Sol, bad & shopping i Los Angeles

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: bitra, medlem siden 2006
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det finnes mange meninger om denne omtalte byen på den amerikanske vestkysten. Uansett om du liker byen eller ikke så vil de fleste trolig trekke på smilebåndet i møte med en gjeng, noe annerledes, figurer i Venice Beach eller rynke på øyebrynet over alle Barbiedukker som tripper rundt på Rodeo Drive.
Publisert 18 februar 2013

For en vellykket opplevelse av Los Angeles kan det lønne seg å bli vist rundt av noen som kjenner byen, eller at man på forhånd undersøker hva som er verdt å oppleve. Nedenfor finner du eksempler på severdigheter som er verdt et besøk, fantastisk shopping og de beste strendene i byen der drømmer går i oppfyllelse – Los Angeles.

Noen av Californias beste strender
Sandstrendene ligger på rekke og rad, og det er som regel godt med plass. De mest kjente strendene er Malibu, Santa Monica og Venice Beach. For mindre hysteri og bedre strender, bør du besøke Manhattan Beach, Redondo Beach eller Hermosa Beach. Her møtes du av fløyelsmyk sand, vakre villaer og hyggelige, små badebyer. Lenger sør, i Los Angeles County, ligger flere vakre strender som Long Beach og Huntington Beach. Den sistnevnte er vert for en av verdens mest kjente surfekonkurranser og er en utrolig nydelig by. Her er livet avslappende og fredfullt og en stor del av befolkningen går rundt med et surfebrett under armen.

Shop til you drop
Kredittkortene går varme i en by som Los Angeles. Hvor man enn går finnes det bra og spennende shopping. Har du en fet lommebok er Rodeo Drive eller kjøpesenteret Beverly Center stedene for deg. Her finnes det eksklusive butikker som Gucci, Fendi, Prada og Versace for å nevne noen. Selvom du ikke skulle ha råd til å handle på slike steder kan det være verdt turen uansett. Her finnes det gode muligheter for lunch eller gå på kjendisjakt. Litt mer mennesklige priser finner du på Third Street Promenade i Santa Monica, LA Fashion District, Little Tokyo District, Venice Beach Boardwalk og kjøpesenteret Santa Monica Place. Her finner du de vanlige kjedene som for eksempel Urban Outfitters, Victoria´s Secret, Abercrombie & Fitch og Sephora. De beste tilbudene finner du på fabrikkutsalg, eller på engelsk factory outlet. Eksempler på dette er Citadel Outlets eller Nordstrom Rack. Her kan du handle merkeklær for mindre en halv pris.

Morsomme aktiviteter
I Los Angeles finnes det noe for alle, uansatt om du vil dra på kjendisjakt og går til anskaffelse av så kalte ”star maps” , eller om du vil kjøre skumle berg- og dalbaner. Er du interessert i film er Universal Studios og Warner Bros et ”must” for deg. Magic Mountain og Los Angeles Zoo er også populære turisattraksjoner både for store og små. Familieparker litt utenfor Los Angeles County, som Disneyland og Knott´s Berry Farm, lokker også store mengder med mennesker. Du får selvsagt ikke gå glipp av “The walk of fame”, Hollywoodskiltet eller håndavtrykkene utenfor “Mann´s Chinese Theatre”, men når du har gått lei andre turister kan det være deilig å flykte til den koslige havnen i Long Beach, også kalt Shoreline Village. Her finnes det også mulgihet for å besøke det vakre skipet Queen Mary som i dag er et hotell.

Et annerledes Los Angeles
For deg som ikke er interessert i å besøke store fonøyelsesparker eller å sole og bade, finnes gode alternativ. Ta turen til Melrose Avenue. Her finnes annerledes kles- og skobutikker, samt second hand-butikker der Melrose Trading Post er den mest kjente. Er du heldig, vil du bli tilbudt en statistrolle i en av Los Angeles mange tv-serier som spilles inn nettopp her. Lager du egen mat under oppholdet bør du besøke så kalte ”farmers markets” der du får kjøpt nybakt brød, fersk frukt og ferske delikatesser fra havet. Mest kjent er Original Farmers market, som ligger mellan Hollywood og West L.A, som holder åpent hele uka.

Gratisaktiviteter med underholdningsverdi
På Santa Monica Pier, Third Street Promenade og Venice Beach kan du egne hele dagen til vindusshopping, titte på mennesker, samt sole og bade. Mat er så klart ikke gratis, men på så kalte “food courts” i nærheten av Arizona Street, kan du inte føde til en billig penge. Besøk Venice Beach, gjerne på en lørdag, og slå den ned på en av tribunene og nyt synet av alle som danser på roller blades, spiller basket eller trener på utendørs helsestudioet “Muscle Beach”. Besøk museet The Getty med gratis inngang, eller rør på flesket på noen av de flotte turstiene i Griffith Park. Avlutt gjerne spaserturen med en hyggelig picknick , men ha øynene med deg. Griffith Park er populært blant kjendiser.

Slik tar du deg hit og rundt
For å rekke å få med deg så mye som mulig kan det være en god ide å leie bil. Du kan såklart også ta deg rundt med taxi, limousin, buss eller t-bane. De sistnevnte er ikke å anbefale ettersom kollektivtrafikken ikke er like utbredt som her hjemme. Til Los Angeles flyr du med de aller fleste store, flyselskapene fra blant annet Oslo og Bergen. Minst en mellomlanding er nødvendig før du er fremme etter cirka 14 timer.


Psst!

– Los Angeles er et perfekt utgangspunkt for en roadtrip med stopp i for eksempel San Francisco, Yosemite Nationalpark, Las Vegas og San Diego.

– En biltur på Highway 1 eller Pacific Coast Highway opp til San Francisco, eller i alle fall et stykke på veien, er et “must”. Dette er en av verdens vakreste veistrekker.

– Vil du spise og feste på de mest hippe stedene, sørg for å holde deg oppdatert før du reiser. Hvilket sted som er inne endres fort. Husk at du må være 21 år for å drikke alkohol og gå på nattklubber i USA.

– Du bør skaffe deg et internasjonalt førerkort (en form for oversatt versjon av ditt norske førerkort) hvis du har tenkt å leie bil. Et slikt førerkort kan du få hos NAF. Du bør i tillegg ha nok penger på kontoen din ettersom bilutleiefirmaene ofte tar en liten sum penger i depositum.

– Hollywood anses være luksuriøst, men det gjelder bare visse deler av byen. De fleste billige hoteller og moteller ligger i de mindre bra områdene. Velg overnatting i Santa Monica, Venice Beach, Downtown LA, Beverly Hills eller i nærheten av Universal Studios.


Fly til Los AngelesPopulære hotell i LA


Annonser:

Gode tilbud - USA