Tjuvstart sommeren på varme Kypros

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Shutterstock
Kypros passer perfekt for deg som er lei av å skrape bilruter og som helst ser at sommeren kommer med en gang. På denne vakre øyen i Middelhavet blir det aldri ordentlig kaldt, og allerede i mars ligger dagstemperaturene rett under 20. Her er alle reiser til Kypros før sommeren.
Publisert 2 januar 2015

Bare fire timer unna med fly finner du den etterlengtede sommervarmen. Allerede i årets første måneder er temperaturen på mellom 17 og 22 grader. Og selv om havet ikke har rukket å bli badevennlig helt enda så kan man sammenligne det med en helt ok sommerdag i Norge. Fordelen med å reise til Kypros tidlig på året er blant annet at prisene er veldig lave og det er god plass på solsengene rundt bassenget. Her guider vi deg til Middelhavet tredje største øy etter Sicilia og Sardinia. Prisene gjelder for avreise mellom 5.januar og 31.mai, og er per person når to voksne reiser sammen.

Ayia Napa - så mye mer enn bare fest

Ayia Napa har lenge hatt et rykte som en partyby bare for tenåringer som vil feste helle natten og sove på dagen. Til tross for at det finnes et bra natteliv då har Ayia Napa mye å tilby også til barnefamilier eller voksne som vil unne seg litt luksus. Sandstrendene her er noen av øyas aller fineste og mest barnevennlige. Nede i fiskehavnen er det stille og rolig, og noe det beste du kan gjøre er å finne en restaurant her og bestille nyfanget fisk eller skalldyr til middag. I nærområdet kan du også sykle, gå på tur og bade på så godt som folketomme strender.
Bestill din reise til Ayia Napa her.

Fig Tree Bay - barnefamiliens mekka

I og rett utenfor Fig Tree Bay er det mange langgrunne stender, perfekt for deg som reiser med barn. Reiser du uten barn og vil ha en avslappet voksenferie finnes det også mye å se og gjøre. Området har mange koselige tavernaer, bra restauranter, kaféer, småbutikker og pubber - noe for alle med andre ord. Vil du gå på tur er et tips å besøke det nærliggende Pernera-området som ligger bare noen få kilometer bort. Her finner du også enda fler strender og koselige restauranter.
Bestill din reise til Fig Tree Bay her.

Nissi Beach - late stranddager

Bare et steinkast fra Ayia Napas shopping og natteliv ligger Nissi Beach som har en av verdens vakreste strender. Også badevannet er bedre enn mange andre steder, stranden har fått EUs Blue Flag for sitt klare og rene vann. Her kan du velge å bare nyte dagene med en god bok i den myke sanden eller så finnes det mange vannsportsaktiviteter å velge mellom om du blir rastløs. På kvelden kan du bli i Nissi Beach og bare ta det med ro og spise middag på en av de koselige restaurantene, eller så kan du ta bussen til Ayia Napa for litt mer liv og røre.

Pafos – sjarmerende ferieby

På øyas sydvestlige kyst ligger denne sjarmerende feriebyen med koselige, små restauranter, bra hotell og en fin strand å ta livet med ro på. For deg som liker å spise ute og ta en liten spasertur før eller etter middagen er strandpromenaden i Pafos plassen for deg. Vil du heller oppleve litt kypriotisk hverdagsliv og spise med lokalbefolkningen skal du ta deg til den øvre delen av Pafos. Gå ikke glipp av et besøk i den gamle markedshallen når du er her. I byen kryller det også av historiske severdigheter, og er du en golfspiller ligger noen av øyas beste golfbaner rett i nærheten.
Bestill din reise til Pafos her.

Larnaca – genuin og spennende by

Dette er øyas tredje største by og bortsett fra at det er pulserende by finnes det også mange muligheter til og sol og bade her. Byen har en fin strand og en koselig strandpromenade med restauranter og barer på rekke og rad. Byen føles, til tross for størrelsen, veldig geniun og kypriotisk. Bak strandpromenaden ligger den eldre delen av byen med mange små, fine gater og et fint grønnsaksmarked. For deg som liker hitosriske plasser og bygninger er det mye å se og oppdager rett i nærområdet.
Finn din reise til Larnaca her.

Limassol – en herlig miks av alt

Liker du å oppdage nye kulturer og ordype deg i historie er Kypros nest største by, Limassol, perfekt for deg. Her er det i tillegg mye bra shopping, restauranter med høy standard og et livlig natteliv for deg som liker det. Spaser rundt på byens koselige små gater, gå ikke glipp av den herlige markedshallen og spis en god lunsj på en av byens mange restauranter. Både i og rett utenfor byen finnes det mange arkeologiske utgravninger som for eksempel det gresk-romerske teateret Kourion. Gå heller ikke glipp av Colossi Castle der Rikard Løvehjerte skal ha vært på sin bryllupsreise.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Kypros:
- Charter til Kypros
- Charter med all inclusive
- Leiebil på Kypros
- Reisetilbud til Kypros


Charterreiser til Kypros fra jan - mai