Sommerens charternyheter 2020

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Apollo
Foto: Shutterstock
Foto: TUI
Glem vinter og mørke - nå er det på tide å starte planleggingen av sommerens reise. Vi har samlet fem nyheter fra de største reisearrangørene for sommeren 2020.
Publisert 8 januar 2020

1. Konsepthotell med trening og sunn mat

Lovet du å ta treningen mer seriøst på nyåret? Aktive reiser er en av årets økende trender og er spesielt populært i kombinasjon med sol, avslapning og sunn mat. Charterselskapene tilbyr nå egne konsepthotell med alt fra tennis, SATS ELIXIA-timer, sunn mat, crosstraining og yoga – bare for å nevne noe. Her kan du delta på alt fra 1-3 økter om dagen, og tilbring pausene med en god bok på solstolen eller kjøle deg ned i havet. Apollo åpner sitt første Mondo Family på Kreta sommeren 2020, som heter Alegria Beach Resort og har et bredt utvalg av treningsaktiviteter. Her får du fire gratis treningstimer om dagen og morgenyoga 3-5 ganger i uka, alt med skandinavisktalende instruktører. På hotellet kan du også spille sandvolleyball og strandfotball, trene vanngymnastikk og aerobics, eller legge ut på en joggetur.
Tips: Et av Europas største sportshotell finner du på Fuerteventura, og heter Playitas Hotel. Dette sportshotellet passer alle aktivitetsnivåer, aldre og ønsker med over en million kvadratmeter av treningsmuligheter – fra tennisbaner, sykkelsenter, olympisk 50-meters basseng, en 18-hulls golfbane og mengder av treningstimer.
Charterreiser med treningshotell

2. Apollo satser på autentiske Lesvos

Lesvos er Hellas’ tredje største øy, og her åpner blant annet Apollo et splitter nytt Mondo Boutique hotell i en gammel olivenfabrikk, som heter Porto Plomari. Lesvos gir deg det autentiske Hellas og er kjent som olivenøya, med 13 millioner oliventrær – og en olivenolje som er verdt reisen ned alene. Etter å ha blitt assosiert med flyktninger i media har øya lidd under manglende turisme de siste årene. Nå er Lesvos klare for å ønske turistene tilbake. Dette er en øy du fort blir forelsket i. Her finner du koselige familiedrevne tavernaer, maleriske landsbyer og en gjestfri og vennlig lokalbefolkning som gjerne tilbringer ettermiddagen på den lokale kafeen. På denne vakre øya finner du fine sandstrender, skiftende natur, frodige marker, pinjeskog og olivenlunder, varme kilder, pittoreske landsbyer, markeder og mye deilig lokal mat… og listen bare fortsetter. Det er også et lite kunstnersamfunn som holder til her, så det er fullt av små gallerier og kunsthåndverksutsalg.
Charter til Lesvos

3. Vandringsreiser med yoga, e-bike og golf

Ta ferieopplevelsene til nye høyder! Nå tilbyr STS Alpereiser nye kombinasjonsreiser, med vandring i kombo med yoga, e-bike og golf. De sier at de absolutt ser en trend i at flere velger den aktive ferievarianten. Mange er lei av å ligge inneklemt på en sandstrand og vil oppleve mer i ferien. Interessen for vandring i Alpene har økt mye de siste årene, og i sommer tror derfor STS Alpereiser at kombinasjonsreiser med vandring kommer til å slå an. De tilbyr nå blant annet yoga og vandring, e-bike og vandring, og golf og vandring. Med en stillesittende hverdag og kontorjobber, så er natur og bevegelse den nye luksusen.
Charterreiser med STS Alpereiser
Tilbud på aktive reiser

4. Albania – ny familiefavoritt som øker

Albania fortsetter å øke i popularitet år etter år, og i år kjører blant annet Apollo enda mer fokus på nye reisemål i Albania. Albania har på kort tid utmerket seg som en av sommerens største favoritter, og Apollo var førstemann ut med reiser til Saranda i 2015. Nå har de ytterligere to reisemål: Durres Riviera (flyr direkte til Tirana) og Dhermi, som nå tilbys med direkterute fra enda flere flyplasser i Norge – blant annet Bergen og Trondheim. Albania er fortsatt relativt uoppdaget, så her får du anledning til å utforske et spennende og litt annerledes reisemål. Saranda er en liten og koselig ferieby perfekt for snorkling, og her kan du fråtse i fisk- og skalldyrsretter til en svært hyggelig pris. Det albanske kjøkken er også sterkt inspirert av det italienske, så her er det mye god mat på menyen. Kombinasjonen av fine strender, spennende historie og ikke minst sommerens snilleste prisnivå er noen av grunnene til at det tidligere uoppdagede Albania har blitt såpass populært.
Charter til Albania

5. TUI rebrander sine 3 konsepthoteller

For å gjøre det enklere for deg å finne konseptet som passer deg best, har TUI gjort en makeover på sin merkevare som huser tre av selskapets eksisterende hotellkonsepter; TUI Sensimar, TUI Family Life og eksisterende TUI Blue-hoteller. Fra og med 7. November 2019 heter disse TUI Blue – For Two, TUI Blue – For Families og TUI Blue – For All. TUI Blue-konseptet blir enda mer lokalt og autentisk, de samarbeider tettere for mer bærekraftig turisme og gjester vil fortsatt få det skreddersydde tilbudet de er vant til. Dette er først og fremst en merkevareendring og nytt oppdatert innhold. Samtlige av hotellene som nå vil gå under merkevaren TUI Blue vil samlet jobbe for mer bærekraftig turisme. Initiativet som har fått navnet Sustainable BLUE, fokuserer på ti spesifikke områder hotellene skal jobbe med. De inkluderer for eksempel tiltak for å spare vann, redusere karbonutslippet per gjest per natt og ikke minst redusere engangsplast.
Se alle charterreiser med TUI

Sammenlign alle reiser i sommer

Se charterreiser
Finn hotell
Finn fly


Tilbud – Sol & Bad