Publisert 18 august 2017

Å bruke chili og frukt i maten er typisk karibisk, og tilfører det lille ekstra til de ellers så vandte middagsrutinene. Inviter til karibisk aften med kokosnøttdrinker og tradisjonell jambalaya og drøm dere vekk til Karibias hvite strender!

Du trenger (til 4 personer):

- 150 g chorizo
- 500 g rå scampi, renset for skall
- 1 mango, skjåret i små biter
- 2 rødløk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 300 g ris
- 1 ts currypulver
- 1/4 ts chilipulver
- 750 ml grønnsaksbuljong
- 2 grønne paprika, hakket
- 1/2 selleri, hakket
- 2-3 ss limejuice

Slik gjør du:

1) Varm opp 2 ss olje i en stor stekepanne og stek chorizo i 2 minutter. Tilsett løk og hvitløk og stek videre i 1 minutt. Tilsett ris, currypulver, chilipulver og 1 ts søt paprikapulver. Tilsett grønnsaksbuljong, kok opp og la koke på lav varme i 15 minutter.

2) Tilsett paprika og selleri og kok i 10 minutter. Tilsett så scampi og mango og kok i 2-3 minutter, helt til scampien er gjennomkokt. Smak til med salt, pepper, en klype sukker og limejuice for smakens del.

Vel bekomme!