Publisert 27 april 2022

Opplevelsesturisme er den raskest voksende trenden i norsk reiseliv. Siden halvparten av alle reiser gjøres av to personer som reiser sammen, har også trenden for barnefrie voksenhotell økt. Barnehotell er heller ikke slik de en gang var, hvor barneklubber var godt nok. Nå satser flere hotell på spesialdesignete underholdningshotell hvor all inclusive og badeland er en selvfølge. Under har vi samlet noen av de beste konsepthotellene på populære reisemål.

Trening, helse og velvære


1. Robinson Cala Serena, Mallorca

Dette treningshotellet ligger i en rolig bukt, og her står tre ting i fokus: avslapning, god mat og trening. Robinson-hotellene har utviklet konseptet WellFit, og tilbyr treningstimer med yoga, pilates, step, spinning og styrketrening, samt golf, tennis, sandvolleyball og fotball. Prøv også flere alternativer mot ekstra kostnad – hva med mountainbike, hester, dykking, snorkling eller en dagsutflukt på en Harley Davidson? Med konseptet WellFood får du en bra balanse mellom trening og kosthold. Nyt havutsikten og tapasrestauranten fra takterrassen, som serverer næringsrik og lokaldyrket mat. På WellFit Spa finner du en rekke deilige behandlinger, og du kan også slappe av i basseng eller badstu eller ta deg en proteinshake i chill-out-loungen. Gratis wifi på hele hotellet, barne- og ungdomsklubb, helpensjon inkludert og havet i umiddelbar nærhet. Det finnes også Robinson-hotell på Fuerteventura, Kreta og Antalyakysten.

2. Playitas Hotel, Fuerteventura

Dette 4-stjerners treningshotellet omtales som “mosjonistenes mekka” og ligger rett ved havet og den sjarmerende fiskerlandsbyen Las Playitas. Milelange strender og byens vakre havnepromenade og kafeer er noe av det området kan by på, samt at Fuerteventuras nest største by Gran Tarajal bare er 4 km unna. Hotellet tilbyr svømming, dykkeskole, seiling, windsurfing, surfing, spinning, bodytoning, stretch og morgengymnastikk med utsikt utover havet. Tennis og golf er også tilgjengelig, og Playitas' fitnesscenter er Kanariøyenes største. Du kan også leie sykler eller ta beina fatt i det kuperte terrenget rundt hotellet. På Playitas Hotel arrangeres det også Girl Power-tur med Lene Alexandra og Triathlon treningsuke. Wifi gratis på hele hotellet, Kids Sports Academy i skoleferier og egen barneklubb for de små.

3. Ocean Beach Club, Gran Canaria

For deg som verdsetter design, ro og god mat. Dette nye hotellet ved stranden i Playa del Cura tilbyr luksuriøse omgivelser, spa, treningsstudio og SATS ELIXIA-klasser. Treningstimene er gratis, og du kan velge mellom alt fra yoga til tunge styrketimer. Mot ekstra avgift kan du også bestille private PT-timer eller PT Duo sammen med en venn. Bo i et rom med hageutsikt eller i en Ocean Beach Club Suite hvor du går rett fra terrassen og ut i bassenget. Her finner du også skandinavisk barneklubb, gratis Wifi på hele hotellet og stranden rett ved. Ving arrangerer også treningsuker på ulike destinasjoner til bestemte datoer som man kan kaste seg på – alt fra treningscamp til treningsuke med PT. Les mer om dette på deres hjemmesider. Alle barn under 12 spiser gratis.

Barnefrie voksenhotell


1. Casa Cook, Rhodos

En av sommerens absolutt heteste hotellnyheter er Casa Cook på Rhodos, som omtales som et hotell for luksusbohemen. Hotellet retter seg mot voksne gjester som ønsker høy komfort og pen design. Dette er en moderne oase med en perfekt blanding av deilig luksus og avslappende bohemfølelse som garantert vil falle i smak hos mange. Her nyter du mat laget med lokale råvarer og du kan holde deg i form med trening på egen hånd eller i forskjellige gruppetreningstimer. Casa Cook skal være et trendy hotell for de urbane og kulturinteresserte reisende. Aldersgrense er 16 år.

