Sol, sand og shopping = De forente arabiske emirater

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
De syv forente arabiske emiratene byr på masse sol, fine strender, shopping i verdensklasse, overdådig luksus og verdens høyeste bygninger. Velkommen til fremtiden.
Publisert 4 september 2017

Et emirat for alle smaker

Dette spennende og unge landet i Midtøsten som ligger på den Arabiske halvøyen ved Persiabukten og Det indiske hav lokker med flere reisemål – alle med sin unike sjarm. Hit kommer reisende fra hele verden for å få noe utenom det vanlige, og man drar sjelden derfra misfornøyd. Alle emiratene har en by med samme navn. Dubai er den største byen, mens Abu Dhabi det største emiratet. Det beste med De forente arabiske emirater er at du lett kan kombinere to eller flere reisemål. Velg for eksempel mellom Dubai, Ras al Khaima, Abu Dhabi, Sharjah og Fujairah. Vinter er den beste perioden å dra hit på.

Dubai – en pulserende verdensmetropol

Den pulserende verdensmetropolen Dubai sies å være Midtøstens svar på Miami. Selvom om du ikke har dette som hovedreisemål, er et besøk innom Dubai et must. De har satset et hundretalls milliarder på fantastiske bygninger som slår de fleste verdensrekorder. Her finnes verdens høyeste bygning Burj Khalifa og verdens høyeste fontene Dubai Fountain. Om du ikke har råd til å bo på verdens mest luksuriøse hotell Burj al-Arab kan du fortsatt besøke det for en drink eller middag. I Dubai Museum får du vite alt om byens historie ved å se på rekonstruksjoner av arkeologiske funn, og gå ikke glipp av første etasje hvor de har bygget opp en tradisjonell souq. I Dubai kombinerer du storby med solferie, og sandstrendene er milelange og kritthvite. Her er det dessuten mange muligheter for både vannsporter og dykking. I vannparken Wild Wadi Park finner du vannsklier, fossefall og et basseng med bølgemaskin. Om du vil variere sol og bad med å stå på ski er dette ingen problem – i kjøpesenteret Mall of the Emirates finner du verdens største innendørs skibakke. Og hva angår shopping, kan Dubai lokke med et dusin store kjøpsentre fylt med butikker der du blant annet finner merkeklær, elektronikk og gullsmykker. Dubai Mall er både størst i Dubai og i verden og her kan du velge mellom 1200 butikker. Vil du gjøre noe gode kupp bør du reise hit når det månedslange salget finner sted hvert år i januar. Jumeirah Beach er byens mest kjente område og her ligger luksushotellene på rekke og rad ved stranden. I den gamle bydelen Bur Dubai finner du mange lokale markeder og mye orientalsk sjarm.
Se alle reiser til Dubai.

Rolige og solsirke Ras al Khaimah

Ras al Khaimah ligger lengst opp i nord og til tross for at det er skyskrapere her, er atmosfæren mer genuin enn i Dubai som bare er en time unna. Her bor du gjerne på femstjerners hotell rett ved de vakre sandstrendene og kan sole deg under svaiende palmer. Dette er et bra reisemål for både par og barnefamilier, og de fleste hotell er tilrettelagt familier med sine barnevennlige strender. Når du vil shoppe er det butikkvartalet ved gaten Al Kuwaity Street som gjelder. Her er det flere shoppingsentre med både enkle og mer eksklusive butikker. I denne emiraten finner du dessuten De forente arabiske emiraters eldste moské, et museum og et koselig fiskemarked. Liker du å dykke passer den nordre kysten aldeles utmerket til dette. Her finnes dykking i verdensklasse med både fine korallrev og skipsvrak.
Se alle reiser til Ras al Khaimah.

Abu Dhabi – den futuristiske hovedstaden

Abu Dhabi er ikke bare verdens rikeste by, men også De forente arabiske emiraters futuristiske hovedstad og ligger omtrent en time sydvest fra Dubai. Tempoet er roligere enn i Dubai og her får du en herlig blanding av skyskrapere, severdigheter og vakre strender. Den beste shoppingen finner du i de to shoppingsentrene Marina Mall og Abu Dhabi Mall som har alle de store merkebutikkene. De høye bygnigene blandes med gamle arabiske kvartaler, så i kontrast til luksusshoppingen finner du markeder med alt fra gull til tepper og keramikk. En av de beste severdighetene er Sheik Zayeds fantastiske moské. Når du vil sole og bade deg har du den sentrale sandstranden Corniche Beach som er omgitt av en strandpromenade med restauranter og lekeplasser. Abu Dhabi er dessuten kjent for sin Formel 1-bane, verdens største innendørs fornøyelsespark Ferrari World og badelandet Yas Waterworld. Alle hotellene holder en høy klasse.
Se alle reiser til Abu Dhabi.

Sharjah – De forente arabiske emiraters kultursentrum

Nærmest Dubai ligger Sharjah, et emirat kjent som kultursentrum med fler enn 20 museer og masse orientalsk arkitektur. Vil du shoppe er det markedet Blue Souk som gjelder, med 600 ulike butikker hvor du kan finne alt fra krydder til smykker. Havnen og kaiene er også populære møteplasser, hvor også de tradisjonelle showbåtene ligger. Her finner du også Khalid-lagunen som er omringet av trivelige strender og grønne promenader. Dette er dessuten det eneste emiratet som har kyst mot både Den persiske bukt og Omanbukten. Her finner du både luksushotell og rimelige mellomklassehotell. Det går ikke charter direkte hit, men du kan fly hit fra en av de andre emiratene.
Se alle reiser til Sharjah.

Fujairah – perfekt for barnefamilien

Fujairah, som ligger ved Det indiske hav og knapt to timer øst fra Dubai, er et barnevennlig reisemål med brede og langgrunne strender. Du tilbringer mest tid ved stranden og på hotellene som holder høy klasse og ofte har en luksuriøs spaavdeling. Det er også på hotellene at de fleste restaurantene og utelivet er. Vil du få et innblikk i det lokale hverdagslivet kan du besøke fiskemarkedet i Khorfakkan som holdes hver ettermiddag. Mange av de andre emiratene består av ørken, mens omgivelsene er hovedsakelig av berg og sten.

Se mer av landet

Det finnes mange spennende utflukter i De forente arabiske emirater. Ettersom landet består av 90 prosent ørken er det populært å dra på jeepsafari. Etter en lang dag i sanddynene kan du nyte en middag med magedans-show under åpen himmel. Vil du oppleve mer enn ett emirat kan du bestille en guidet bytur og dermed oppleve det aller beste av landets serverdigheter, kultur og lokale liv. Det er dessuten veldig vakkert å oppleve De forente arabiske emirater via vannet og det finnes mange ulike cruise-varianter. Eller hvorfor ikke se landet fra fugleperspektiv via luftballong eller helikopter?

Å komme seg til De forente arabiske emirater

Det er mange ulike måter å tilbringe en ferie på i De forente arabiske emirater. Drar du hit med charter kan du velge mellom charterselskap som Apollo, Ving, Star Tour og Solia med avreiser fra flere ulike byer i Norge, Sverige og København. Flyreisene tar fra seks til syv timer. Du kan også dra hit på en langweekend og bestille enten pakkereise eller fly og hotell på egenhånd. Med sistnevnte blir det dessuten enkelt å kombinere to emirater på en og samme reise. En annen måte er å dra på en kombinasjon der du både bor luksuriøst og får oppleve flere reisemål samtidig.


Charter til DubaiCharter til Ras al-KhaimahCharter til Abu DhabiSe alle tilbud hit