Publisert 8 desember 2019

Maldivene, Seychellene og Mauritius har alle én ting til felles: de står alle høyt oppe på listen over drømmereisemål. I tillegg har de tre øyrikene en vennlig lokalbefolkning, deilige temperaturer, hvite sandstrender og gode dykkermuligheter. Men hvilket skal du satse på, og hva er forskjellen på dem? Kort fortalt er Maldivene stedet for deg som ønsker den luksuriøse øde øy-følelsen, Seychellene for deg som vil hoppe fra øy til øy og nyte uberørt natur, mens Mauritius er for strandferier på fine resorter med tilgang til kultur og spennende utflukter. Vi guider deg til de tre øyrikene som gir ordet “paradis” en helt ny betydning.

Urørte Seychellene

Seychellene blir av mange omtalt som hjem til “Edens hage”, og har blitt verdenskjent for sine urørte strender og natur. Øyriket nordøst for Madagaskar ble tidlig miljøbevisste, noe som medførte høye turist- og miljøskatter, og de fleste stedene på Seychellene er naturreservat og har byggeforbud. Dette er reisen for deg som vil utforske mange ulike øyer, hver med sin sjarm. De tre største bebodde øyene, hvor flest turister velger å bo, er Mahe, Praslin og La Digue.

Mahe

Mahe er hovedøyen hvor hovedstaden Victoria og 90% av befolkningen befinner seg. Herfra kan du enkelt komme deg til de omkringliggende øyene – Praslin og La Digue er et must! Mahe er den mest utbygde og mest turistifiserte øya, men i sør finner du også vakre, urørte strender. Besøk Marine National Park, test ut noen av øyas 75 ulike strender eller lei en bil og utforsk øyen på egenhånd. Du bor enten rimelig i et lokalt gjestehus eller sjekker inn på et resort eller i et leilighetskompleks.

Praslin

På Praslin vil du forelske deg i de slumrende landsbyene, de ville naturstiene i den frodige regnskogen som dekker mesteparten av øya, og i stranden Anse Lazio i nord, som regnes som en av verdens vakreste. Vallee de Mai National Park på Praslin er også det eneste stedet i verden du vil finne Coco de mer, verdens største kokosnøtt. Her er livet betraktelig roligere enn på Mahe, og du tar deg enkelt til de urørte øyene Cousin og Curious, hvor du – spesielt på den sistnevnte – finner hundrevis av gigantskilpadder som kan bli over 1 meter høy. Disse øyene er også klekkested for havskilpadder. Praslin er flott å ha som feriens hovedbase. Du flyr hit fra Mahe på 15 minutter eller med hurtigbåt på 45 min, prisen er cirka den samme.

La Digue

Granittøya La Digue er kjent som den vakreste av alle øyene, og stranden Anse Source d’Argent er den som er mest avbildet fra Seychellene med sine store granittsteiner i kontrast til kritthvit strand og turkist hav. På La Digue finner du for det meste enkle hoteller og gjestehus, og du kommer deg rundt via sykkel eller oksekjerre. Et av de mest populære stedene på øya er Union Estate Park, hvor du blant annet kan se de slumrende gigantskilpaddene. Det går ikke fly hit, men det tar 15 minutter med fergen fra Praslin, og 3 timer fra Mahe.

Klima og høysesong

Den beste tiden å dra hit på er i april og oktober, men du finner høye temperaturer fra 27 til 30 her året rundt. Som de andre øyene, er temperaturen høyest fra mars til mai, da luftfuktigheten også kan være litt høyere. Desember og januar er regnet som de store regnmånedene. Det går ikke charterfly til Seychellene, men du kommer deg hit med rutefly.

Finn fly og hotell til Seychellene her.

Barfotdrømmen Maldivene

Maldivene er på manges ønskeliste, men anses som en dyr og uoppnåelig destinasjon – det er ikke nødvendigvis sant. Flybilletter kan kjøpes rimelig og det finnes alt fra hotell i greie prisklasser, til de mer luksuriøse. Maldivene består av 1199 øyer, hvorav over 100 av disse er egne resort-øyer. Én øy, ett resort – kun dette i seg selv er luksus du ikke finner overalt, men det er også disse som koster litt ekstra. I tillegg er Maldivene kjent for sin hvite sand, azurblå hav, vaiende palmer og deilige varme.

