Sommer i USA

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Stine Berg
Foto: dirigo, medlem siden 2006
Foto: raketost, medlem siden 2007
Foto: sophie, medlem siden 2006
Foto: Stine Berg
Vi gir dere både kjente og mindre kjente reisemål, som er bra å reise til på sommerhalvåret. Mange nordmenn reiser til USA på sommeren og med god grunn.
Publisert 18 juli 2013

Her kan man kombinere storby med sol, bad og heftige naturopplevelser. Det er et ferieland som passer for hele familien og vi guider deg fram til de beste opplevelsene!

New York og the Hamptons

New York har noe for alle og det finnes alltid noe nytt å se og oppleve. Sommeren er en veldig fin tid å besøke byen. Da det er mindre turister enn for eksempel på høsten som er høysesong. Det er viktig at man velger rett del av byen å bo i, slik at man ikke bruker for mye tid på transport mellom de forskjellige bydelene.

Midtown
Dette er området rundt Times Square og det området de fleste velger å bo i. Perfekt for den som er i byen for første gang. Her finnes mange bra hoteller til en bra pris.

Upper West Side
Reiser man med barn er dette et veldig bra sted å bo. Det er litt roligere, rett ved siden av Central Park og byens beste museum, American Museum of Natural History som ungene kommer til å elske!

West Village
For de som har vært i New York før, eller vil bo i et område der også lokalbefolkningen bor er West Village rett valg. Her finnes hippe hotell, klubber, restauranter og ikke minst bra shopping.

The Hamptons
Etter noen intense dager i New York passer det perfekt å leie en bil å kjøre de ca. 2 timene ut til The Hamptons – lekeplass for de rike og berømte med noen av østkystens vakreste strender. Bor gjør man på hyggelige, små Bed & Breakfasts eller vertshus. Late dager på stranden, fantastisk sjømat og aktiviteter for hele familien.

Miami Beach

Miami kan iblant føles som en filmkulisse, som om det ikke er på riktig. Vakre hus i Art Deco-stil, vakre mennesker og en fin sandstrand midt i byen. Det er også en storby med veldig bra shopping, uteliv og restauranter med fokus på det latinske kjøkkenet. Her trives alle, barnefamilier burde bo på Middle Beach mens par og vennegjengen burde bo på South Beach.

Key West
Er man i Florida så skal man få med seg Key West, og fra Miami kan man kjøre ned på tre-fire timer. Man kan også ta en hurtigbåt fram og tilbake på samme dag. Uansett så er det en utrolig opplevelse å komme til dette tropiske paradiset som ligger så langt sør i USA som man kan komme. Spis en Key Lime Pie og se solnedgangen fra The Southernmost Point. Enestående!

Everglades
Det tar ca. 1 time med bil fra Miami til Everglades og muligheten til å se alligatorer i det fri. Et morsomt avbrekk til sol, bad og storbyen. En tur med luftbåt i 60 km/t i sumpområdet er en veldig spesiell opplevelse man sent kommer til å glemme.

Billig shopping
I og rundt Miami finnes det mengder med bra shoppingsentre og mange outlet med salg hele året. I USA er det spesielt billig å kjøpe amerikanske klesmerker, teknikk, sminke og hårprodukter, ofte til halve prisen av det du betaler hjemme. Noen av mine favoritter er Bal Harbour Shops, Sawgrass Mills og Dolphin Mall.

Seattle og Washington State

Seattle er kanskje USAs grønneste by, med flere parker i bykjernen, men også nærhet til flere nasjonalparker. De er også kjent for å være fødebyen til kaffebarkjeden Starbucks, og du finner en på nesten hvert eneste gatehjørne. Den beste utsikten over byen og naturen får man helt klart fra Space Needle Oberservation Deck 184 meter over bakken, der man kan avslutte dagen med en middag og se solen gå ned over byen.

Olympic nasjonalpark
Mange Twilight-fans valfarter hit for å se Edward og Bellas hjemplass med egne øyne, men dette er et området som burde friste de fleste som liker å være ute i naturen og vil gjøre noe annerledes på sin ferie. Trollske skoger, slående vakre strender og koselige småbyer.

