– Jeg flyttet til Hawaii

Hawaii
Medlem siden 2009, besøkt 83 land

Foto: Bo-Göran Lundkvist
Foto: Bo-Göran Lundkvist
Hawaii er et reisemål som mange drømmer om å besøke i løpet av livet. Svenske Bo-Göran ble bergtatt av øyenes sjarm og har nå bodd på Hawaii i 21 år.
Publisert 16 februar 2017

Allerede som ung falt Bo-Göran for den vakre naturen og hawaiianske livsstilen, så i 1995 flyttet han til Hawaii. Der kunne han på alvor dypdykke i sin store interesse for palmer og i flere år drev han en stor palmehage med flere tusen trær og en planteskole. I dag er den mer som en hobby som han kombinerer med sin store lidenskap for å reise.

Flerkulturelt og vanlig

Hawaiis befolkning kommer fra mange deler av verden. Den spennende miksen av ulike mennesker setter preg på alt fra språk og matkultur, til hvordan man omgås.

– Den genuine vennligheten er noe som selv en tilfeldig turist ikke kan unngå å legge merke til og huske fra sitt besøk, mener Bo-Göran.

Planlegg gjerne for tre uker

De største øyene er Kauai, Oahu, Maui og Hawaii, og Bo-Göran tipser om ca. en uke på hver øy kan være passelig tid. Se derfor til at du har god tid, gjerne to eller tre uker til sammen.

– Kauai er den minste av de fire store øyene, men kanskje også den vakreste, med Waimea Canyon og Na Palikusten, sier Bo-Göran.

Hawaii, som også kalles The Big Island, er nesten dobbelt så stor som de andre øyene til sammen og har vekslende natur, fra tropiske vekster til lavafelt.

– Det finnes mange utrolige steder å besøke, og i motsetning til Oahu og Maui så er det lett å komme seg vekk fra turistområdene på øyen Hawaii, forteller han.


Bo-Göran tipser om 3 favoritter

1. Waimea Canyon, Kauai
Som et Grand Canyon i miniatyr. Et par kilometer forbi Waimea Canyon tar veien slutt og man har en utsikt som er en av de mest utrolige i verden.

2. Waikiki Beach, Oahu
En severdighet selvom det er mange turister her – mest amerikanere og japanesere. Nesten alle de store hotellene ligger her og det finnes masse restauranter.

3. Hawaii Volcanoes National Park, Hawaii
Ligger en drøy halvtime med bil fra Hilo. Et veldig interessant sted, med blant annet en aktiv vulkan, der man defenitivt kan tilbringe en hel dag.


Ta gjerne en titt på Bo-Görans side på Reiseguiden.


Kjappe fakta om Hawaii

Å komme seg hit: Reisen til Hawaii fra Norge innebærer minst ett flybytte, raskest er det å fly med et direktefly til Los Angeles eller San Francisco for å bytte der. Bli gjerne et par dager i USA for å dele opp reisen.
Tidsforskjell: - 11/12 timer.
Sesong: Du kan dra til Hawaii året rundt.
Fun fact: Om du reiser i januar eller februar får du med deg begge høysesongene for hvalsafari og de skarpeste surfebølgene på Hawaiis nordlige kyster.


Flybilletter til HawaiiHotell på HonoluluTilbud - USA