Lavprismekka på Den franske Riviera

Maria
Reseguiden

Kom deg til Nice på en lavprisbillett og utforsk hele Den franske Riviera på egen hånd med tog eller bil! Vi tipser om 5 fine og varierte utflukter.
Publisert 20 august 2010

Med en leiebil kan du oppleve mye på den Franske rivieraen med Nice som utgangspunkt. Her er våre favoritter.

1. Villefranche sur Mer – hyggelig spasertur

Bare en halvtimes spasertur fra Nice ligger den lille nabobyen Villefranche sur Mer, med sin naturhavn som er et populært ankerstopp for store cruiseskip. Byens stolthet er den gamle festningen fra midten på 1500-tallet, som i dag huserer både rådhus, kongressenter, tre museer og et utendørsteater.

2. Eze Village – tilbake til middelalderen

Eze er en gammel middelalderby som ligger i en fjellsprekk cirka 450 meter over havet. Nydelig beliggenhet, sjarmerende steinhus og koselige gater gjør Eze til en fin utflukt. På det høyeste punktet i byen ligger den mest berømte restauranten på hele Den franske Riviera, la Chèvre d'Or, omgitt av en eksotisk kaktushage. Hvis du ikke føler for å åpne lommeboken under Michelinstjernene er utsikten alene verdt en tur!

3. Grasse – parfymehovedstaden

Følger du Route de Napoleon (det sies at det var her Napoleon gikk på 1800-tallet) kommer du til Grasse som ligger ca. 20 kilometer nord for Cannes. Grasse er best kjent som parfymens hovedstad og parfymeindustrien som har pågått siden slutten av 1700-tallet. Noen av de største parfymeatelieene som er åpne for besøkere er Fragonard, Molinard og Galimard. Hele området er omgitt av blomster- og fruktplantasjer som gir naturlige oljer til parfymeproduksjonen.

4. Gorge du Verdon – imponerende natur

Verdon kalles Europa Grand Canyon, og er et imponerende stykke natur. På visse steder stuper fjellsidene 700 meter ned i Verdonelvens blågrønne vann. I området ligger det frodige jordbrukssamfunn og det dyrkes både vindruer, oliventrær og pinjer som danner naturskjønne omgivelser. Lei en bil og begi deg ut gjennom tunneler og langs fjellskrenter, nyt den svimlende utsikten langs Route de Cretes og ta en dukkert i sjøen Lac de Sainte-Croix.

5. Monaco – ekte bling-bling

Det lille fyrstedømmet Monaco er en eksklusiv liten rivieraperle som har lokket til seg rike mennesker fra hele verden siden 50-tallet. Her er det mye å se, noen høydepunkter til fots er en spasertur i gamlebyen, det vakre fyrstepalasset og alle luksusyachtene som ligger og dupper i havnen. I det berømte området Monte Carlo ligger mange eksklusive hoteller samt byens verdenskjente kasino. Monte Carlo ble dessuten kåret til Europas beste reisemål i 2010 av medlemmene på nettstedet Tripadvisor.

Slik kommer du deg hit

Det går jevnlige lavprisavganger til Nice. Når vi søker etter flybilletter en langhelg i slutten av september får vi opp mengder av billetter for under 3000 kroner tur og retur med både Norwegian, Brussels Airline, Swiss Airlines og Lufthansa via nettreisebyråene. Andre alternativer er Ryanair, KLM og Airfrance som flyr til Marseille, cirka 20 kilometer fra Nice.

Flybilletter til Nice