2. H10 Gran Tinerfe, Tenerife

Her bor du komfortabelt på et moderne hotell like ved stranden Playa de las Americas.
Nyt tre basseng og bar med havutsikt, og flere steder finner du solsenger med plass til to. Du har også fri tilgang til Playa de Las Americas Casino og kort vei til både stranden og shopping. Star Tours Blue Couples-hotell er designet for par og byr på en høy hotellstandard og moderne design. Hotellet har 18 års aldersgrense, og har tilbud og aktiviteter som kafé, suvenirbutikk, badstue, trimrom, tennisbane, biljard og bordtennis samt frisør- og skjønnhetssalong med massasje. Se solnedgangen fra The Sunset Chill-out Bar, eller kast deg på utflukter som snorkling, dykking og privat båttur med katamaran.

3. The Ixian Grand & All Suites, Rhodos

Dette elegante 4-stjerners hotellet nord på øya passer fint for en rolig ferie med soling, god mat og mye tid til hverandre. Hotellet har 69 suiter med egne bassenger, samt sin egen rullestensstrand. Alle rom har eget basseng, enten på sin private terrasse eller på bakkeplan om du bor i 1.etasje. For en ekstra minneverdig ferie, bestill et av rommene med utsikt mot havet og direktetilgang til basseng fra en solterrasse og to selsenger som strekker seg ut i bassenget. Bassenget deler dere med ca. 3 andre rom, og det beste er at dere får en vakker utsikt over havet. Disse rommene har dype badekar med enten ocean view eller garden view. Vil dere oppleve litt byliv og se nye ting ligger Rhodos by kun 6 km unna med sin vakre gamleby. Hotellet har alt fra hotellbar til en mer casual beach-restaurant ved bassenget og den elegante á la carte-restauranten DeGu7. Dere finner også spa og treningsrom her. Hotellet har 16-års aldersgrense, og Wifi er inkludert på alle rom. Reis hit med Ving.

All inclusive-hotell for barn og familie


1. Olympic Lagoon Resort, Ayia Napa på Kypros

Her vil hele familien uten tvil trives! Hotellet tilbyr mange morsomme aktiviteter både for store og små. Dere bor enten i pent innredete rom eller bungalows, og i restaurantene finner dere menyer fra flere ulike deler av verden som man som all inclusive-gjest kan boltre seg i. Hotellet har flere store bassengområder og alle i familien kan finne det som passer seg. Barnas favoritt er barnebassenget med piratskute og vannsklier, eller så kan hele familien kose seg i det store bassenget med en foss og broer. Slapp av i den lange Lazy River hvor dere flyter avgårde i tuber i et rolig tempo. Vil du ha sjø, ligger den fine stranden Golden Beach rett ved. Barn opp til 12 år kan more seg i den internasjonale barneklubben The Little Monsters, mens eldre ungdommer kan benytte seg av Teenz Club mot betaling, med internettkafé, massevis av spill og det arrangeres blant annet spillturneringer, karaoke og fotball. Det er også show på hotellet flere kvelder i uken, og de voksne kan blant annet kose seg med tennis, trening eller deilige spabehandlinger mot betaling. Wifi er inkludert på hele hotellet.

2. Pegasos World, Side i Tyrkia

Pegasos World er som en liten by i seg selv, og har også et basseng på 10.000 kvadratmeter, som er Middelhavets største basseng og som har en egen øy på midten med med alt fra scene, bar, restaurant og kosekroker i små hytter med stråtak. På dette hotellet finner du også en enorm vannpark med 13 sklier og mye fart og spenning, piratklubb og svømmekurs, samt danseskole og ungdomsklubb for de mellom 12-16 år – akkurat som på Pegasos resort i Incekum. På dette hotellet kan familien bo samlet i suiter for opptil 5 personer og kose seg med flere ulike aktiviteter om kveldene.

3. Cornelia Diamond Golf Resort & Spa, Tyrkia

På dette 5-stjerners hotellet rett ved stranden i Belek i Tyrkia finner barnefamilien seg virkelig til rette. Her finner du råstilig og luksuriøst interiør, spa med blant annet hammam og hotellets egen golfbane rett ved. For barna er det en haug med aktiviteter å begi seg ut på, alt fra barneklubb, minigolf og tennis til et eget lite tog som kjører rundt, karusell, spillrom og lekeplass. Rommene er innredet i moderne ottomansk stil, og dere kan for eksempel bestille et rom med havutsikt eller direkte tilgang til bassenget. Her har de både bufférestaurant, åtte à la carte-restauranter og ti barer som serverer alt fra middelhavsmat, kebab, tyrkisk mat, latinsk cuisine, grillmat, asiatisk og skalldyr. Gratis wifi på hele hotellet slik at dere kan dele alle ferieminnene deres.