Hit vil vi helst dra på weekendtur

Maria
Reseguiden

Foto: martinalindw, medlem siden 2009
Foto: Maria Egeland
Foto: Maria Egeland
Folket har talt. Det er i Barcelona vi helst vil tilbringe en langhelg. At det går mange lavprisfly hit gjør byen til et lett tilgjengelig reisemål for alle som har en ledig helg i høst.
Publisert 15 oktober 2010

Over 13000 personer stemte i Weekendkampen 2010, og til slutt sto Barcelona igjen som overlegen vinner. På andre plass kom Roma med London, Praha og Paris hakk i hæl.

Her gir vi deg noen høydepunkter i Europa beste weekendby:

1. Gå i Gaudis fotspor

Arkitekten Antoni Gaudi fikk stort sett frie hender i Barcelona, og bygningene hans er i dag ett av Barcelonas mest kjente varemerker. Noen av de mest populære bygningene i sentrum er Casa Battlo, Casa Mila, parken Parc Güell og kirken La Sagrada Familia – som etter over hundre år med byggearbeid forsatt ikke er ferdig.

2. Spasertur i de Gotiske Kvarter

I de Gotiske Kvarter, Barri Gotic, er stemningen helt spesiell. Smale gater, koselige torg med kafeer og utendørsmarkeder, nydelige hus og mektige katedraler ligger spredt utover et stort område som strekker seg fra Placa de Catalunya på begge sider av hovedgaten La Rambla, og nedover mot havnen og stranden. Nyt den unike atmosfæren – men pass opp for lommetyver.

3. Beach life – midt i byen

Barcelona har noe så unikt som seks bystrender som ligger som perler på en snor; Sant Sebastian, Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella og Nova Mar Bella. De strekker seg helt fra den gamle havnen, Port Vell, mot den nye havnen, Port Olympic som ble bygget til de Olympiske Lekene i 1992, og videre østover. På strendene nærmest det nye havneområdet er det mest liv og røre. Lengst mot øst finner du garantert mer folketomme deler av stranden – og kanskje en og annen glad nudist, ettersom Mar Bella er Barcelonas eneste naturiststrand.

4. Tapas + cava = sant

Gjør som spanjolene; gå til en tapasrestaurant, bestill en flaske cava og mange forskjellige småretter, og del med hverandre. Det finnes både tapasrestauranter med bordservering og tapasbarer der du sitter ved bardisken og forsyner deg (eventuelt teller bartenderen tannpirkerne dine for å se hvor mye du skal betale). Felles er at stemningen er god og måltidet blir ekstra sosialt. Gå på oppdagelsesferd i smågater og smug og let etter gjemte tapasperler– på La Rambla er maten (og prisene) kun for turister.

5. Se mer fra toppen av en sightseeingbuss

Har du få dager til rådighet i Barcelona men vil få med deg så mange av de klassiske severdighetene som mulig? Sightseeingbussene har et praktisk system der du kan hoppe av og på så ofte og mange ganger du vil – også over flere dager. For 22 Euro får du en heldagsbillett med tilgang til alle de forskjellige rutene. Turist? Javisst! Men det er en pefekt måte å få med seg det beste av byen på kort tid.

Finn billetter fra din nærmeste flyplass

Søk flere flybilletter til Barcelona.
Kombiner med hotell.

Tilbud i Spania: