Publisert 24 mars 2017

Et av høydepunktene med Bali er maten! Derfor kunne vi ikke motstå å vie en formiddag til å lære oss mer om det balinesiske kjøkkenet. Etter et besøk på et lokalt marked ble vi med guiden på en liten runde ut for å hente ferske grønnsaker. Deretter var det tid for å dykke ned i en verden av chili, kokos, ingefær, hvitløk og gurkemeie. En av rettene vi lagde var Gado gado; en indonesisk salat med lettkokte grønnsaker, tempeh eller tofu og ofte et kokt egg, som serveres med peanøttsaus. Gado gado betyr “mix mix”, og er en blanding av ulike grønnsaker. Kanskje er dette Indonesias svar på vår pytt i panne?!

Du trenger:
- Peanøttsaus (peanøtter, hvitløk, salt, chili, palmesukker (eller vanlig), shalottløk og lime juice… eller kjøp sausen ferdig!).
- Valgfrie grønnsaker (på kurset brukte vi pak choi, agurk og bønnespirer, men det funker med de fleste grønnsaker, som f.eks brokkoli, spinat, gulrot, hvitkål, sukkererter)
- Et hardkokt egg i skiver
- Stekt tempeh (laget av soyabønner, eller tofu som er lettere å finne i Norge)

Slik gjør du:
- Stek peanøttene til de blir brune.
- Stek tynt skåret shalottløk til den blir crispy (men ikke sammen med peanøttene).
- Miks peanøttene sammen med hvitløk, salt, chili, palmesukker og spe ut med vann. - - Legg i schalottløken til slutt sammen med lime juicen.
- Kok grønnsakene lett.
- Hell sausen over grønnsakene, egget og tempeh.

Enjoy!