Madeira – en naturskjønn perle

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: Thinkstock
Foto: anjo, medlem siden 2006
Foto: karinlorvik, medlem siden 2008
Foto: karinlorvik, medlem siden 2008
Madeira ligner ikke noe annet sted i verden. Øya beskrives gjerne som slående vakker og meget gjestfri. Her kan du kombinere storslåtte naturopplevelser med en avslappende ferie.
Publisert 21 september 2013

Madeira har fått tilnavnene ”den grønne øya”, ”Atlanterhavets botaniske hage” og ”blomsterøya”, og med god grunn. Her er det et gedigent fargespekter i blomsterprakten og en fantastisk natur.

Storslåtte naturopplevelser

Madeira er det perfekte reisemålet for fotturer. Å gå på tur er virkelig en enestående opplevelse, spesielt stiene langs levadaene - vannrenner og kanaler langs fjellsidene, tidligere tiders ingeniørarbeid for å sikre vanntilførselen rundt på øya. Rutene går langs vakre kystlinjer og høye fjelltopper, og det finnes turstier for alle nivåer.

Madeira er også ideelt for golf, klatring, dykking, seiling, surfing, paragliding og sportsfiske. Er du interessert i botanikk kan øya by på flere hundre ulike blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre.

For den som foretrekker lange sandstrender, et pulserende natteliv og garantert sol, er ikke Madeira stedet. Det kan fort og uventet komme en regnskur, sandstrender finnes det knapt og nattelivet er ikke spesielt utbredt.

Evig vår

Klimaet på Madeira er behagelig hele året, og beskrives ofte som evig vår. Enten du velger vinfestivalen i september, den storslagne nyttårsfeiringen, karnevalet i februar eller blomsterfestivalen i mai - uansett årstid, Madeira blomstrer året rundt. En god værvarsler er lokalbefolkningens menn, med deres karakteristiske, strikkede ulluer. Henger øreklaffene ned, tyder det på dårlig vær.

Funchal – en sjarmerende hovedstad

Madeiras hovedstad Funchal ligger i frodige omgivelser og er en fargerik, liten storby med elegant arkitektur, livlige hovedgater og vakre parker. Hit kommer de aller fleste i løpet av sin Madeiraferie for å ta en titt på dette underlige fenomenet der turister kjører sleder bygget som kurvstoler ned de asfalterte veiene fra Monte. I Funchal venter også gode shoppingmuligheter , utsøkte restauranter og noen få barer. For oss nordmenn er prisnivået meget rimelig.

Monte – nydelig utsikt over hovedstaden

Monte, den mest populære turistattraksjonen utenfor hovedstaden, har en fantastisk utsikt over Funchal. En av de beste måtene å komme seg til og fra Funchal sentrum, er å benytte seg av taubanen som går kontinuerlig hver eneste dag.

I Monte finner du den kjente pilgrimskirken, Nossa Senhora do Monte. Like nedenfor kirketrappen finner du de berømte kurvløypene som transporterer deg ned til sentrum. I Monte finner du også Tropical Garden, en fantastisk, tropisk hage, der du lett kan tilbringe flere timer der du beundrer blomster og trær fra alle verdens hjørner.

Slik tar du deg hit

Til Madeira kan du reise på charter med blant annet Apollo, Ving, Solia og Vitaltour. Ønsker du å reise på egenhånd tar du flyet til Funchal. Det går dessverre ingen rutefly til Madeira, du må regne med en mellomlanding i for eksempel Lisboa, Frankfurt eller London.


Flybilletter til Funchal


Flere flybilletter finner du her >>


Populære hotell i Funchal


Flere hotell finner du her >>