Publisert 19 november 2009

Redaksjonen guider deg til Shanghais designede nattklubber, glamorøse toppbarer og gater fulle av shoppingfunn.

Den beste shoppingen

Shanghai har blitt et symbol for verdens fabrikker og deler mer enn gjerne med seg av sine lave produksjonskostnader og billige produkter. turister kommer til Shanghai for å handle billige kopier på det som kalles for Taobao Market. Fejkmarkedene på Nanjing Road, Huaihai Lu, People`s Square, Yu Yuan-hagen og Xiangyang Market – slik lyder den gjennomsnittlige turistens handletur gjennom Shanghai. Den beste og mest underholdende shoppingen ligger dog i tre distinkte områder: et for kunst, et for gatemote og et for design.

Kunst
ShangART/H-Space er Shanghais mest kjente og etablerte galleri. Eastlink Gallery, et lagerlokalliknende galleri, har et godt rykte på den unge, kinesiske kunstscenen. BizArt er en favoritt blant vesterlandske samlere. Wei Yi ARtstudio viser spennende og utfordrende kunst. Alle galleriene ligger på 50 Moganshan Road.

Mote
BU på 143 Xinle Road, er en lokal designer som har figurert flittig i nasjonalt tv og i magasiner som Elle og Cosmopolitan. Mix + Match på 54 Xinle Road, selger delvis lokal design og kjører rene linjer og overveiende svart, grå og hvit fargeskala. The thing på 60 Xinle Road, er et lokalt merke som fremfor alt selger t-skjorter med fine og ironiske trykk.

Design
Jooi Design på Taikang Road, er en herlig forening av skandinavisk design og kinesisk håndverkstradisjon. Loomoo på 167 Xinle Road, er en fantastisk lekebutikk rettet mot voksne, som blant annet selger etterlikninger av gamle, kinesiske metallleker til en billig penge. Easydragon på Taikang Road, er en morsom gavebutikk med velgjorte leker med tradisjonelt preg.

Shanghais glansfulle uteliv

I det mangkulturelle utelivet i Shanghai finnes det noe for enhver smak. Rundt Shanghais landemerke The Bund, ligger det en hel del luksuriøse barer – her finnes sofistikerte Lounge 18 på 18 Zhongshan Dong Lu, som er full av glitter og glamour, klassikeren Glamour Bar på 20 Guangdong Lu, med egen Sex and the city-bar og ferskingen Lan på 102 Guangdong Lu, med fantastisk innredning.

Blant de bedre nattklubbene finnes Attica på 15 Zhongshan Dong Er Lu, med en av byens beste utsikter, den miljøvennlige baren Music Art Oasis på 46 Yueyang Lu og en av Shanghais fineste klubber; barboassa Lounge på 231 Najing Xi Lu. Et av de nye tilskuddene i Shanghais partyområde er M1nt på 318 Fuzhou Lu. Her finner du heftige dansegulv, loungeavdeling med haiakvarium og en vip-terrasse med badekar og soldekk.

I det nye området Cool on the Docks ligger finrestauranten Stiller`s på 505 Zhongshan Nan Lu. Stiller`s kan blant annet være verdt et besøk for dem som skal innom Verdensutstillingen. Boonna på 88 Xinle Road, har Shanghais beste cappoccino.

Fly til Shanghai

Hotell i Shanghai