Legendariske langreiser

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Smellvakker natur og spennende kultur – her er 5 langreiser for livet.
Publisert 19 februar 2017

Tanzania

Tanzania er en turistfavoritt i Afrika nettopp på grunn av landets allsidighet når det kommer til unike opplevelser. Her kombinerer du enkelt safari med afrikansk stammekultur og øyer med luksus og melishvite strender så vakre at de passer til bryllupsreiser. Det store landet byr blant annet på safari og game drives, Zanzibar-øyene med strand og dykking, besøk i masai-landsbyer og majestetiske Kilimanjaro for den spreke eventyreren. Øya Zanzibar er et av de mest populære destinasjonene i Tanzania, men den mindre øyen Pemba er perfekt om du vil ha det mer autentisk og oppleve Tanzanias kanskje beste dykking. Den lille øya Mnemba drar du for den ultimate øde øy-følelsen. Safari kan du oppleve i de to safariparkene Serengeti og Ngorongoro. Game drives er den beste måten å dra på safari på, og tar deg tett inn på det ville dyrelivet i en firehjulstrekker. Du kan dra på en safari som varer i alt fra to timer til en heldagstur med piknik i naturen. Noen vil kanskje også bruke ferien på å prøve å bestige Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, som ruver 5895 meter over havet.
Fly til Tanzania // Hotell i Tanzania // Hotell på Zanzibar // Tilbud til Tanzania

Argentina/Patagonia

Glem norsk natur – i Argentina finner du fjell og isbreer på steroider. Mens Buenos Aires har nok trekkplastre i seg selv til å friste med et besøk, er også naturen i Argentina grunn nok til ta den lange turen over dammen. Start med noen dager i Buenos Aires, og ta også turen til en argentinsk vingård og smak på lokal rødvin. Sett deretter kursen mot Patagonia, hvor du blant annet finner nasjonalparkene Bariloche og Nahuel Huapi, samt isbreen Perito Moreno og et unikt dyreliv. Du flyr fra Buenos Aires til en av flyplassene i Patagonia. Rio Gallegos ligger lengst unna, helt på sørspissen av kontinentet, og tar 3t 15 min å fly til. Her finner du også Ushuaia – eller “verdens ende”. I den koselige, lokale kystbyen Puerto Madryn som ligger ved den nordlige kysten av Patagonia kan du se hvaler og pingviner og snorkle med sjøløver.
Fly til Argentina // Hotell i Argentina

Filippinene

Øyriket Filippinene er kjent for sine uvirkelige vakre strender, grønne risterrasser, fantstisk dykking og tropisk regnskog, og består av over 7000 øyer. Hovedøya heter Luzon og er hjem til hovedstaden Manila, som er første stopp på reisen. Ofte ønsker man et par dager i Manila før turen går videre for å utforske de tropiske øyene. White Beach på Boracay er hyppig å se på kåringer over verdens beste strender, mens øya Palawan nærmest er dekket av tropisk regnskog. Filippinenes stammebefolkning kan man møte ved Sebu-sjøen på øya Mindanao, og surferstemningen finner du i La Union. Ta også båten fra Cebu Island til Bohol, der du kan se de 200 bakketoppene ved navnet Chocolate Hills og spise lunsj på et elvecruise langs elven Loboc. På Filippinene finner du også noen av verdens beste dykke- og snorklesteder med krystallklart vann, et av verdens mest rike undervannsliv og ikke minst hvalhaien som du kan dykke med i Oslob. Blant de beste dykkestedene på Filippinene finner vi Moalboal på øya Cebu, Island of Comotes, Sunken Cemetery og Coron for gamle skipsvrak. November til mai er den beste tiden å reise hit på, og turen tar ca. 18 timer.
Fly til Filippinene // Hotell på Filippinene

Australia

De fleste velger å bli i en måned når de først besøker Australia, for her er det så mye å oppleve at du sikkert kunne reist rundt i årevis uten å få sett alt. Her kan du kombinere pulserende storbyer som Sydney og Melbourne med turer i tropisk regnskog, laidback stemning på stranden langs kystlinjen Gold Coast og utforske Whitsunday Islands og Great Barrier Reef lengre nord i solskinnsstaten Queensland. Fly til Sydney, hvor du starter reisen med noen dager sightseeing, bading på Bondi Beach og ta fergen til strand-forstaden Manly for strand, surf og standup paddle board. Videre kan du velge å reise med fly eller å ta en roadtrip opp langs østkysten i ekte australsk stil. Opplev Australias bohem- og hippie-landsbyen Byron Bay med flere vakre urørte strender, fest i Surfer's Paradise, ta turen til verdens største strandøy Fraser Island utenfor Hervey Bay, og fortsett videre opp til Airlie Beach. Herfra kan du besøke Whitsunday Islands: se verdensberømte Whitehaven Beach, kjør golfbil og ta en god skalldyrlunsj i havnen på Hamilton Island, og se ville kenguruer og havfruer på Daydream Island. Fortsett turen til Cairns for å oppleve noe av verdens beste dykking i Great Barrier Reef, og får du tid bør du også stikke innom vakre og urørte Port Douglas lenger nord. Andre høydepunkter i Australia er Great Ocean Road, det røde og hellige fjellet Uluru.
Fly til Australia // Hotell i Australia // Leiebil til roadtripen i Australia

Colombia

Colombia er nå på det punktet at det balanserer mellom uoppdaget og populært. Med andre ord: Du vil finne mye spennende å gjøre her uten å måtte tråkke deg frem blant turister, og infrastrukturen for turister er fortsatt god, med hotell, hosteller, boutique-hotell, turguider og aktiviteter. Bogota, Medellin, Cartagena (sistnevnte med svært fargerik og vakker arkitektur) og Santa Marta er 4 populære stopp på backpacker-strekningen som også går under kallenavnet ”Gringo Trail”, men ønsker du deg vekk fra all mainstream-turisme er det massevis av jungler, fjell, vakre kyststrekninger og skjønne små landsbyer å utforske hvor du ikke vil møte på turisme i det hele tatt. Med kyststrekninger både langs Det karibiske hav og Stillehavet vil du kunne velge og vrake blant vakre strender for avslapning og surfing, og som det nest mest biodiverse landet på kloden kan du både få et glims av hval langs stillehavskysten, rosa delfiner i Amazonas, aper i Tayrona Park eller flamingoer i La Guajira. Sist men ikke minst, så vil du få mye reise for pengene i Colombia og sjansen til å bo på helt unike plasser – hva med et flytende hostell i Det karibiske hav, en strand i jungelen i Guainia eller en hengekøye i La Guajiras ørken?
Fly til Colombia // Hotell i Colombia // Leiebil i Colombia


Rimelige flyreiser tur-retur