Dette gjør du på Maldivene

På resortøyene kan du enten bo i bungalower som står på påler i vannet hvor du kan ta en dukkert rett fra terrassen, eller i bungalower som ligger langs strandkanten. Sistnevnte er ofte litt rimeligere. Ved ankomst får du ofte beskjed om at de to eneste reglene på øya er at du kun skal slappe av og nyte ferien, og at sko er forbudt. Gjør deg klar for barbeint-ferie i myk sand! Maldivene handler om avslapning – her tar du livet med ro med god mat, en spennende bok, turer langs stranden og så klart med hodet og dykkermasken under vann. Her finner du et fargerikt undervannsliv! De ansatte gjør sitt ypperste for at du skal få et uforglemmelig opphold, og du har som oftest tilgang til spa, tennis- og golfbaner.

Sightseeing og kultur er det derimot ikke mye av. De aktivitenene som finnes skjer på havet. Maldivene regnes som et av verdens beste dykke-steder. Prøv dykking, snorkling, fisking eller ta en tur til en øde øy med trebåt hvor du kan bli satt av med en stor piknikkurv og hentet senere på dagen. Få også arrangert en privat, romantisk middag på stranden. Dette er en ferie hvor dere bare nyter vakre omgivelser og hverandre – altså ikke en ferie for den rastløse eventyreren. Dra hit for øde øy-opplevelsen, luksusen og undervannslivet.

Klima og høysesong

Høysesongen på Maldivene er fra desember til april, da det som oftest er lite regn og mye sol, men også flere besøkende. Temperaturene er nokså stabile året rundt, og ligger rundt 28-31 grader avhengig av sesong.
Finn din charterreise til Maldivene her.

Frodige Mauritius

Den vulkanske øyen Mauritius ligger øst for Madagaskar og er den største øyen av de tre. Her finner du grønn og frodig natur kombinert med vakre fossefall, kratere, vulanske innsjøer, azurblått hav og lange hvite strender som strekker seg rundt hele øya. Et stort korallrev omringer øya og byr på supre dykkermuligheter.

Dette gjør du på Mauritius

Du finner massevis av vakre, luksuriøse resorter her, og det er først og fremst lagt opp til at du skal kunne nyte vann og strand best mulig. I motsetning til de to andre øyene, kan Mauritius derimot by på flere varierte aktiviteter. Ta deg en tur på fiskemarkedet i hovedstaden Port Louis, utforsk de frodige skogene med sine store vakre fossefall, slik som Tamarin Falls på over 300 meter, slå et slag på en av øyas golfbaner eller ta deg turen til Grand Baie i nord – også kjent som Mauritius' versjon av St. Tropez. Nasjonalparken Black River Gorges byr på et spennende dyreliv og frodig natur til avveksling fra stranden. Korallrev omringer nesten hele Mauritius' kyst og sørger for at vannet er rolig og varmt. Her kan du ta båten ut en dag og snorkle eller dykke i det store blå for å se hva Mauritius har å tilby under overflaten.

Hinduisme står sterkt på Mauritius og det er flere fargerike templer på øya. Sammen med en åpen og sosial lokalbefolkning, gir dette et godt grunnlag for å komme tett innpå kulturen om du bare tar deg turen utenfor resorten og tilbringer en dag i for eksempel Port Louis. På Mauritius vil du få servert mat fra alle verdenshjørner i ypperste klasse. Fersk sjømat er en selvfølge her, eller prøv den spennende mixen av kreolske, arabiske, afrikanske og indiske mattradisjoner. En ferie til Mauritius kan du få ganske rimelig i forhold til Seychellene og Maldivene, men når du først er på en slik ferie kan det være verdt å bruke litt ekstra for å bo på et resort du virkelig får luksusfølelsen av.

Klima og høysesong

Mauritius er en helårsdestinasjon, men høysesong er mellom november til april. Temperaturene ligger på rundt 28 grader, med høyest temperaturer fra januar til mars, selvom det da også kan være litt flere regndager. Mai til oktober har flere soldager, men da er det ikke like varmt i luften. Vannet holder samme temperatur året rundt.
Finn din charterreise til Mauritius her.


Rimelig charter til paradisøyene