Sommer på Den franske rivieraen

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: iStock
Foto: Paulina
Foto: Paulina
Foto: Paulina
Den franske rivieraen elskes av mange på grunn av stemningen, strendene, maten og ikke minst kystbyene som ligger som perler på en snor. Vi guider deg til rett by i sommer.
Publisert 15 april 2019

Cannes

En koselig liten by som er mest kjent for sin filmfestival som holdes i mai hvert år. Her finnes hotell som passer for barnefamilier, luksushotell for deg som vil bo ekstra flott og strandhotell. Croisetten som strandpromenaden kalles går gjennom Cannes med luksushotell og eksklusive butikker på den ene siden og beachklubber på de andre siden. Vest for Cannes bykjerne ligger mange leilighetshotell med basseng og stranden rett nedenfor, perfekt om man reiser med barn. Du kommer deg til Cannes via fly til Nice og deretter buss eller tog, noe som tar cirka en time.
Se fly til Nice
Hotell i Cannes

Saint-Tropez

Luksus, party, shopping og strand. Saint-Tropez er akkurat som du tror. Spesielt i høysesongen på sommeren. En reise hit passer best for vennegjengen som gjerne vil ha litt liv og røre, eksklusiv sådan! Saint-Tropez ligger på en bred halvøy, omringet av herlige strender og en havn der luksusyachtene ligger som perler på en snor. Rett sør for Saint-Tropez ligger stranden Pampelonne som er fem kilometer lang med finkornet hvit sand. Langs med Pampelonne ligger strandklubbene og diskotekene tett. De mest kjente er Nikki Beach og Le Club 55´. Her henger kjendisene på dagene, før de fortsetter til nattklubbene på kvelden, og da er Les Caves du Roy den mest populære. For å komme deg til Saint-Tropez flyger man til Nice og så kan man ta tog eller buss videre.
Se fly til Nice
Hotell i St. Tropez

Nice

Rivieraen hovedstad er Nice. Her mikser du by med strand. Nice ligger i en vik med en lang strand med helt fantastisk turkis vann. Stranden består av rullestein og det blir fort dypt, ikke helt optimalt for barn med andre ord. Her trives de som vil sole noen timer og deretter shoppe, dra på utflukt eller bare gå rundt å se.Det finnes masse bra shopping og i gamlebyen ligger mange koselige restauranter. Et tips er å ta toget mot Monaco og hoppe av ved en av de mange badebuktene som ligger langs med veien. Utrolig vakkert og veldig mye mer avslappet enn inne i de større badebyene. Velg for eksempel Êze Sur Mer eller Cap d´Ail. Et tur til Monaco og er også en bra dagsutflukt.
Se pakkereiser til Nice
Hotell i Nice

Antibes

Koselige Antibes er et av rivieraens mest populære reisemål med en stor båthavn for private båtyer, fin bykjerne og nabo med den litt livligere byen Juan-Les-Pins. Hit er det perfekt å reise for barnefamilier da tempoet i byen er lavt og det finnes fine sandstrender.
Se hotell i Antibes

Juan-Les-Pins

Nabobyen til Antibes har et mye større fornøyelsesliv og et høyere tempo. Langs med strandpromenaden ligger restauranter, butikker og en hel del turister, spesielt i høysesong. Også her finnes det mange fine sandstrender med et stor utvalg av aktiviteter.
Se hotell i Juan-Les-Pins


Flybilletter til Nice