipp av om du er i Paris for å shoppe.

Avenue Montaigne, 8. arrondissement
Her finner du det som Paris kanskje er aller mest kjent for. Berømte motehus med ekstreme priser og ekstrem luksus på rekke og rad. Versace, Yves Saint Laurent, Gucci, Chanel, Dior…på Avenue Montaigne glitrer det døgnet rundt.

Le Marais, 3:e arrondissement
For variert shopping, vintage og små, sjarmerende butikker. Kvarteret er en spennende blanding av annerledes ting & tang, klesplagg og butikker fra nye og innovative designere. her kan du spasere rundt i timevis og bare nyte av alt som er så genuint fransk.

Opéra, 9:e arrondissement
Her finnes det noe for alle. Her ligger det berømte kjøpesentret Lafayette med sine eksklusive merker og champagnebarer, men også streetwear-butikker som er litt snillere med lommeboken som Zara og H&M. For den som begynner å bli sliten av all shopping finnes det også et stort utvalg av restauranter og kinoer.

Place de la Bastille, 3:e arrondissement
Området med uendelig mange vintagebutikker og butikker for deg som er litt mer “rock ´n roll”. Her er det også mange restauranter og kafeer, og Le quai la seine, en promenade ved elven Seine, som er en fantastisk vakker plass på sommeren.

Beaugrenelle, 15:e arrondissement
Bare et steinkast fra Eiffeltårnet ble det nye motemekkaet Beaugrenelle innviet høsten 2013. I den imponerende bygningen med enorme vinduer og glitrende glasstak finner du alt du kan ønske deg. Panoramabaren lengst opp på over 1000 kvadratmeter byr på en fantastisk utsikt over byen.

Le bon marché, 7:e arrondissement
Det eldste varehuset i Paris og ifølge mange det første ordentlige varehuset i verden. Det startet i 1850 som en liten butikk og i dag er det en imponerende bygning med luksusmerker fra hele verden.

Etienne Marcel, 2:a arrondissement
Her finner du du mange spennende butikker som ikke finnes så mange andre steder som f.eks. Maje, Sandro, All Saints og Compotior de contonniers. og gå for all del ikke glipp av second hand-butikken Killiwatch som til tross for sine litt høye priser er vel verdt et besøk om du er ute etter førsteklasses vintage.

Rue de Rivoli, 1:a arrondissement
En rendyrket shoppinggate der du finner det siste fra de mest trendy merkene. Perfekt for deg som ha alt det som et kjøpesenter tilbyr, men samtidig kunne nyte av den friske luften og sitte på kafé og prøvesmake macaroner i alle regnbuens farger.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Paris:
- Flybilletter til Paris
- Hotell i Paris