Derfor bør du dra til Lanzarote

Karin
Reiseguiden, besøkt 35 land

Foto: iStock
Foto: EdwardVisserPhotography / Thinkstock
Foto: Piter1977 / Thinkstock
Foto: monica-photo / Thinkstock
Foto: Meinzahn / Thinkstock
Foto: kotangens / Thinkstock
Foto: © Andres Rodriguez / Thinkstock
Foto: © Alexander Lebedev / Thinkstock
Foto: © Joerg Thymm / Thinkstock
Foto: sduben / Thinkstock
På Lanzarote kan du nyte sol, varme og hav hele året rundt, men det finnes også mange aktiviteter for både barn, eventyrere og den naturfrelste. Her er 9 tips til Lanzarote – Kanariøyenes heteste vulkanøy.
Publisert 5 februar 2019

Lanzarote er en av de syv store øyene som utgjør den spanske øygruppen Kanariøyene. Lanzarote ligger nærmest Afrika, kun 125 kilometer unna det varme kontinentet, og øyen har et perfekt klima med sommervarme året rundt. I januar er det i gjennomsnitt 14-21 grader i luften og det er aldri under 18 grader i vannet. Det tar cirka 5-6 timer å fly fra Norge til flyplassen i Arrecife. Den enkleste måten å komme seg fra flyplassen til hotellet på er med charterselskapets transferbuss.

Utforsk øyen med leiebil - eller sykkel

Dette er en ganske liten øy som bare er seks mil lang og tre mil bred. Om du leier en bil kan du krysse øyen fra nord til sør på 40 minutter og fra øst til vest på 25 minutter. Mange velger å se øyen med sykkel, men det er ikke noe for nybegynneren siden øyen har den 671 meter høye fjellkjeden Famares i nord og den 608 meter høye fjellkjeden Ajaches i sør. Lokalbussene mellom byene går ikke veldig regelmessig, men er svært billig – det koster bare 1,50 euro å dra mellom Arrecife og Puerto del Carmen.

Best partyliv i Puerto del Carmen

De ulike byene på Lanzarote skiller seg mye fra hverandre. Puerto del Carmen er den eneste byen for den som liker uteliv og party, med sine puber, casinoer og nattklubber. Byens samlingspunkt er den syv kilometer lange strandpromenaden.

Best dykkevann i Playa Blanca

Playa Blanca ligger på øyens sørspiss. Stranden her heter Dorada og vannet utenfor er perfekt for dykkeren. Costa Teguise på østkysten har en 600 meter lang strand der mange windsurfere holder til. Yaiza er en landsby på randen til vulkanene og ligger langt fra nærmeste strand.

Øyen er laget av vulkaner

På 1700-tallet led Lanzarote av katastrofe etter katastrofe da 100 vulkaner fikk utbrudd på øyen. På bare noen år ble den beste jordbruksmarken og 11 landsbyer dekket av lava og aske, og totalt ble en fjerdedel av øyens overflate rammet. Den gang trodde man at det var djevelen som sto bak utbruddene, men i dag ser innbyggerne på vulkanene som en velsignelse ettersom de lokker til seg millioner av turister. De fleste vulkanseverdighetene ligger i den store nasjonalparken Timanfaya på den vestlige delen av øyen. Her ligger blant annet kultursenteret Montanas del Fuego med hotell og restauranter, og du kan ta en bussrundtur i lavalandskapet.

Guidet tur i en vakker grotte

I den nordlige enden av øyen ligger grotten Jameos del Augua som egentlig er en lavatunnel som ble bygget om til en trendy bar og restaurant. I nærheten ligger den lignende vulkangrotten Cueva de los Verdes (den grønne grotten) som du kan se med en guidet tur for åtte euro.

En hage for kaktuselskere

Familier elsker å reise til Lanzarote siden det finnes mange aktiviteter for barn. I dyreparken Guinate Tropical Park på den nordvestlige siden av øyen finnes det både kenguruer og aper, men fremfor alt 1300 fugler av ulike arter. Mest imponerende er kanskje de store papegøyeforestillingene. “Ville vesten” er temaet i dyreparken Rancho Texas. Her finner du bison, slanger og flygende ørner. Når barna syns det er for varmt for å se på dyr kan de plaske omkring i bassengene. Litt roligere blir det om du drar til Jardin de Cactus, en hage som har spesialisert seg på kaktuser. Her finnes det mer enn 1000 ulike typer kaktus.

Dykking og surfing

Den som elsker det eventyrlige liv kan prøve noe nytt hver dag på Lanzarote. Strendene i Playa de Famara har noen av verdens beste surfebølger, og den syv km lange stranden gjør at det er bra med plass for både nybegynnere og proffer. Eventyr under havoverflaten finner du fremfor alt ved det berømte dykkevannet i Costa Teguise, men også ved Los Erizos der man har sunket fiskebåter for å skape en unik opplevelse. Den som er fiskeinteressert kan leie seg plass på en båt for dyphavsfiske og fange giganter som tunfisk og hammerhai.

Billig shopping

Det er billig å shoppe på Lanzarote siden øyen er et frihandelsområde hvor momsen er mindre enn fem prosent. Den beste gaten for shopping er Léon y Castillo i den største byen Arrecife. Det beste og største markedet finner du i Teguise hver søndag. Mange av de lokale vinene er kjempebillige. Noe du derimot bør unngå å kjøpe på Lanzarote er fersk frukt og ferske grønnsaker, siden alt importeres til øyen og derfor er veldig dyrt.

Prøv vulkangrillet kylling

Restauranten El Diablo ligger i nasjonalparken Timanfaya og griller maten noen meter nede i en vulkan. Du må komme hit tidlig ettersom man bare serverer lunsj og stenger allerede klokken 15. En av de mest solgte vulkanrettene er kylling med potet. En typisk kanarisk matrett er ”papas arrugadas” (en potetrett) med ”mojo”-saus (en veldig sterk kryddersaus). Hvor tørst du enn måtte bli av chilisausen og den ekstremt salte poteten - ikke drikk springvannet. Øyen mangler ferskvann og får alt sitt vann ved å avsalte havvann.

» Finn din reise til Lanzarote her


Tilbud – Sol & Bad