Publisert 20 april 2012

Hammamet ligger på Tunisias østlige kyst og er landets eldste turistby selv om den riktige turistboomen først kom hit på 60-tallet. Som turist her bor man i selve Hammamet eller i Yasmin Hammamet som er et hotellområde som er bygd opp for turismen. Uansett har du kort vei til den fine sandstranden.

Opplev Hammamet

Hammamet har en gammel bydel, en medina, som med sine trange gater og fargerike basar er et yndet besøksmål for alle som er i byen. Her kan du shoppe billige krydder, handmalt keramikk, messing, skinnprodukter og sølvsmykker. Området er også fullt av restauranter der du kan smake på noen av de lokale spesialitetetene. Rett utenfor medinaen, som ligger ved havet, er det fint å gå for å se solnedgangen som farger alle de hvite husene gul og oransje. Gå heller ikke glipp av et besøk på International Cultural Centre som ligger i et av de vakreste husene i hele Hammamet.

Mer enn bare sol og bad

Veldig mange av aktivitetene i Hammamet handler om havet og stranden. Men om du vil gjøre noe annet enn å sole og bade kan du for eksempel spille golf. Den beste tiden er våren og sommeren når det ikke er for varmt. Rett utenfor Hammamet ligger Tunisias største golfanlegg som har tre baner med totalt 45 hull. Vil du ut og oppleve mer av landet kan du se den antikke byen Kartago og kunsternbyen på Sidi Bou Said på en dagsutflukt fra Hammamet. Reiser man med barn er et besøk i dyreparken Friguia alltid populært – her kan du se den afrikanske savannens dyr som løver, sjiraffer og elefanter.

Velg område å bo i

Hotellene i Hammamet ligger de aller fleste langs med den fine sandstranden, og flere av dem har private områder på stranden. Man bor enten i selve Hammamet eller i resortområdet Yasmin Hammamet som ligger en mil fra sentrum. Her har de en egen småbåtshavn, restauranter, shopping – og noe så annerledes som en helårs isbane. De har også en egen medina, som selv om den er nybygd, er inspirert av de gamle medianene som den inne i Hammamet. Velger man å bo i Hammamet får man en mer geniun opplevelse av Tunisia da byen ikke er oppbygd for turister. Uansett hvor man velger å bo har man kort vei til den fine og langgrunne sandstranden.

God og spennende mat

Maten i Tunisia er en spennende kombinasjon av fransk og arabisk kjøkken. Typisk for tunisisk mat er at man bruker mye olivenolje og krydder som karve, gurkemeie, safran og kanel. Hvitløk, mynte og dill er også populære smaksettere. Når man går ut på restaurant blir man som regel servert ferskt brød, oliven og harissa som er en sterk chillidip. En typisk forrett er brik l´ouef som er et bløtkokt egg servert i en løvtynn deig med reker eller tunfisk. Til middag spiser man mye lam, fersk fisk og kylling sammen med couscous. Og nesten alltid med en saus til som er den som setter smaken på matretten. Til dessert får man ofte søte bakverk som baklava som nok mange har smakt i Hellas. Tunisia produserer også egen vin og øl som er godt å drikke til maten.

Slik kommer du deg hit

Til Tunisia kan du reise på charterferie vår, sommer og høst med Detur fra Oslo. Flytiden er cirka 3 timer og 40 minutter. Fra flyplassen New Enfidha International er det cirka 50 minutter inn til Hammamet med transferbuss.


Charter til Tunisia