Publisert 13 januar 2012

Et av Midtøstens mest spennende land er Qatar som ligger på en halvøy i Persiabukta. Landets hovedstad er Doha, og det er her den internasjonale flyplassen ligger. Med direktefly hit er Qatar et bra alternativ til Dubai både som stop-over på vei videre ut i verden eller for en langhelg med opplevelser og shopping i ørkenlandet.

Her bor du i Doha

En ferie i Qatar betyr som regel en ferie i Doha, landets eneste store by. Qatar har både olje og gass, og er et av de rikeste landene i Midøsten. Mye av turismen her er luksusturisme. Det finnes et stort utvalg av flotte luksushotell, og ikke spesielt mange billige alternativ som hostel og vandrerhjem. Det er likevel mulig å bo både bra og billig på de litt enklere hotellene. Det er mest populært å bo i området Corniche som er havnepromenaden. West Bay er et område med flere av Dohas beste hotell, og her bygges det nytt hele tiden. I disse omådene trives de fleste, og du kommer deg enkelt rundt i byen.

Strender og vannsport

Det er varmt og tørt i Qatar, og reiser du hit på sommeren kan du forvente deg temperaturer på mellom 45 og 55 grader. For varmt for de fleste av oss. Behageligere temperatur er det på vår, høst og vinter da det er normale sommertemperaturer. Blir det for varmt for å gjøre noe har de fleste hotellene både utendørs og innendørs basseng og kanskje også en privat strand. Det finnes også offentlige strender for eksempel i området Katara. Vannsport som kitesurfing og vannscooter er populært i Doha og finnes på de fleste hotellstrender.

Opplevelser i og rundt Doha

Liker du museer ligger Museum of Islamic Art i Corinche-området med flotte utstillinger fra det 7. århundret til det 19. århundret. Sheik Faisal´s Museum med sin imponerende samling av arabiske antikviteter er også verdt et besøk. En selvfølge når man er her er å dra ut på en ørken safari, men det er ikke noe for de som blir lett bilsyk. Sjåføren er også guide på utflukten der man kjører ut i det vakre ørkenlandskapet. En annen populær aktivitet er shopping og det finnes flere bra kjøpesenter og shoppingområder med vestlig mote og mer tradisjonelle markeder. Det menneskeskapte øya The Palm har mange butikker i luksussegmentet, mens du finner mer varierte priser på City Centre Mall og Villaggio Mall.

Mat og drikke

Vil du smake på den lokale maten skal du ikke være redd for å slå deg ned på en av de mange spisestedene som du finner inne på markedene. Det kan ofte se veldig enkelt ut, men maten er fantastisk til utrolig lave priser. Du får typisk mat fra Midtøsten som forskjellige typer kebab, hummus og andre småretter. Vil du ha mer vestlig mat skal du dra til de store, vestlige hotellkjedene som ofte har flere restauranter og du kan til og med få alkohol til maten, noe som ikke er mulig ellers Det finnes også mange restauranter med mat fra Thailand, India og Pakistan som drives av familier som er i Qatar som gjestearbeidere. Bra priser og utrolig godt. Rundt omkring vil du også se steder som selger ferskpresset juice, noe som er veldig populært her, og ikke minst forfriskende og godt i varmen.

Slik kommer du deg hit og rundt

Fra Oslo går det direktefly med Qatar Airways som er et femstjerners flyselskap. Du kan også fly med flere andre flyselskaper, men da med en mellomlanding. Du lander på Dohas flyplass og derfra er taxi eller forhåndsbestilt transfer det beste alternativet for å komme seg til hotellet. Flyreisen tar 6,5 time om du flyr direkte. I Doha er taxi den beste måten å komme seg rundt på da kollektivtransporten er veldig dårlig utbygd.

Finn billige reiser til Doha, ad Dawḩah, Qatar.

Flybilletter til Qatar

Bo bra i Doha: