Kypros' heteste reisemål

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: TUI
Foto: Ving
Foto: Fritidsresor
Foto: Apollo
Foto: Startour
Foto: Ving
Øyen der Afrodite ble født, Europas reneste badevann og noen av Middelhavets fineste sandstrender. What´s not to like? Her guider vi deg til ditt Kypros.
Publisert 29 mai 2017

Barnevennlige strender med rolige kvelder, hælene i taket natten lang eller shopping & kultur – hva er Kypros for deg? Her hjelper vi deg med å finne din perfekte destinasjonen. Flere av arrangørene bruker rutefly til Kypros, noe som gjør at du kan være mer fleksibel med tanke på hvor lenge du vil være bortreist.

Protaras/Fig Tree Bay

Fig Tree Bay, eller Protaras som stedet egentlig heter, ligger på øyens østlige kyst og byr på noen av Kypros' fineste sandstrender. Her trives barnefamilien eller paret som foretrekker rolige og koselige kvelder på en uteservering framfor et pulserende uteliv med høy musikk. Langs hovedgaten i Fig Tree Bay finnes det mange restauranter, tavernaer, barer, butikker og kafeer. Spaser langs den fine strandpromenaden til den lille byen Pernera som kan friste med krystallklart vann og langgrunne strender. Ettersom Fig Tree Bay-området ikke har eksistert i mer enn 20 år holder hotellene ofte høyere standard enn på mange andre steder. Skulle du være fristet til å dra ut på livet en kveld går det busser til Ayia Napa som ligger cirka 12 kilometer unna. Reis til Fig Tree Bay med blant annet Startour, Apollo og Ving.
- Se alle charterreiser til Fig Tree Bay her

Limassol

By + strand = Limassol. En trendy by som byr på alt fra hippe motebutikker og uteliv til middelalderkvartaler og strender. Shopping gjøres i dagligvarebutikker på Agiou Andreou eller i de moderne galleriene på Makarios Avenue. Da Limassol er Kypros' største havneby kan du selvsagt spasere omkring og drømme deg bort blant seilbåter, luksusyachter og store cruisebåter. Historiefantasten må ikke gå glipp av et besøk på slottet der Richard Løvehjerte giftet seg under middelaldertiden. Fortsett deretter ut i byens eldre deler og forelsk deg i de idylliske og trange smugene med små butikker og boder. Gå heller ikke glipp av et besøk i den livlige markedshallen der du kan kjøpe med deg godsaker til stranden. I Limassol trives vennegjengen eller paret som liker fart og spenning, men det finns også familiehotell for den fartsfylte familien. Reis til Limassol med blant annet Ving og Startour.
- Se alle charterreiser til Limassol her

Ayia Napa

Ayia Napa var i noen år det ultimate partystedet for både ungdommer og for de som skulle ønske de
fortsatt var unge. Her kan du fortsatt danse hele natten lang og drikke drinker i alle regnbuens farger fram til morgengry, men byen byr også på så mye mer. Sandstrendene er noen av øyas fineste og mest barnevennlige og strandpromenaden gir deg en fantastisk utsikt til horisonten. Liker du fersk fisk og skalldyr bør du dra ned til fiskehavnen der du kan nyte et avkjølende glass hvitvin sammen med havets delikatesser. Om partyhumøret skulle dukke opp finner du et hett bar- og klubbliv rundt det gamle venetianske klostret inne i sentrum. Ayia Napa passer faktisk de fleste. Her finnes det alt fra langgrunne strender til crazy barer, og det er deg selv som velger hvordan nettopp din ferie blir. Reis hit med blant annet Ving, Vitaltour, Apollo, Startour og Solfaktor.
- Se alle charterreiser til Ayia Napa her

Pafos

Pittoreske badebukter, turkist vann og vill natur. Legg også til så mange historiske høydepunkter at nesten hele byen finnes på Unesco's verdensarvsliste. Nyt synet av blant annet et antikt romersk teater, katakomber, middelalderkirker og de godt bevarte gulvmosaikkene i den romerske villaen “Dionysos hus”. Det kryr ikke av sandstrender i området, men derimot finnes det flere vakre områder for klippebad med krystallklart vann. I byens havn finner du restauranter, badeklipper og den store middelalderske borgen. Dessuten byr Pafos på en vakker strandpromenade der du kan stoppe på en av de mange koselige strandtavernaene og nyte den vakre solnedgangen. I øvre Pafos (Pano Pafos) finner du den mer genuine delen av byen, med kypriotiske restauranter og den gamle markedshallen. De beste restaurantene finner du derimot oppe i byene i fjellet – langt fra turistmassene. Golfspilleren trives også i Pafos, som har flere av øyens fineste golfklubber rett rundt hjørnet. I Pafos trives de fleste som liker natur og et roligere tempo. Reis hit med Startour.
- Se charterreiser til Pafos her

Larnaka

Her møtes du av en moderne middelhavsby med hippe restauranter, moderne shopping og koselige kaffebarer. Det tyrkiske fortet og St. Lazaruskirken oppfyller dine ønsker om en historisk og kulturell del av ferien. Når varmen blir ekstra het rusler du enkelt ned til den godt stelte sandstranden og den brede palmekantede strandpromenaden der det finnes mange kafeer, barer og restauranter til å slukke tørsten. Her på Seafront (som strandpromenaden kalles) kan du ta en drink eller kaffe med alt fra turister til kyprioter. Det er her det skjer. Bak Seafront finner du hovedgaten, og rett bak den ligger den eldre bydelen. Her finner du sjarmerende og eksklusive butikker, og et tips er å besøke grønnsaksmarkedet for å finne massevis av godsaker til en herlig piknik på stranden. Noe som gjør at Larnaka skiller seg ut fra mange andre steder på øyen er at byen har beholdt sin kypriotiske sjarm og kultur. I Larnaka trives de fleste som liker en spennende miks av sol, bad, shopping, historie og kultur. Reis hit med blant annet Startour, Ving og Solfaktor.
- Se alle charterreiser til Larnaka her

Opplevelser du ikke vil gå glipp av på Kypros

Kypros har massevis av utflukter og severdigheter som vil holde deg travel, enten det er med leiebil eller via en arrangert utflukt. Høydepunktet er havklippene Petra tou Romiou, der myten hevder at kjærlighetsgudinnen Afrodite ble født av havet. Herfra kan du begi deg ut til idylliske vingårder på landsbygden, vandre i Troodosfjellet, se ville esler på halvøyen Karpasia, dra på piratcruise og snorkle i krystallklart vann. Fordelen med en arrangert utflukt er så klart at du har en guide som kan fortelle deg mye interessant om området. Leier du en bil og kjører selv har du derimot mer frihet til å stoppe så lenge du vil på de ulike severdighetene. Da kan du dessuten besøke kunstnerbyer og små vinbodegaer, i tillegg til å finne din helt egen naturstrand.
- Sammenlign alle leiebiler på Kypros


rimelig charter til kypros