Hvor er det varmt i september?

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
I september er det fortsatt sommertemperaturer i Sør-Europa selv om høsten har startet her hjemme. Her tipser vi om noen reisemål du kan reise til i september.
Publisert 15 august 2022

I september er ferien over for de fleste, skolen har begynt igjen og sommervarmen er blitt et fjernt minne her hjemme. Lengter du fortsatt etter sol og varme så finnes det mange reisemål som fortsatt har det, og prisene for å reise er mye lavere enn i høysesong. Her tipser vi om noen reisemål du kan reise til i september.

Ganske varmt i september – opp til 22 grader

I september trenger du ikke å reise spesielt langt for å få sommertemperaturer. Det rekker nesten å bare ta flyet, eller kanskje bilen, til kontinentet så kan du nyte av deilige temperaturer.

Berlin

Berlin er en av de mest populære weekendbyene. Det er bare en kort flytur bort og byen har både severdigheter, kultur, shopping og god mat. I september ligger temperaturene på rundt 19 grader på dagtid, perfekt for å oppdage den spennende storbyen til fots.
Her kan du bestille din reise til Berlin.

London

London er et året rundt-reisemål med høysesong på våren og høsten. Byens enorme tilbud passer de aller fleste uansett om du vil shoppe, besøke severdigheter eller bare spise god mat på en herlig uteservering passer septemberværet perfekt. Temperaturen ligger på rundt 19 grader på dagtid. Et tips når du er det er å spasere rundt i den vakre bydelen Notting Hill, shoppe i Kensigton eller hvorfor ikke hilse på kjendisene på Madame Tussauds voksmuseum?
Her kan du bestille din reise til London.

Praha

I den tsjekkiske hovedstaden Praha er det billig. Både å bo og shoppe. Praha har blitt et populært weekendreisemål og passer bra å besøke i september når temperaturen på dagtid er på rundt 20 grader. Praha har mange vakre kirker i Praha og Europa eldste synagoge. Gå ikke glipp av slottet og Karlsbroen heller.
Her kan du bestille din reise til Praha.

Sopot

Sopot ligger på den polske rivieraen og er Polens mest eksklusive sommerreisemål. Her er det kilometervis med hvite sandstrender som kan friste med mye sol og bad. Sopot har også Europas lengste trepir. Her kan du shoppe, spasere rundt i byen, sole, bade og spise god mat. En perle som mange fortsatt ikke har oppdaget. I september er det mindre turister her, tempoet er litt lavere og ikke minst er det billigere enn å reise hit i høysesongen midt på sommeren. Temperaturen på dagtid ligger på cirka 21 grader.
Her kan du bestille din reise til Sopot.

Varmt i september – 22 til 28 grader

Det er fortsatt varmt i Syd-Europa i september. Havet har blitt varmet opp gjennom hele sommmeren og har nå helt perfekt temperatur. Her er reisemålene der du kan forvente deg temperaturer opp til 28 grader.

Hellas

Den greske øyverden med Kreta og Rhodos i spissen har klassisk middelhavsklima og lokker med mellom 25 og 29 grader i luften, 19 grader på kvelden og rundt 24 grader i havet. Det er nesten alltid sol i september, men enog annen regnskur kan komme forbi. Rhodos ligger nært den tyrkiske kysten og er den varmeste øya på denne årstiden. Andre herlige øyer å besøke i september er Korfu, Zakynthos, Lefkas, Samos og Kos.
Her kan du bestille din reise til Hellas.

Kroatia

Kroatia er et reisemål som alt fler velger å reise til, det er perfekt for en sol- og badeferie. Det vakre landet ved det Adriatiske hav lokker med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader på dagen, litt kaldere på natten og 22 grader i havet. Mest varme får du i landets sørligere deler. Det regner også mer i september enn midt på sommeren. Populære reisemål er Makarska rivieraen, Split, Dubrovnik, Hvar og Istria for å nevne noen.
Her kan du bestille din reise til Kroatia.

Mallorca

Mallorca er en spansk øy med enormt mange vakre strender, og er et reisemål som passer både for en weekend og en charterreise. Tidlig høst er en perfekt tid å reise hit, spesielt om du gjerne slipper den trykkende varmen som dominerer i høysesongen. I september er gjennomsnittstemperaturen 27 grader på dagtid, 18 grader på natten og 24 grader i havet. Noen av de mest populære reisemålene er Alcudia, Magaluf, Palma Nova, Illetas og Cala d´Or.
Her kan du bestille din reise til Mallorca.

Ibiza

Ibiza er en øy som lokker til seg alt fra partysugne turister og badeglade barnefamilier. Brisene er milde hele chartersesongen, noe som gjør at temperaturen holder seg høy selv i starten av høsten. I september er det rundt 27 grader på dagen, 20 grader på natten og rundt 23 grader i vannet. Under lavsesongen er alt mer privat og personlig, i alt fra fiskerlandsbyene til strandfestene. Reis til noen av de trivelige reisemålene Figueral, Playa d'en Bossa, Santa Eulalia, San Antonio og Ibiza by.
Her kan du bestille fly til Ibiza.

Sicilia

På Middelhavets største øy, Sicilia, får du italiensk sjarm, solfylte dager på stranden og fantastisk mat. Temperaturene holder seg høye helt fram til i november og uteserveringene har åpent året rundt. I september er det cirka 26 grader på dagtid, 19 grader på kvelden og rundt 25 grader i havet.- Populære reisemål er blant annet Naxos-Giardini, Taormina og Cefalu.
Her kan du bestille din reise til Sicilia.

Kanariøyene

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura er noen av Kanariøyene som har behagelige temperaturer året rundt. Hvor varmt det er i september varierer litt fra øy til øy, men gjennomsnittstemperaturen ligger på 26 grader på dagtid og 22 grader både i vannet og på natten. Vil du ha det så varmt som mulug skal du velge en av feriebyene på den sørlige delen av Gran Canaria eller Tenerife.
Her kan du bestille din reise til Kanariøyene.

Hett i september – minst 28 grader

I september er det fortsatt mange reisemål som har nesten samme temperatur som i juli. Er du ute etter en lat og avslappenden ferie med mye sol og varme kan disse reisemålene passe deg perfekt.

Tyrkia

Tyrkia er et perfekt reisemål for deg som vil ha en behagelig ferie, her finnes nemlig noen av de aller beste all inclusive-hotellene i herlige omgivelser. I septemeber er gjennomsnittstemperaturen rundt 31 grader i luften, 19 grader på kvelden og 26 gradet i gavet. Det er varmest på Antalyakysten der noen av de mest kjente feriebyene ligger.
Her kan du bestille din reise til Tyrkia.

Kypros

Kypros er et solsikkert reisemål som har Europas reneste badevann. I september er det som regel rundt 30 grader om dagen, 19 grader om natten og cirka 27 grader i havet. Det kan komme en og annen regnskur når høsten næmer seg, men Kypros er et reisemål man kan reise til året rundt.
Her kan du bestille din reise til Kypros.

Bali

Eksotiske Bali er et reisemål for både sol, bad, surfing og late dager, kanskje krydret med litt meditasjon og yoga. I september er gjennomsnittstemperaturen på 29 grader og i havet er det 27 grader. Om du vil utforske fjellområdene på Bali er det bra å ta med litt varmere klær da temperaturene generelt er litt lavere der.
Her kan du bestille din reise til Bali.

Se alle chartereiser i september her:
Charter i september
Restplasser i september
Charter med all inclusive


Charterreiser i september

Sammenlign alle reiser


Restplasser i september