Publisert 12 april 2017

Focaccia är ett bröd från Italien bakat i långpanna, som kryddas med olivolja, salt och olika kryddor. För extra god smak tillsätt färska cocktailtomater.

Dette trenger du:

  • 25 g gjær
  • 3 dl lunket vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ms honning
  • 1 ms havsalt
  • 7 dl hvetemel
  • Olivenolja til å smøre formen
  • En klipe havsalt og eventuelt litt fersk rosemarin til æ strø over


Slik gjør du:

Bland gjær med vann, olivenolje, honning og havsalt i en bolle. Tilsett litt hvetemel om gangen og bland sammen til en deig i cirka 5 minutter.

La deigen heve til dobbel størrelse i bollen med en handduk over, det tar cirka 35 minutter. Sett ovnen på 220 grader, gjerne varmluft. Hell ut deigen på et melet bakebord og del den i to deler og legg på to smurte former med litt havsalt i bunnen.

Kjevle ut deigene til de er cirka 1-2 cm tykke og la de heve under handduk til dobbel størrelse, cirka 30 minutter. Knus hele kvister med rosemarin i mortel. Tilsett litt olivenolje og bland sammen. Stikk fingrene i deigen slik at det blir masse små hull i den og hell på litt rosemarinoljen og strø deretter havsalt på. Steik i mitten av ovnen til de har fått litt farge, cirka 10 minutter.

Buon appetito!