Kroatias ukjente perler

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: Thinkstock
Foto: doris32, medlem siden 2007
Foto: Thinkstock
Foto: zoca, medlem siden 2008
Foto: zoca, medlem siden 2008
Langstrakt kyst, frodig og vakker natur, fine strender, gunstige priser og arkeologiske skatter. Cavtat og Zadar er vel verdt et besøk.
Publisert 5 juli 2013

Cavtat – barnefamiliens paradis

Cavtat er en sjarmerende liten by og et paradis for barnefamilier. Vakre blomster, svaiende palmer og klart vann skaper en idyllisk atmosfære. Byen er omgitt av fine strender og lukseriøse hotell. Her bader man fra små grusstrender, fra asfalterte badeplattformer eller fra fine klipper. Ettersom Cavtat ligger i nærheten Dubrovnik kan det i høysesongen bli trangt om plassen på de mest sentrale strendene.

Prisnivået i Cavtat er meget gunstig. Det lave prisnivået gjør at du kan unne deg litt ekstra luksus når du har badet ferdig og er klar for en matbit. En to-retters middag koster cirka 200 kroner per person og en øl cirka 15 kroner.

Idyllisk gamleby

Gamlebyen i Cavtat ligger ute på en halvøy som er omgitt av frodig natur, høye fjell og blått hav. Langs sjøen går en promenade hvor du finner flere små strender, klipper og diverse serveringsteder. Halvøya er bilfri, og langs kaia ligger restauranter, kaffebarer og små butikker på rekke og rad. Når du har gjort deg godt kjent med Cavtat, kan det være verdt å ta en utflukt til Dubrovnik, øya Mljet eller Elafitiøyene.

Slik tar du deg hit

Norwegian flyr daglig til Dubrovnik fra flere norske byer. Flyplassen i Dubrovnik ligger fem kilometer fra Cavtat og flytrafikken vil derfor medføre noe støy. Hit kan du også reise på charter med Apollo.

Zadar – Kroatias kulturelle vugge

Zadar ligger omtrent midt på Kroatia langstrakte kyst og kan tilby en kombinasjon av byferie og badeferie. Byen er uimotståelig for deg som fascineres av historiske monumenter og kulturarv. Zadar er et skattekammer bestående av arkeologisk rikdom fra ulike tidsepoker. Dette er en livlig og sjarmerende by uten for mange turister. Her finner du et godt utvalg av utesteder hvor du kan nyte god mat og drikke uten å bruke en formue. Hele den gamle delen av byen er bilfri slik at du trygt kan spasere rundt i sentrum.

Bademuligheter

Under sommeren vil man gjerne kjøle seg ned litt. Like utenfor gamlebyen finner du bystranden, men de fleste velger å dra ut til de større strandområdene som omringer byen. Langs strandpromenaden i byen, ligger iskrembarene tett, og her ligger også Zadars berømte sjøorgel. Det er konstruert slik at bølgene spiller på det, og det er en helt spesiell opplevelse å lytte til denne musikken.

Slik tar du deg hit

Ryanair flyr direkte fra Rygge til Zadar to ganger i uken. Du kan også reise til Split og ta buss eller tog derifra til Zadar (cirka 2-2,5 timers reise).


Charter til CavtatFly til Cavtat og Zadar