Sharm el Sheikh vs. Hurghada

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
I disse to badebyene kan du kombinere to ulike verdener; en fargerik undervannsverden og et storslagent ørkenlandskap. Vi sammenlikner Hurghada og Sharm el Sheikh for deg som vil på et ekte ferieeventyr kombinert med sol og bad.
Publisert 30 oktober 2018

På mindre enn 6 timer med fly er du ved Rødehavets korallrev, som av mange anses å være en av de vakreste i hele verden. I tillegg til et fantastisk dykkeparadis kan Sharm el Sheikh og Hurghada by på sol og varme, eksotiske basarer og spennende utflukter.

Sharm el Sheikh

Byen
Den mest genuine egyptiske følelsen kan du oppleve i bydelen Old Market. De fleste hotellene ligger dog i det største turistområdet Naama Bay. I dette distriktet ligger velordnede restauranter og strandkafeer på rad og rekke. Her kan du nyte en god kopp kaffe og duften av vannpipenes epletobakk.

Bad og dykk
Med beliggenhet på Sinaihalvøyas sydspiss kan Sharm el Sheikh tilby et av verdens klareste vann og en mengde ulike arter som lokker dykkeentusiaster fra hele verden. 20 kilometer øst for byen ligger nasjonalparken Ras Muhammed som er et av de mest velbevarte marina-økosystemene i verden. I nærheten av Sharm el Sheikh ligger odden Ras um Sid - her finner du en fantastisk korallvegg. Foretrekker du å snorkle kan du gå ned til Naama Bays hvite og barnevennlige strender hvor korallrevet er litt mer lettilgjengelig.

Utflukter
Populære utflukter på Sinaihalvøya er blant annet å bestige Sinaiberget - der Moses tok i mot de ti bud. Ved foten av fjellet kan du i tillegg besøke Katarinaklosteret - en pilgrimsdestinasjon fra 400-tallet. Cirka 80 kilometer nordøst for Sharm el Sheikh ligger beduinbyen Dahab, som i dag er et avslappet tilholdssted for hippier og backpackere. Stedet er også et lite mekka for dykkere med det verdensberømte, sirkelformede korallrevet Blue Hole.
Charter til Sharm el Sheik

Hurghada

Byen
Sammenliknet med Sharm el Sheikh er Hurghada litt mindre velplanert, men med en sjarmerende uorden. Her finnes det en større andel av befolkningen som bor i byen permanent, og som gjør at Hurghada føles mer som en ordentlig by. I området Saccala, sør for Al Dahar, ligger butikker og restauranter langs en trafikkert gate. Lenger sør finner man moderne hotellkompleks med private strender så langt øyet når.

Bad og dykk
De fleste av Hurghadas strender er langrunne og barnevennlige, samt et utmerket utgangspunkt for snorkling og dykking i Rødehavet. Strender i Hurghada som er verdt ett besøk er blant annet Magawish og Arabia, med gyllengul, grovkornet sand. Er du sportsinteressert kan du bli med på seiling, windsurfing og vannski.

Utflukter
Hurghadas beliggenhet gjør byen til et perfekt utgangspunkt for utflukter til Karnaktemeplet i Luxor, Kongenes dal, samt Kairo og pyramidene i Giza. Ørkensafari på firehjulinger, kamelridning og et besøk i en beduinleir står også på menyen. Ca 20 kilometer nord for Hurghada ligger El Gouna, også kalt Egypt Venezia på grunn av byens lagunaer og kanaler. Her finnes blant annet mange bra golfbaner.
Charter til Hurghada-området

Se alle reiser til Egypt her
- Charter til Egypt
- Hotell i Egypt
- Fly til Egypt


Charter til Egypt