Lanzarotes beste bad

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: babbo, medlem siden 2006
Foto: svenzon, medlem siden 2007
Kantede klippeformasjoner, svart lavasand og høye skummende bølger står i kontrast til hvite sanddyner, gylne strender og krystallklart vann. På Lanzarote er utvalget av strender enormt.
Publisert 26 desember 2009

Vulkanøya Lanzarote består stort sett av mørkt lavalandskap og små kratere. På den over 200 kilometer lange kystlinjen finnes bort i mot 100 forskjellige strender – hvor svart og myk lavasand er et av øyas fremste kjennetegn. Lanzarote skal i tillegg være et surfemekka.

Dramatiske lavastrender

Utenfor den lille fiskebyen Orzola i nordøst ligger en fantastisk strand med samme navn. I følge lokalavisen 20 Minutos er stranden en av de ti beste i Spania. Her finnes turkise laguner og kritthvit sand med innslag av kullsvarte lavaklipper.

Liknende kontraster finner du på andre siden av øya i sørvest. Inne i det halvsirkelformede krateret El Golfo ligger en smaragdgrønn sjø med den dramatiske svarte stranden El Golfo Beach ved sin side. Her består sanden av runde og glatte småsteiner. Den vakre Janubiostraden deler det samme lanskapet og har de glittrende saltbassengene Salinas del Janubio som nærmste nabo.

Barnevennlige charterstrender

De mest barnevennlige strendene ligger langs den sødre kystremsen. En av øyas mest kjente strender heter Playa Grande og ligger ved Puerto del Carmen. Stranden har flere kilometer med gyllen sand, vaiende palmer og flere turistanlegg. Costa Teguise med sine brede, fine strender er også populær blant turister. Stranden føles dog mindre hektisk enn Playa Grande.

Strender med en idyllisk atmosfære

Strendene utenfor fiskebyen Playa Bianca i sørvest er beskyttet fra vinden og byr på en rolig og harmonisk atmosfære, med strandpromenader og koslige terrasserestauranter. Ved Lanzarotes sydspiss ligger Papegøyestrendene som anses være øyas fineste.

Surfernes paradis

Dersom man ser bort i fra det tropiske landskapet, mener mange at Hawaii og Lanzarote likner hverandre. Surfere kommer til Lanzarote hvert år for å kaste seg ut på de store bølgene og et fantastisk lavarev. Den mest kjente surfestranden er den 3 kilometer lange Playa de Famara i nord. Her finnes det det flere surfeskoler og kurs for nybegynnere. For deg som har en del erfaring med sporten er kystremsen ved Arrieta et godt alternativ. Er du en våghals skal du ta med deg surfebrettet til områdene rundt La Santa.

Restplasser:

Fly til Lanzarote

Hotell på Lanzarote