Nybegynnerguide til Gran Canaria

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: iStock
På Gran Canaria er været perfekt når det er på sitt kaldeste her hjemme. Øya er også den mest populære blant Kanariøyene blant nordmenn. Her er våre ni beste tips til Gran Canaria.
Publisert 2 desember 2018

Mest populære på vinteren

Den nesten sirkelrunde øya Gran Canaria har cirka 700 000 innbyggere, og øya er en av tretten Kanariøyer som ligger utenfor Afrikas kyst. Vinteren er den mest populære årstiden å reise hit på grunn av det varme klimaet med gjennomsnittstemperaturer på 23 grader.

Hotellene ligger sør på øya

Alle de store feriebyene ligger sør på øya og det er også hit du kommer om du reiser hit på charterferie. På sydspissen ligger de største byene Playa del Inglés, Maspalomas og Meloneras og de to sistnevnte så nært hverandre at det er vanskelig å vite hvor den ene byen slutter og den neste begynner. På øyas vestkyst ligger to litt mindre byer – Mógan og Arguineguin.

Ingen store avstander

I feriebyene finnes alt i gangavstand og du kan gå over alt. Blir du lei av å gå er det billig å ta taxi. Velger du å leie bil er det aldri særlig langt å kjøre med tanke på at øya bare er fem mil på tvers, men det kan likevel ta tid på grunn av det er mange fjell på øya og veiene kan være smale.

Hit reiser man for sol, bad og party

Nesten alle aktiviteter på Gran Canaria kretser rundt den halvmil-lange stranden i Playa del Inglés/Maspalomas. Her kan du leie pedalbåt, jetski, prøve paraseiling eller bananbåt. Det finnes også kurs for deg som vil lære det å surfe eller dykke. En av de vakreste plassene i området er sanddynene i naturreservatet Las Dunas de Maspalomas i den sørlige delen av stranden. Øyas heteste uteliv finner du i Playa del Inglés der hele sentrum er fullt av barer, restauranter og nattklubber, og her er det fest til solen går opp.

Noen bra dagsutflukter

Når du blir lei av å sole deg og bade finnes det massevis av utflukter og aktiviteter å velge mellom. Det finnes bra stier uansett om du vil gå eller sykle, se etter brosjyrer og bøker på turistkontoret. Et populært område er Valsequillo som består av dype raviner, merkelige klippeformasjoner og vakre skoger. Liker du vin kan du besøke en av de mange vingårdene der du som regel kan få prøvesmake før du kjøper noe. Hovedstaden Las Palmas har en rekke severdigheter, museer og butikker som enkelt når med en lokalbuss. Buss nummer 30 tar cirka en time fra Playa del Inglés til Las Palmas og koster cirka seks euro.

Kjøp billig spansk “champagne”

I Spania produserer man en egen variant av champagne, cava, som er minst like god som den franske orginalen. Du kjøpe en flaske Freixenet eller Codorniu for noen tikroner i de fleste supermarkeder. De fleste merkesklær og nesten all elektronikk kan du kjøpe billig her på grunn av den lave momsen. Om prisen virker for bra til å være sann er det mest sannsynlig en piratkopi.

Smak på maisgrøten

Her på Gran Canaria spiser de maisgrøten “gofio” istedenfor potet eller ris, og den kan serveres stekt eller kokt. En innslag på matbordet som er typisk for Kanariøyene er et glass med “ron miel”, honningrom, som nesten alltid er inkludert i prisen når du spiser middag på restaurant. Er du uheldig med været når du er på Gran Canaria og trenger litt varme så er suppen “potaje de berros” som inneholder svinekjøtt, potet, mais og spisskummen.

Strand for deg som vil sole deg naken

I Maspalomas er en del av stranden reservert for nudister. Stranden ligger ved kiosk nummer 4, mens stranden ved kiosk nummer 7 først og fremst brukes av homoseksuelle.

Glem ikke å stille klokken

Kanariøyene ligger utenfor den sentraleuropeiske tidssonen så når du har landet her må stille klokken en time tilbake.

Slik kommer du deg hit

Det tar cirka 6 timer med fly fra Norge til Gran Canaria. Du lander på Las Palmas Airport som ofte kalles for Gando på Gran Canaria. Flyplassen ligger på østkysten, halvveis mellom feriebyene i sør og hovedstaden Las Palmas i nord. Reiser du hit med et charterselskap kan du bestille transfer til hotellet. Lokalbuss nummer 66 og nummer 90 kjører deg til Maspalomas for mellom 4 og 5 euro. En taxi til Maspalomas koster cirka 43 euro.

Charter til Gran Canaria
All inclusive på Gran Canaria
Hotell på Gran Canaria
Leiebil på Gran Canaria


Rimelig charter til Gran Canaria