5 fine weekendbyer i Europa

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: worldofmarie, medlem siden 2007
Når man prater om weekendbyer i Europa er det først og fremst byer som Barcelona, Paris og London som nevnes. Vi har sett bortenfor disse for å finne andre byer som er minst like fantastiske.
Publisert 8 oktober 2012

Dette er ikke på noen måte nye byer, men vi synes at de fortjener litt mer oppmerksomhet. Dessuten har de minst like mye å tilby sine besøkere som de mer kjente weekendbyene. Her kan du lese mer om fem av våre favoritter.

Dublin – avslappet stemning og god drikke

Stemningen i Dublin er herlig avslappet, og irlendere er utrolig gjestfrie og hyggelige. Mange hevder at byens natteliv er blant de bedre i Europa, så Dublin er den perfekte byen for deg som ikke gjerne går å legger deg tidlig. Temple Bar er et område som er fullt av sjarmerende restauranter, hyggelige puber og trendy nattklubber. Her passer det bra å smake på og lære deg mer om nasjonaldrikkene whisky og mørkt øl. For deg som vil gjør mer enn å spise og drikke er et tips å besøke noen av alle slott og utforske byens historie. Foretrekker du shopping skal du sette kursen mot Grafton Street og Henry Street som kan friste med alt fra luksus-shopping til billigere kjedebutikker.

Dubrovnik – Balkans vakreste by

Dubrovnik er i følge mange en av Europas vakreste byer. Kirker og palass i byens gamle deler er velbevarte og får besøkende til å miste pusten med sin utrolige skjønnhet. Stradun, som er Dubrovniks hovedgate, og de to tverrgatene kantes av kafeer, restauranter og små butikker. Noen av byens severdigheter er Sponzapalasset, Arsenalene og katedralen med sine verdifulle malerier. Byen har også et bra natteliv og helt ok shopping. En selvfølge for alle som kommer hit er en tur på bymuren. Muren som er cirka to kilometer går rundt Dubrovniks gamle deler. For en vakker kaffepause skal du gå til bykafeen for her får du en enestående utsikt over havnen, festningen og den grønne øya Lokrum.

Beograd – billig by med kort vei til forfriskende bad

Beograd er byen som har blomstret opp og byr sine besøkere på en masse overraskelser. Her kan du spise en god Pljeskavica – en hamburger som koster cirka 15 kroner, gå på fotballkamp, besøke Kalemegdan – en borg bygd på 1700-tallet eller bare spasere rundt på det spennende Nikola Tesla-museet. Vil du heller slappe av og bare ta det med ro kan du ta bussen til den kunstgjorte innsjøen Adaciganlija. Turen tar bare noen minutter og her kan du nyte sol og bad, i tillegg til god mat og drikke på noen av de cirka 70 barene og restaurantene som ligger langs med stranden. Shoppe kan du gjøre på flere plasser, men det finnes flest butikker rundt Knez Mihailova som er Beograds store gågate. Beograd er kjent for sitt ville natteliv så her kan du også feste natten lang om du vil det.

Amsterdam – byen med et åpent sinn

Amsterdam er de siste åren blitt en av Europas mest populære byer og det er perfekt å reise hit for en weekend. Her finnes et stort utvalg av restauranter, koselige kafeer, storslåtte museer, fotball av høy kvalitet og et natteliv som minst sagt imponerer. Byen har også super shopping i alle former, en favoritt er området De Negen Straatjes som har alt fra designbutikker til vintagebutikker. I Amsterdam er toleransen for det meste litt høyere enn i resten av Europa, og dette har gjort at det bor en herlig blanding av mennesker her. Amsterdam er en utrolig vakker by med sine pittoreske kanaler, koselige småbutikker og fargeglade tulipaner. Ta gjerne en tur med en av kanalbåtene for å se byen fra vannet, eller besøk det hyggelige markedet Albert Cuypmarkt.

Istanbul - en herlig miks av øst og vest

Ingen andre byer i hele verden ligner på Istanbul. Byen deles i to av sundet med navnet Bosporen, der den vestre delen tilhører Europa og den østre Asia. På den europeiske siden finnes all historie med Hagia Sofia, sultanens palass og de gamle tyrkiske badehusene, Den blå moskeen og den store basaren. På den asiatiske siden finner man hverdags-Istanbul, og det meste er nytt og litt kjedelig. Byen frister med veldig bra shopping, velkjente museer, moskeer, spennende historie og fantastisk kaffe. For deg som elsker sport og kanskje først og fremst fotball har byen tre store lag du kan se en kamp med – Galatasaray, Fenerbache og Besiktas. Kollektivtrafikken i byen er billig men ganske vanskelig å sette seg inn i så det beste er å ta taxi, som også er veldig billig.


Finn fly til byene



Her kan du bo