J'aime Paris ♥

Louisewinberg
Reiseguiden, besøkt 35 land

Foto: Louise Winberg
Paris er som en fersk forelskelse. Man kan reise dit flere ganger, men bestandig oppdage noe nytt. Her er noen tips som passer for både nybegynneren og veteranen.
Publisert 13 mars 2011

Paris er en skattekiste full av koselige restauranter, spennende severdigheter og enestående shopping.

Montmartre – kunst, kultur og håndverk

Gå rundt i de gamle kunstnerkvarterene blant frodige grøntområder, brosteinsgater og kafeer på hvert eneste hjørne. Her er det mange severdigheter du ikke får gå glipp av, som den hvite basilikaen Sacre-Cour og nattklubben Moulin Rouge, best kjent for sine lettkledde cancanshow på slutten av 1800-tallet. I Montmartre ligger også stoffbutikkene som perler på snor så for deg som liker å sy er dette en sann gullgruve.
Hvor: Montmartre

Kiliwatch – vintagehimmel

For deg som elsker vintage, forbered deg på å tilbringe mange timer på Kiliwatch. Her kommer du garantert til å gjøre et kupp! Butikken er alltid velfylt og bra organisert. Her kan du finne Burberry-trenchcoaten, cowboyboots, sommershortsen og de blomstrete kjolene du har drømt om. Mange second hand-butikker som er mer spesialiserte bruker å være ganske dyre, men prisene er likevel helt ok. Det meste koster noen hundrelapper.
Hvor: 64 rue Tiquetonne

Chez Janou – hjemmekoselig bistro

Om du bodde i Paris ville kanskje dette vært ditt stamsted. Liten, men med en herlig, avslappet stemning og vidunderlig mat. Fokus er på fransk mat med mye grønt og bra råvarer. Nyt av provencalske muslinger og gratinert chèvre med rosmarin. Prøv også deres spesialitet som er sjokolademousse. Når du bestiller den får du inn en stor skål fylt til randen, og du kan spise til du ikke orker mer!
Hvor: 2, rue Roger Verlomme

Hôtel du Nord – mat og bøker

Forbered deg på et førsteklasses kjøkken i en livfull atmosfære. Her får du et spennende utvalg av retter med smaker fra både fransk og internasjonalt kjøkken. De har alltid dagens forrett, fisk, kjøtt og dessert. Restauranten ligger rett ved kanalen og er fylt med antikke bøker og levende lys. De har også et lite bibliotek.
Hvor: Canal St Martin, 102 quai de Jemmapas

Erotikkmuseet – kunst for de vågale

Skildringer av sex og erotikk finnes gjennom hele vår historie. Her kan du se utstillinger om sex og religion, kunstnerlige bilder fra 1920-tallets bordeller og temautstillinger. Et annerledes museum som passende nok ligger rett ved siden av Moulin Rouge i Montmartre.
Hvor: 72, boulevard de Clichy

Pssst! Les mer om våre tips!

Kiliwatch
Chez Janou
Hôtel du Nord
Erotikkmuseet

Finn billige reiser til Frankrike.

Flybilletter til Paris

Sentrale hotell i Paris