Publisert 17 februar 2017

1. Hanalei Bay, Kauai.

Kauai er betydelig eldre enn de andre øyene og har derfor et litt annerledes dyre- og naturliv. Tempoet er litt roligere på øyen og jeg tror at det til og med er forbudt å kjøre bil raskere enn 70. Folk har liksom ikke hastverk på Kauai. Bølgene i Hanalei Bay er på en vanlig dag lekfull og enkel. En dag med stor swell er den mer tilpasset erfarne surfere. Med litt flaks kan du sikkert støte på Laird Hamilton eller Anthony Kiedis i line up'en.

2. Launiopoko, Maui.

Her har du en ekstremt bra sup-bølge. Den er snill og enkel å mestre. På en vindstille dag med passe store bølger har du virkelig muligheten til å utvikle din sup-surfing enten du er nybegynner eller er mer erfaren. Dette er også den regjerende verdensmesteren Zane Schweiters hjemmebane og når han er på øyen ser man han ofte pushe grensene ute i brytningspunktet.

3. Ho’okipa, Maui.

OM du velger å padle du ut på Ho’okipa begynner du å få oversikt på brettet ditt og vet hva du gjør. Det er en av de tyngre bølgene på Maui, så et hett tips er å ta seg litt tid, vente litt og se hva som skjer når veien blir litt større. Knapt 1 km vestover ligger ‘Mammas fishouse’, bølgen utenfor restauranten med samme navn. Den er betydelig snillere for den som heller ønsker det.

Din surfereise

Listen kan bli lang om man ska nevne alle bra steder. Oahu har også veldig mange fine brytning, alt fra Waikikis lekfullhet til den nordlige sidens Sunset beach som er en av de tyngste bølgene i verden. Det beste er egentlig å stikke innom en surfebutikk når man er vel fremme og spørre om hvor det er best å dra. Det varierer jo også avhengig på årstid, vinder og swell.

Hadde Hawaii ligget litt nærmere Europa hadde jeg nok reist dit oftere. Men det er jo en ganska lang reise med stor tidsforskjell. Har man mulighet til å dele opp reisen er det så klart det beste. Lapoint.no står for surfecamps rundt om i verden og i vår åpner de en helt ny destinasjon i California. Man kan mellomland der en uke før man reiser videre til Hawaii! Flyreisen booker du så klart på Reiseguiden.

Ha en fin reise!
/Maggan

Om Margareta

Margareta Engström konkurrerer i Stand Up Paddling, både nasjonalt og internasjonalt. Senest i 2015 representerte hun Sverige i Starboard Olukai Cup (verdenscup) på Hawaii. Sammen med hennes mann har de 102 SUP & SURF i Åsa der de tilbyr kurs for både nybegynnere og viderekommende.