Publisert 10 juni 2019

Den tyske rivieraen

Den tyske rivieraen vil overraske deg med fine hvite sandstrender, luksuriøse spa og klart vann langs Tyskland Østersjøkyst. Den tyske rivieraen mangler kanskje glamouren du får i Nice og Cannes, men langs Kiel-kystens strandbyer, deriblant badebyen Laboe, finner du isteden flere sjarmerende fiskerlandsbyer og historie blandet med pene strender, skjærårder og urørt natur. Kühlungsborn ligger et stykke lengre øst og her får du også kritthvite strender og uterestauranter som serverer alt fra lokalrøkt fisk og tysk øl, til tyske spesialiteter og internasjonale retter. Nord-Tyskland er også kjent for sine solstoler, “strandkörbe”, som ligner på en trekasse kombinert med en sofa som beskytter mot sol og vind og skaper en privat atmosfære. La deg også friste av et prisnivå som er lavere enn i Norge på alt fra mat til spa og shopping. For å komme deg hit kan du for eksempel ta Kiel-fergen fra Norge til Tyskland, og derfra kan du ta fjordbåten til disse idylliske badebyene som mange nordmenn går glipp av. Du kan også fly hit på halvannen time – enklest er det å fly til Hamburg og deretter ta toget i halvannen time til Kiel – eller å kjøre bil fra Norge.
Se alle reiser til Tyskland

Den engelske rivieraen

I sommermånedene byr Sør-England på et knippe fantastiske feriebyer, og Torquay er selve dronningen på Den britiske rivieraen. Her får du ekte Middelhavs-følelse med palmer, surfere, sjømat og 35 km med sandstrender. Brixham´s Fish Market forsyner fisk- og skalldyrsrestaurantene med fersk fangst hver dag. Et annet ferieparadis er Isle of Wight. Øya ligger en kort fergetur fra marinaen i Southampton, og du møtes av små brosteinsbelagte landsbyer, puber, vingårder og kilometervis med strender og natur. Det er også en stor festival her hver sommer som trekker mye folk. Byen Bournemouth & Poole ligger bare en time unna Southampton, og kan enkelt kombineres med Isle of Wight. Dette er en av de mest populære britiske badebyene, med palmer, shopping, lange brede strender og Englands varmeste klima. Her finner du også et hett natteliv blandet med kultur og historie. Den enkleste måten å reise til Englands feriebyer er ved å fly til London og deretter ta toget. Vil du være fleksibel kan du også leie bil for en uforglemmelig roadtrip.
Se alle reiser til England

Den polske rivieraen

Polen spennende storbyer blir bare mer og mer populære reisemål for weekend-turer med shopping, spa og god mat. Det ikke alle vet er at Polen også byr på en lang, hvit kyststripe, rimelige priser og pittoreske småbyer. Du finner Den polske rivieraen på strekningen mellom Swinousjie og Gdansk, med sommerbyer som blant annet Gdynia og Sopot på veien. Romantiske Sopot er også en spaby, og kalles Polens St. Tropez. På vestsiden av rivieraen finner du feriebyen Miedzyzdroje, en av de mest populære med sine hvite strender, kilometerlange strandpromenade, hyggelige kroer og restauranter. På Den polske rivieraen kan du enkelt kombinere for eksempel storbyliv i Gdansk med strand og spa i Sopot, eller benytte deg av dem lange og mindre folksomme stranden Sobieszewo i selve Gdansk. Slik får du shopping, spa og strandliv til en billig penge. Fra juni til september er det norsk behagelig sommerklima her.
Se alle reiser til Sopot

Den latviske rivieraen

Bare 30 minutter med tog fra Riga finner du flere titalls kilometer med kritthvite sandstrender i feriebyen Jurmala, et populært reisemål for spa og kurbad. Billig er det også, så her kan du virkelig skjemme deg selv bort med en rekke ulike spabehandlinger. De koselige gatene i den vesle badebyen med 50 000 innbyggere går langsmed stranden, med et stort utvalg av fornøyelser, restauranter, barer og butikker. Reiser du med familien kan dere også ta en dag på Līvu akvaparks, den største vannparken i de baltiske landene. Ta noen netter på en av de store og moderne spa-hotellene her som ligger rett ved stranden, eller kjør idyllisk sjarm på det sjarmerende, hjemmekoselige Wooden Villa Aparthotel. Normalt ligger sommertemperaturene her på 25 grader, men gradestokken kan også krype opp mot 30 grader. Du får mye for pengene her. En taxi fra Riga til Jurmala koster ikke mer enn 150 kroner.
Se alle reiser til Latvia

Den danske rivieraen

Kun en knapp time fra København finner du en av Nord-Europas vakreste rivieraer. Den danske riviera består av en 230 kilometer lang kystlinje på Sjælland som strekker seg fra Sejerøbugten i vest til Øresund i øst, og er det perfekte familiereisemålet. Her finner du tusenvis av søte sommerhus, hundrevis av kunstnere og museer, og hvite, myke strender som er superbarnevennlige. Det er spesielt populært å reise hit på sykkelferie i Danmark flate terreng. Ta turen og oppdag flere kongelige slott langs det som kalles “Castle Route”, eller sykle innover i landet for å nyte roen i skogene langs rutene 105 and 110 – fra UNESCO-skoger til en av Danmarks nasjonalparker. På menyen er det mye kortreist mat som står i fokus. Berømte strender langs den danske rivieraen er strendene Rørvig, Gudmindrup, Tisvildeleje og Hornbæk.
Psst! Et annet sommerlig reisemål i Danmark er øya Bornholm. Skikkelig sommerfølelse får du på den kritthvite stranden Dueodde, hvor den fine melissanden knirker under føttene dine. Stranden har fått Blått flagg og er nevnt som en av Europas vakreste strender – også kalt Danmarks lille “Karibia”.
Se alle reiser til Danmark