Oppdag solfylte Malaga

Ellinor
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Thinkstock
Det er enkelt å komme seg til Malaga og byen frister med en skjønn miks av strender, museer, kultur og shopping. Vi gir deg en nybegynnerguide til Pablo Picassos hjemby på solkysten.
Publisert 4 april 2012

Malaga er en populær cruisedestinasjon og med direktefly fra både Gardermoen, Torp og Rygge er byen det perfekte reisemålet for en spansk storbyferie. Malaga har et veldig behagelig klima med deilige temperaturer hele året. Langs kysten ligger også spennende byer som Estepona, Marbella og Fuengirola.

Nytt møter gammelt


Sentrale Malaga er ikke bare interessant på grunn av de mange historiske severdighetene, her er det også bra shopping, restauranter og tapasbarer. Calle Marques de Larios, som på folkemunn heter Larios, er en av de største shoppinggatene, og i tillegg ligger det mange hyggelige kafeer her. Her kan du shoppe kjente, spanske merker som Zara, Mango og Behrska. Gaten Calle Nueva går parallelt med Calle Larios og er en annen shoppinggate som er verdt å legge på minnet. I nærheten av flyplassen, på vei ned mot byen, ligger kjøpesentret Plaza Mayor som også er verdt et besøk. Her kan du i tillegg til å shoppe, gå på kino og bowle. Du kommer deg enkelt hit med både buss og tog fra Malaga sentrum. Det mektige fortet Alcazaba ligger i Malagas historiske sentrum, i nærheten av havnen, og er en av byens viktigste severdigheter. Derfra har du en fantastisk utsikt over havnen og byen.

Strandliv og utflukter

Med sin perfekte beliggenhet på solkysten er Malaga også et bra utgangspunkt om du vil ha en ferie med sol og bad. Lei gjerne en bil og besøk mindre strender langs kysten, men tenk på at trafikken i Malaga er hektisk og at det kan være vanskelig å finne en parkeringsplass. I området Pedregalejo som ligger noen kilometer øst for sentrum finner du den populære strandbyen Playa las Acacias som består av flere u-formede strender. Om du er en naturelsker finnes det også mye du kan gjøre. Rett utenfor Malaga ligger en av Europa største botaniske hager. Et annet alternativ er å sette kursen mot fjellene cirka fem kilometer utenfor sentrum. De ble en nasjonalpark i 1989 og er perfekt om du vil gå på tur eller sykle.

Restauranter og natteliv

I Pedregalejo finnes det mange restauranter ved stranden og på helgen er nattelivet her bra. Byen er en gammel fiskelandsby som har beholdt sin sjarm, Gå ikke glipp av å smake grillede sardiner, espeto, som er en klassiker på strandrestaurantene. Malagas historiske sentrum er også bra for både middag og natteliv, med mange tapasbarer og nattklubber. Gå ikke glipp av å se et flamencoshow når du er her.

Gå på språkkurs

Akkurat som i mange andre spanske byer er det populært å reise hit for å lære seg språket på plass. Du kan velge mellom både universitet og private språkskoler med kurs i alle vanskelighetsgrader.

Et museum på alle gatehjørner

Om du elsker kunst og museer har du kommet til rett plass med tanke på at Malaga er Picassos hjemby. Bli med på en guidet rundtur og utforsk viktige plasser i kunstnerens liv. Besøk Picasso Foundation Birthplace Museum eller Malaga Picasso Museum. Andre høydepunkter for den kunstinteresserte er Contemporary Art Centre, Malaga Municipal Museum og nykomlingen Carmen Thyssen Museum. Også du som ikke er så interessert i kunst kan finne et museum i Malaga som er interessant, det finnes nemlig mer enn 30 museer her. På Malaga Car Museum kan du for eksempel se en utstilling med 86 klassiske biler.

Slik kommer du deg hit

Det er enkelt å komme seg til Malaga, og om du er i Spania kan du komme deg hit med både båt, hurtigtog, bil og buss. Men mest sannsynlig kommer du hit med fly, og fra Norge kan du fly direkte med Ryanair fra Rygge og Torp, og fra Gardermoen med SAS og Norwegian.


Fly til Malaga


Hotell i Malaga