Topp 5: Greske matretter

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Hellas er kjent for glitrende hav og sjarmerende øyer, men spesielt populært er landet for sitt greske kjøkken. Her er 5 favoritter som får oss til å lengte etter det greske øylivet.
Publisert 15 juni 2018

Tzatziki

Den største superstjernen på det greske kjøkken heter tzatziki, og er en dip som består av gresk yoghurt, hvitløk, agurk og noe krydder. Dette er perfekt som en snack sammen med pitabrød – enten til forrett eller som en siderett til middagen. Toppes med olivenolje.

Souvlaki

Kanskje Hellas' mest kjente rett, som er basert på marinert kjøtt servert på spidd. Som oftest blir dette servert i en pitarull sammen med tzatziki, tomat, løk og noen ganger med pommes frites. En klassiker!

Dolmades

Dolmades er en av Hellas' mest kjente “mezedes”, som betyr forrett på gresk. Dolmades er vinblader som er fylt med blant annet ris, løk, velduftende olivenolje og viltvoksende urter som fennikel, dill og mynte. Kan lages både med kjøtt og som vegetar.

Moussaka

Moussaka er en tradisjonell gresk rett basert på aubergine eller potet, og som ofte inkluderer lammekjøttdeig. Det kan minne litt om lasagne på utseendet. Det tar litt tid å lage ovnsretten, men det er verdt innsatsen. Forbered kjøttfyllet, béchamel-sausen og kok auberginene – og du er klar til å lage ditt greske mesterverk!

Gresk salat

Kjempeenkel å lage hjemme, og ekstra god om sommeren! Gresk salat består av ulik grønn salat, tomater i skiver, tynne strimler med rødløk, agurk, terninger av fetaost og deilig oliven. Avslutt med å tilsette kaldpresset olivenolje og tørket oregano, og du har et lett og deilig sommermåltid i varmen!

Se charterreiser til Hellas
Finn fly til Hellas
Alle restplasser til Hellas


Tilbud – Hellas