Høstweekend med ekstra alt

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Om sommeren ikke ble helt som du hadde tenkt deg passer det perfekt å ta med kjæresten eller kanskje bestevenninnen på en høstweekend til en storby som kan friste med mye av alt.
Publisert 15 august 2018

Sommeren regnet bort for mange av oss. Så i høst kanskje det er på sin plass med en herlig weekenreise der du bor på et luksushotell, spiser på førsteklasses restauranter og kanskje til og med unner deg litt shopping i en av butikkene som selger kjente designmerker.

London

Bare et par timer bort kan du fråtse i luksus. Her finnes det mange femstjerners hotell som bare venter på å få skjemme bort deg på aller beste måte. London har noen av verden beste restauranter og liker du å shoppe, ja da er utvalget nesten uendelig.

Hotelltips:
Hotel 41 på Buckingham Palace Road er et femstjerners boutiquehotell med kun 30 suiter og rom. Her får du privat butler, og bor vis a vis Buckingham Palace.
Restauranttips: The Ivy er den ultimate luksusrestauranten, hvor alt er gjennomtenkt ned til den minste detalj. Prøv deres steak tartare, tunfisk sashimi eller den berømte Ivy Hamburger.
» Se pakkereiser til London // Fly til London // Hotell i London

Paris

En av verdens mest romantiske storbyer som bortsett fra alle romantiske plasser også kan friste med mye luksus. I alle former. Du kan shoppe merkesklær i det som kalles for “det gyldne triangelet” som inkluderer området mellom Champs-Elysees, Avenue Montaigne og Avenue George V. Luksushotell finnes det mange av og maten, ja det er jo ikke uten grunn av Frankrike regnes som et av verdens beste matland.

Hotelltips:
Four Seasons George V, kun et stenkast fra Champs-Elysees, kan friste med privat balkong og vinprøving i hotellets egen vinkjeller.
Restauranttips: Monsieur Bleu Palais De Tokyo ligger rett ved Seinen, og med 10 meter under taket blir man lett blir imponert. Mest kjent for sine fiskeretter.
» Se pakkereiser til Paris // Fly til Paris // Hotell i Paris

Roma

Også Roma er et romantisk storby med kjente monument som Colosseum, Spansetrappen og Fontana de Trevi. Byen er gjennomsyret av historie, kultur og luksus. Den beste shoppingen, om du er ute etter luksusmerker, finner du i nærhente av Spansketrappen på Via dei Condotti og Via Borgognona. Trendy boutiquer finner du mange av på Via del Governa Vecchio, og om du er ute etter kunst og antikviteter skal du sette kurs mot Via Giulia.
Hotelltips: J.K Place Roma Hotel er prisbelønt for sin vakre design og enestående service, og baderommene er ikledd den fineste, italienske marmor. Ligger like ved Spansketrappen.
Restauranttips: La Pergola på luksushotellet Rome Cavalieri med tre Michelin-stjerner. Velg mellom godsaker som hummer, lam og scampi tartare.
» Se pakkereiser til Roma // Fly til Roma // Hotell i Roma

Riga

Latvias hovedstad et godt sted å være norsk. Her kan du virkelig leve det gode luksusliv på budsjett, både når det kommer til luksushotell til en billig penge, spaopplevelser og timeslange middager til noen få hundrelapper. Kombiner det gjerne med flotte kulturopplevelser i Riga, eller ta den 40 minutters langde utflukten med tog til de kritthvite sandstrendene i feriebyen Jurmala og nyt den ultimate spahimmelen.
Hotelltips: Grand Palace Hotel byr på moderne dekor blandet med gamle russiske og europeiske innslag som gir deg en følelse av luksus og romantikk.
Restauranttips: Restauranten Vincents er sagt å være den mest eksklusive baltiske restauranten, med både Elton John og Prince Charles på besøkslista. Dette er Rigas svar på Bagatelle, til 1/3 av prisen.
» Se pakkereiser til Riga // Fly til Riga // Hotell i Riga

Helsinki

Når høsten sniker seg innpå er det ingenting som får kropp og sinn til å slappe av bedre enn med en real runde i et av Helsinki saunaanlegg. Vår favoritt er Lövly, en urban design-oase som gir deg en varm velkomst i høstkulden, og hvor du kan hoppe rett ut i havet for å kjøle deg ned. Topp det hele med å krype innunder dynen på et av Helsinkis luksuriøse hotell, slik som Hotel F6, Hotel Lilla Roberts eller et av hotellene i Glo Hotel-kjeden. Er du glad i shopping kan du også gjøre fantastiske interiørkupp i Design District.
Hotelltips: Hotel F6 - en interiørhimmel av et boutique-hotell, eller Glo Hotel Art – et over 100 år gammelt Art Noveau-slott som ligger midt i design-distriktet av Downtown Helsinki.
Restauranttips: Basbas – koselig og intimt vinbar med luksuriøs atmosfære og masse gode, tapasaktige retter. Lunsj spiser du på sjarmerende Paulig Kulma.
» Se pakkereiser til Helsinki // Fly til Helsinki // Hotell i Helsinki


Reisetilbud - Luksus