Santorini – romantikkens øy

Ellinor
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: grekland, medlem siden 2006
Dramatiske klipper stuper rett ned i havet, du bader fra svarte lavastrender og kritthvite hus pryder øya. Legg til en vulkan og kanskje verdens vakreste solnedgang. Det er vanskelig å ikke blir forelsket i Santorini...
Publisert 1 august 2011

Det er ikke så rart at mange greske postkortbilder kommer fra nettopp Santorini. Øya er fengslende vakker og den ofte fotograferte solnedgangen er i verdensklasse. Mange påstår at øya er en av de vakreste i verden.

Noe for alle

Santorini er et veldig romantisk reisemål, men øya er også populær blant båtloffere, barnefamilier og ungdommer som vil sole og bade. Er du ute etter fest skal du holde deg til hovedstaden Fira eller den klassiske feriebyen Kamari som med sin lange lavastrand også er veldig populær. Vil du ha det litt roligere skal du velge Perissa eller Perivolos som har en fin strandpromenade med både barer og restauranter. Den som bare vil slappe av skal sette kursen mot den lille fiskebyen Vlychada på øyas sydkyst.

Vulkaner gir svarte lavastrender

At Santorini er en vulkanøy er vanskelig å ikke få med deg, de mørke fjellene stuper rett ned i havet og strendene er nesten bare svarte lavastrender. Er du nysgjerrig på vulkanen kan du ta en utflukt til vulkanøya Nea Kameni som ligger rett utenfor Fira. Her kan du gå opp til toppen se røyken som kommer opp fra krateret.

Populært utgangspunkt

Mange båtloffere velger å starte sin reise i øygruppen Kykladene på nettopp Santorini. Fra havnen er det lett å ta seg videre med båt til øyer som Ios, Naxos, Paros og Mykonos. Dessuten er det bra forbindelser med resten av Hellas.

Verdens vakreste solnedgang

Mange hevder at solnedgangen i Oia er verdens vakreste og det er vanskelig å mene noe annet. Hver dag valfarter besøkende til den lille byen i nord for å se solen gå ned, og det kan bli trangt om plassen så sørg for å være ute i god tid. Gå ikke glipp av de mange kunstgalleriene i byen når du først er der.

Slik kommer du deg hit

Det er lett å komme seg til Santorini og reiser du med charter går det direktefly til øyas flyplass. Norwegian begynner også fly direkte fra Oslo til Santorini i juni. Det går også å fly via Athen, eller ta båten fra Athen eller Kreta for å nevne noen. På øya har de et bra bussnett slik at det er enkelt å komme seg rundt.


Rutefly til Santorini

Charter til Santorini