Publisert 30 juni 2017

På øyas vestkyst finner du Hellas slik du har sett på utallige bilder og postkort. Santorini er kjent for sin dramatiske natur med stupbratte klipper skapt av vulkansk aktivitet for flere tusen års siden. Øya er perfekt for deg som vil ha mer ut av ferien enn å ligge på stranden hele dagen. Med korte avstander rekker du rundt øya på en dagsutflukt. Med sine vakre solnedganger er øya regnet som et av de mest romantiske reisemålene i Europa.

Det andre Santorini

På østkysten av Santorini finner du populære badesteder med koselige restauranter og yrende folkeliv langs strandpromenader, og vakre strender med sort lavasand. Her lønner det seg å leie solsenger og bruke badesko, da den svarte lavasanden fort kan bli for varm for bare føtter. Prøv gjerne noen av øyas egne viner og lokale velsmakende retter laget på råvarer som dyrkes i den fruktbare vulkanske jorda.

Thira

Høyt opp i fjellskråningen klamrer de små hvite husene seg fast. Santorinis hovedstad Thira, også kalt Fira, ligger ytterst på et klippeplatå på øyas vestkyst, cirka 260 meter over havet. I byen er det et stort utvalg av restauranter, barer og butikker. De smale gatene og trappegangene er som skapt for å utforskes til fots. Ta gjerne en tur langs kraterkanten hvor du har utsikt til vulkankrateret langt der nede. Vil du lære mer om Santorinis historie er et av byens museer verdt et besøk. Gå ikke glipp av taubanen som tar deg med ned til havnen. Er du sprek kan du spasere de 600 trappetrinnene langs klippeveggen tilbake til Thira.
Les mer og se pris på reiser til Fira her.

Oia

Dette er Hellas slik du har sett på mange postkort. Få steder i Hellas har blitt fotografert så mye som Oia. Et besøk til denne billedskjønne landsbyen som klamrer seg fast høyt oppe på klippene, er en opplevelse du sent vil glemme. Blant de kritthvite husene med blå dører, trange smug og trapper finner du restauranter hvor du kan nyte utsikten og solnedgangen over havet. Oìa har et eksklusivt preg og mange av hotellene har høy standard. Er du glad i å shoppe kan du finne et godt utvalg av butikker her. Spesielt hos byens gullsmeder og lokale kunstnere og kunsthåndverkere kan du finne skatter du kan ta med hjem. Vil du bade i havet kan du reise til byer som Perissa eller til Red Beach.
Les mer og se pris på reiser til Oía her.

Perissa

På østsiden av Santorini ligger Perissa, en liten by i havkanten. Dette er et av øyas største feriesteder og er spesielt populært blant ungdom. Her kan du nyte dagene og solen på den vakre sorte lavastranden som strekker seg flere kilometer sør for fjellet Profitis. Ta deg en rusletur langs strandpromenaden med sjarmerende tavernaer, butikker, barer og restauranter og nyt utsikten mot de høye klippene og havet. Om kvelden våkner byen til liv og det blir full fart langs strandpromenaden.
Les mer og se pris på reiser til Perissa her.

Kamari

Feriebyen Kamari på østkysten av Santorini er en livlig badeby. Fra den mektige klippen Mesa Vuono strekker den sorte lavastranden seg over en kilometer nordover. Her er det plass nok til alle og du kan slappe av på en solseng eller bli med på noen av vannaktivitetene som tilbys på stranden. Langs strandpromenaden er det et myldrende folkeliv med mange hyggelige restauranter og barer med en fantastisk utsikt over Egeerhavet. Når solen senker seg ned bak fjellene i vest tennes lysene langs strandpromenaden, og du kan glede deg til smakfulle greske retter fra byens mange restauranter. Kanskje du også tar en titt i byens butikker og fortsetter kvelden i en av barene som holder åpent til langt på natt.
Les mer og se pris på reiser til Kamari her.

Slik kommer du til Santorini

Norske turoperatørene som har charterreiser til Santorini er blant annet Apollo og Solfaktor, som tilbyr reiser til flere av Santorinis vakre landsbyer. Velger du rutefly tilbyr Norwegian direktefly til Santorini, med en flytid på fire timer. Du kan også fly via Athen, eller ta båt fra Pireus. Bussnettet på øya er godt utbygget, og du kommer deg enkelt rundt på øya med leiebil eller moped.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Santorini:
- Alle charterreiser til Santorini
- Restplasser til Santorini
- Leiebil på Santorini
- Reisetilbud Santorini