Kapp Verde – ukjent perle til kanonpris

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Styve Reineck / Shutterstock.com
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kapp Verde, perlen som ligger utenfor Afrikas vestkyst, er synonymt med en solsikker ferie. Dessuten finnes det bra og rimelige charterreiser hit. Få med deg våre beste tips!
Publisert 1 desember 2015

Kapp Verde er en tropisk øygruppe utenfor Senegals kyst og består av 15 øyer, hvorav ni er bebodde. De vanligste øyene å feriere på er Sal og Boavista, og hit drar man for solen, de fine strendene og for de perfekte vindene. Begge øyene er små og kan utforskes på egen hånd eller med en guide. Dessuten byr destinasjonene på vestafrikanske rytmer og er et mekka for alle fisk- og skalldyrfans. Det er fortsatt ikke like vanlig å reise hit som til Kanariøyene, noe som gjør det til et unikt og spennende reisemål. Vi har samlet de beste tipsene for deg som er nysgjerrig på å reise hit.

Solsikkert klima med mange bademuligheter

Kapp Verde er et eksotisk og solsikkert reisemål med et tørt og nesten ørkenlignende klima. Hit drar du mellom oktober og april, mens solen stråler i kapp med turistene året rundt og termometeret måler i gjennomsnitt 27 grader. Derimot blåser det avkjølende vinder slik at det ikke oppleves som altfor varmt. Kapp Verde lokker med endeløse og vakre strender og turkist, glitrende vann. Perfekt for deg som vil legge igjen hverdagen hjemme og bare nyte salte dukkerter og sand mellom tærne. Hva sier du til 20-25 grader varmt vann å bade i?

Perfekt for kite- og vindsurfing

På enkelte steder blåser vindene kraftigere, noe som gjør det utmerket for vannsport. Vindene er spesielt perfekte for kite- og vindsurfing, noe som gjør at mange tilhengere av dette drar hit.

Dykking, snorkling eller dyphavsfiske

Det går også utmerket å oppleve Kapp Verde underifra – både dykkingen og dypvannsfisket byr på noe utenom det vanlige. Om du ikke allerede har dykkersertifikatet, har øyene gode dykkesentre der du både kan ta kurs eller leie utstyr. Det finnes også mange fine snorklerev utenfor øyene der du kan se både fisker, vakker natur og kanskje et av mange skipsvrak.

Fisk, skalldyr og musikk på menyen

Restaurantene serverer herlige og ofte rimelige retter med fisk og skalldyr, som er fanget samme dag. Liker du tunfisk har du kommet til rett sted, og fisken serveres på mange ulike måter. Du kan også teste nasjonalretten Cachupa, som er en stuing av bønner, fisk eller kjøtt. Etter det kan du gå videre til en bar, høre på liveband og komme tett innpå hverdagslivet og øyas lokalbefolkning. Framfor alt er musikk viktig her, og du får ofte ta del i den lokale folkmusikken som heter ”morna”.

Turistparadiset Sal mest populært

Sal er det mest turistutviklede reisemålet på Kapp Verde. Denne flate øyen lokker først og fremst med den populære badebyen Santa Maria. Hit drar du for å slappe av i en solstol på de gyldengule og brede sandstrendene, og det er dessuten lett å få tak i et privat, uforstyrret sted. På vestre siden av Sal ligger Ponta Preta og på østre siden finner du Kite Beach, som med sine harde vinder er et paradis for kite- og vindsurfere. Surfesenteret Josh Angulos i Santa Maria er kjent over hele verden. Santa Marias sentrum består egentlig bare av to gater med restuaranter og butikker hvor du kan shoppe souvenirer og surfeting. Vil du gjøre noe mer enn å bade på Sal, kan du leie en firhjuling, en quad, og dra rundt øyen. Utforsk den på på egen hånd eller dra på guidet tur. Høydepunktene er blant annet “Det blå øyet” i Buracona, bad i en mettet saltsjø ved Pedra de Lume, et besøk i den lille fiskebyen Palmeira eller fjellområdet Serra Negra. Du kan dessuten få oppleve skilpadder på nært hold da de kommer til mange av strendene for å legge egg.

Glem ikke solbrillene til Boavista

Boavista er en rolig og fin øy med sandstrender så lange som øyet rekker. På den sørlige øyen ved Santa Monica finner du de absolutt vakreste strendene med solsikkert vær hver dag. I tillegg til å bade kan du også lære deg kitesurfing eller bli med på dypvannsfiske. Sal Rei er en genuin fiskeby med flere bra fiskerestauranter med blant annet tunfisk og krabbe på menyen. Her rusler du rundt blant den trivelige lokalbefolkningen og fargeglade kolonialhus. Om du vil se mer av øyen kan du bestille en guidet tur med en firhjuling langs sanddynene for å komme frem til plassene som ellers ikke er tillgjenglige. Du kan blant annet prøve sandboarding på Praia de Chaves vakre sandstrand og se skipsvrak ved stranden Praia de Santa Maria.

Besøk de andre øyene

Om du vil besøke mer enn én øy under samme reise er det ingen problem. Alle bebodde øyer har fly- og fergeforbindelser. Sett gjerne av litt ekstra tid om du tar ferge, da de iblant kan være sene. Fly bestiller du helst hjemmefra for å være sikker på å få plass. Andre populære øyer å besøke er Santiago der hovedstaden Praia ligger, og vulkanøyen Fogo.

Rimelig charter til Kapp Verde

Kapp Verde er et rimelig vinterreisemål til å være så unikt, og du kan enkelt finne bra priser hit. Du kan dra med charterselskapene Startour og Ving som har hotell som ligger fint til ved stranden og har mange stjerner. Det tar cirka syv timer og 30 minutter å fly hit.

I Reiseguidens søkemotor finner du alle reiser til Kapp Verde:
- Charter til Kapp Verde
- All inclusive på Kapp Verde
- Restplasser til Kapp Verde


Fly til Kapp VerdeHotell på Kapp Verde