Publisert 31 januar 2016

En skiferie med sludd og grå himmel er ikke helt det samme som en uke fylt med solskinn, perfekte snøforhold og solbrune kinn. Vi har spurt noen av de fremste skireisearrangørene om hva som er deres Alpefavoritter der solen skinner ekstra mye.

Italia


Livigno
Lev ”la dolce vita” i ”Lille Tibet”, som Livigno også kalles. Hit drar du som elsker sol, gode skiforhold og skikkelig god mat. Her finnes det også rimelig shopping, et hett uteliv og så klart; masse sol. 5 soltimer per dag i starten av året, om vi skal være korrekt. Skibakke-tilbudet er stort, og du kan velge å slikke sol i hele 12 svarte, 37 røde og 29 blå bakker. Reiser du med barn er det rabatterte barnepriser, skiskoler og en Kindergarden for barn mellom 3-7 år. Den nærmeste flyplassene er Innsbruck, men Zurich er også en av de nærmeste. Langley har reiser hit.
Finn ditt fly til Livigno.

Cervinia
Med et snitt på 4,35 soltimer per dag i begynnelsen av 2015 er det umulig å ikke komme hjem solbrun og fresh. At dette området som ligger i Aostadalen også er veldig snøsikkert gjør stedet perfekt for ski- og solfantasten. Ta sjansen og opplev to land én uke, heiskortet gjelder nemlig både i Italia og Sveits, og totalt finnes det cirka 130 preppede skibakker. Her er det nok av lange og brede bakker for hele familien, og barn født etter 31.oktober 2017 står gratis. Reis hit med Langley og STS Alpereiser.
Finn din solfylte pakkereise til Cervinia.

Sauze d´Oulx
Her startet den italienske skitradisjonen og byen var vert for flere konkurranser under OL 2006. Som om det ikke er nok, byr Sauze d´Oulx på 4,65 soltimer per dag, perfekt for deg som vil slå deg ned med et glass i solskinnet. Bortsett fra plettfrie skiforhold i det gigantiske skisystemet lokker den pittoreske byen med populære restauranter, caféer og vinbarer. Enda et pluss er at Turins flyplass ligger kun 1 time unna. Det betyr mer sol og framfor alt; mer ski. Reis hit med STS Alpereiser.
Finn din solfylte pakkereise til Sauze d´Oulx.[/a

Val Gardena
Med endeløse skimuligheter, 1220 kilometer med bakker, 450 heiser og 12 skibyer, samt en sol som stråler 4 timer per dag, er dette en ekte perle for skifantasten. Val Gardena er en dal som består av landsbyene Selva, St. Christina og Ortisei. Her finner du mange muligheter til å kjenne på solen, spise og drikke godt. For deg som heller står på langrenn har du hele 126 kilometer med skispor å velge mellom. Glem ikke solbriller! Liker du å avslutte kvelden med fest finnes det bra med muligheter for steder du kan danse helt til solen står opp. Reis hit med STS Alpereiser.
Finn din solfylte pakkereise til Val Gardena.

Frankrike


Serre Chevalier
Kombinere noen dager med ski med en solfylt weekend ved Middelhavet. Mindre enn tre timer unna venter strand og uteserveringer. Du som reiser til Serre Chevalier foretrekker gode skiforhold, samt god mat og drikke fremfor en vill kveld på afterski. Serre Chevalier briljerer med hele 300 soldager per år, så solskille er nesten en garanti. Tross for mye sol holder bakkene høy standard. Besøk Le Loup Blanc for et måltid du sent vil glemme.

Chamonix
Skibyen med det lille ekstra. Eller med ekstra ekstra, rettere sagt. Her trives nybegynneren like bra som fjellklatreren, partygjengen og offpist-fantasten. Med bra restauranter, en koselig by og bra shopping lokker Chamonix også til seg besteforeldre som mer enn gjerne holder et øye på barnbarna samtidig som de nyter sol og frisk luft. Liker du å stå offpist bør du holde til ved Grand Montets – verdens beste skifjell. Her er det godt med offpistflater, løyper og magiske forhold for ski i skogen. Legg til 3,66 soltimer om dagen og et hett underholdningsnivå, og valget er enkelt. Chamonix it is! Reis hit med Langley og STS Alpereiser.
Finn din solfylte pakkereise til Chamonix.

Alpe d’Huez
Barnevennlig, snøsikkert og 300 soldager per år. Hva venter du på? Du som liker utfordrende skiforhold finner adrenalinkicks oppe på Pic Blanc, mens du som liker litt roligere forhold finner fantastiske langrennsforhold nærme byen. Møtes dere på midten er det bra med bakker i alle regnbuens farger å velge mellom. Når beina verker har du flere muligheter for avslapning. Samle kreftene på en yogatime, med en spabehandling eller med en svømmetur. Foretrekker du litt mer fart finnes det en utendørs skøytebane. Reis hit med Langley.
Finn ditt fly til Alpe d'Huez.

Østerrike


Bad Gastein
Med palasslignende bygninger, fossefall og spor av den eksklusive spabyen som byen en gang var, er det lett å forelske seg i Bad Gastein. Om du ikke er interessert i historie og kultur, men heller fokuserer på party, finnes det gode muligheter her til dans og afterski til solen står opp, spesielt på stedets heteste utested, Silver Bullet Bar med livemusikk hver kveld. Vil du feste med andre skandinavere passer Haeggbloms afterski bra. Også i Bad Gastein kan solbriller være en god idé, her skinner solen 4 timer om dagen. Å stå på ski her er minst like bra som afterskien med 210 kilometer med bakker, og med fallhøyder på opp til 1 500 meter. Her kan du velge mellom fem skisystem med bakker i varierende vanskelighetsgrad. Reis hit med STS Alpereiser og Lion Alpin.
Finn din solfylte pakkereise til Bad Gastein.

Saalbach
I Saalbach skinner solen i 4 timer per dag, afterskien er verdensberømt og selv skiforholdene havner høyt på alle lister. En komplett skiby med noe for alle, inklusivt godt med sol. Nå i vinter vokser området ytterligere, da det kobles sammen med nabobyen Fieberbrunn via en ny heis. Dette gjør at du nå kan slippe deg løs i hele 270 kilometer med bakker. Saalbach er et veldig koselig sted med sjarm og tradisjoner. Du kan dessuten stå på ski hele veien ned til torget, takket være at hovedheisene går ned i sentrum. Reis hit med STS Alpereiser og Lion Alpin.
Finn din solfylte pakkereise til Saalbach.

St Anton
En av Alpenes mest snøsikra skisteder og medlem i selskapet ”Best of the Alps”, 3 soltimer per dag og et hett natteliv. Østerrikes perle levererer! Gå ikke glipp av skogbakker i Stuben, afterski på Mooserwirt og Krazy Kanguruh midt i bakken, samt at heiskortet inkluderer fire andre landsbyer. I St Anton har man stått på ski siden 1895 og her startet verdens første skiskole. Dessuten kan du utforske mer enn 350 kilometer med bakker og 200 kilometer offpist. Reis hit med Langley og STS Alpereiser.
Finn din solfylte pakkereise til St Anton .

Tips!

- Jo senere i sesongen du drar, desto mer sol. Risken er likevel at snøkvaliteten kan være noe verre. Formiddagene kan under sensesongen være bedre enn ettermiddagene. Uke 10 til 14 pleier å være ultimat for mye sol og gode forhold. En solfylt påske i Alpene kanskje?
- Glem ikke å smøre inn ansikt og lepper med solfaktor. Solens stråler er sterke og du får en finere farge om du ikke brenner deg.


Rimelige pakkereiser til Alpene