Cruise til Alaska
Fra Seattle går det flere cruise i løpet av sommersesongen til eventyrlige Alaska. Villmark så langt øyer rekker og et dyreliv uten sidestykke. Her kan man regne med å få se både hvaler og grizzlybjørner.

Flyfabrikken
Boeing har sin fabrikk her og bestiller man billetter på forhånd kan man få komme inn på en omvisning som varer 90 minutter. En mektig opplevelse å se flere Jumbo Jet-er på rekke og rad på fabrikkgolvet.

Los Angeles – drømmenes by

Når man først kommer til Los Angeles kan det være vanskelig å få oversikt over byen som egentlig består av flere byer som har vokst sammen. Man må ha en leiebil og det beste er å hente den allerede på flyplassen. Når det er klart er det bare å oppleve drømmenes by! Hollywood med sine filmstjerner og filmstudioer. Santa Monica med sin brede sandstrand og fantastisk shopping. Anaheim som er fornøyelsesparkenes sentrum med Disneyland som den store favoritten. Venice Beach med sin alternative livsstil. Beverly Hills med sine praktfulle hjem som vi bare kan drømme om. Los Angeles har alt og litt til.

Fornøyelsesparker
Los Angeles har en menge fornøyelsesparker med Disneyland som den mest kjente. Men også Universal Studios, Knotts Berry Farm, Six Flags Magic Mountain er verdt et besøk. Kom tidlig på dagen og kjøp gjerne “Fast Pass” slik at man kan gå forbi køen til de mest populære attraksjonene.

Venice Beach
De siste årene har mye skjedd her, og fra å være et skummelt sted er dette nå et av de hippeste områdene i Los Angeles. Nye designhoteller popper opp og flere butikker og restauranter åpner. Strandpromenaden er fortsatt fylt med gamle hippier, ungdommer på skateboard og store kroppsbyggere på Muscle Beach utendørs gym. En herlig kombinasjon og en morsom opplevelse!

Farmers Market
En riktig LA-opplevelse som er litt som en tidsreise da veldig mange av butikkene og kafeene her ser ut som de gjorde på 50-tallet. Det er kombinasjonen av gammel og nytt, og det utrolig store utvalget av ferske grønnsaker, frukt, kjøtt og oster som gjør dette til et så populært sted blant innbyggerene i Los Angeles. Og de mange spisestedene som passer perfekt for både frokost, lunsj eller middag. Det er ikke uvanlig å treffe på en og annen kjendis som er her å handler.

Washington DC – mer enn bare politikk

Landets hovedstad er så mye mer enn et politisk sentrum, få byer er en så positiv overraskelse som Washington DC. Sjarmerende bydeler som Georgetown og Adams Morgan. Selvfølgelig må man se litt historie når man er her og det finnes mye å velge mellom, alt fra Vietnam Memorial til imponerende Washington Monument og det Hvite Huset. Best ser man det fra sykkelsetet sammen med en guide, det er veldig flatt i Washington så alle kan klare å sykle rundt istedenfor å sitte på en buss.

Newseum
Det mest populære museet i Washington DC akkurat nå er Newseum, 23 000m2 om de største nyhetshistoriene i moderne tid og hvordan de ble fremstilt i media. De viser også opp 80 forsider fra internasjonale aviser hver dag.

Alexandria
En by som snart har vokst sammen med Washington DC, og mange som jobber der bor i denne utrolig koselige byen som man absolutt skal besøke når man er her. Byen ser nesten ut som den gjorde på kolonitiden, og for å virkelig få en spesiell opplevelse skal man gå med på en spøkelsestur på kvelden med en av de dyktige guidene.

Chesapeake Bay
Bare 1 time fra Washington DC med bil så er man ved Chesapeake Bay. Her finnes tre forskjellige strandsamfunn å velge mellom. Chesapeake Bay Beach for par som vil ha en romantisk ferie, Sandbridge Beach for familier som vil ha det stille og rolig, og ikke minst Resort Area som med sin nesten 5 km lange strandpromenade er populært blant både barnefamilier og de som vil ha mange aktivitetstilbud på sin ferie.


Billige flybilletter

Finere hotell i USAAnnonser:

Gode tilbud til USA