☼ Den spanske solkysten ☼

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Shutterstock
Spanias herlige solkyst på egen hånd eller med en avslappende pakkereise? Det velger du selv. Vi guider deg til noen av Costa del Sols mest ettertraktede perler.
Publisert 1 april 2016

Vil du komme til solen på en enkel og billig måte? I så fall bør du ta flyet til Malaga på Den spanske solkysten. Herfra kommer du raskt til flere fine badebyer der du kan koble av og fylle på kroppens D-vitaminmangel. Vi gir deg 6 perler som definitivt kommer til å gi deg en herlig ferie eller weekend-reise.

Marbella

Koselige smug med hvitkalkede hus og fargerike blomster. Masser av restauranter, barer og kaféer. Marbella har et stort utvalg av det meste. Noen av de beste strendene i området er Playa Nagüeles og Bounty Beach. Her venter sandstrender, palmer og i blant også hippe DJs. Marbella har en eksklusiv glød over seg, og om du liker luksus kan du spasere omkring blant luksus-yachter og trendye mennesker i Puerto Banus. Her finnes det også luksuriøse butikker og nattklubber. Bra shopping finner du på alt fra shoppingsenteret Las Cañadas til El Corte Inglés og i byens eldre deler. Hit kommer du deg enkelt via fly til Malaga og deretter med bil eller buss i omtrent 50 minutter.
Finn ditt hotell i Marbella.
Finn din charterreise til Marbella.

Malaga

Malaga er Spania sjette største by, Pablo Piccasos hjemby og hjem til solkystens største flyplass. Byen er perfekt for deg som vil ha både by og strand på ferien. I området finnes det også masser av golfbaner for den som liker det. Her finnes det også markeder, kirker og museer å utforske. Vil du se på fotball kan du dra til Estadio La Rosaleda. Malaga er kjent for tapas, og her smaker det enda litt bedre enn andre steder i landet. I Malaga kan du “shop til you drop” – her finnes nemlig alt fra den spanske varehuskjeden El Corte Ingles og kjøpesenteret Plaza Major, til Malagas store marked Atarazanas. Dessuten finnes det et hav av skobutikker å velge mellom.
Finn ditt hotell i Malaga.
Finn din charterreise til Malaga.

Fuengirola

Med en strandlinje på åtte kilometer og en fin strandpromenade med barer og restauranter er det lett å forstå hvorfor Fuengirola er en populær ferieby. Her finner du også en småbåtshavn med et stort antall barer, restauranter og nattklubber. Midt i byen ligger det en fin dyrepark som dessuten har åpent om natten. Er du en av de som liker å bruke litt penger på ferien finnes det bra med shopping-muligheter rundt Plaza de la Constitucion, på det store kjøpesenteret Miramar og på byen store marked Fuengirola Street Markets. Det er åpent tirsdager og lørdager og er faktisk et av landets største markeder. Til Fuengirola kommer du deg enklest med fly til Malaga og deretter med buss eller bil som tar cirka 30 minutter.
Finn ditt hotell i Fuengirola.
Finn din charterreise til Fuengirola.

Torremolinos

En av Spanias eldste turistbyer og en av de første stedene som ble forbundet med Costa del Sol. Her finnes det en lang bred strand og et stort utvalg av blant annet fisk- og skalldyrsrestauranter. Den eldste delen av byen, Carihuela, er godt bevart og har en veldig koselig stemning. Strøket San Miguel er også populært. Her kryr det av butikker, restauranter, barer og kaféer. Vil du omgås lokalbefolkningen er et tips å dra til furuskogen i de nordlige delene der spanjolene samles på søndager og har piknik. Hit kommer du deg med fly til Malaga og deretter med buss eller bil som tar cirka 30 minutter.
Finn ditt hotell i Torremolinos.
Finn din charterreise til Torremolinos.

Torre del Mar

Den gamle sukkerbyen Torre del Mar er en by som tidligere ikke var så veldig vakker, men som nå har fåttt en skikkelig makeover. Strandpromenaden Paseo Maritimo er samlingspunktet i Torre del Mar. Her samles alt fra syklister og skateboardere til løpere og barnefamilier. Her er det alltid liv og røre, og restauranter og barer ligger vegg i vegg og byr på gode retter og forfriskende drinker. Liker du shopping er det kjøpesenteret El Ingenio Mall som gjelder. Her finnes det et noenlunde stort utvalg av butikker som for eksempel Mango og Bershka. I Torre del Mar finnes så klart også en lang og bred sandstrand slik at du slipper å slåss om solstolene. Den enkleste måten å komme seg til Torre del Mar er med fly til Malaga og deretter med buss eller bil som tar rett under en time.
Finn ditt hotell i Torre del Mar.
Finn din charterreise til Torre del Mar.

Gibraltar

Med sin beliggenhet ved inngangen til Middelhavet har Gibraltar alltid vært en betydningsfull plass. Når du er her bør du ta en tur opp på den velkjente klippen, som er 426 meter høy. Du kan kjøre selv,
ta taubanen eller leie en taxi. De fleste pleier å stoppe ved den vakre dryppesteinsgrotten St Michael´s Cave, som før i tiden var hjem til neandertalere. I dag kan du gå på konserter i grotten. Lengre opp er det også mange aper som pleier å være populære å mate med frukt og grønt. Bare vær litt forsiktig da de i blant kan bli aggressive. Deretter kommer man til tunnellene som gravdes ut av britiske soldater under den franske og spanske beleiringen av Gibraltar i 1789. Vel oppe på klippen har du en utrolig utsikt over Gibraltar, flyplassen, strender og mye annet. I byen Gibraltar finner du et England i miniatyr med masser av engelske puber. Fly til Gibraltars flyplass eller til Malaga og ta deretter bil eller buss, som tar rett under to timer.
Her finner du ditt hotell i Gibraltar.

Personlige utfluktsfavoritter:


Ronda
740 meter over havet ligger en av Spanias eldste byer, Ronda. Byen har sin opprinnelse fra steinalderen og deles av en 120 meter dyp ravine. Over ravinen går det tre broer – en romersk, en maurisk og den nyeste broen som kalles Puente Nuevo. Her kan man også besøke Spanias eldste tyrefekterarena, Plaza de toros, som ble bygget i 1784.

El Chorro
El Chorro er et populært område for fjellklatring, mountain biking, vandring og camping. Her finner du Desfiladero de los Gaitanes (“Gorge of the Gaitanes”) som er et kjent juv med fantastiske gangveier, broer og tunneller. En spennende opplevelse for deg med litt is i magen.

Slik kommer du deg til Malaga

Til Malaga kan du fly direkte med flyselskap som SAS, Norwegian og Ryanair. Flytiden ligger på rett under fire timer. Du kan også velge å reise med for eksempel Ving. Du kan, som jeg skrev tidligere, også kjøpe en charterreise hit.

I Reiseguidens søkemotor finner du flere reiser til Malaga-området:

- Fly til Malaga
- Hotell i Malaga-området
- Leiebil
- Alle charterreiser til Costa del Sol


Billige fly til MalagaPopulære hotell på Solkysten