8 tips til Tunisia

Vilma
Reseguiden

Foto: iStock
Her venter lange vakre strender, spennende mat og unike severdigheter. Tunisia er landet der Middelhavet forenes med nordafrikansk kultur. Vi gir deg en guide med 8 tips som er gode å ha før du reiser til Tunisia.
Publisert 24 januar 2018

Her er det best sol og bad

Til Tunisia kan du reise hele året, for her venter mange solsikre dager. Fra desember-mars ligger temperaturen på mellom 16-20 grader på dagene, slik at du kan gå lettere kledd i solen. Det kan være en god idé å pakke med deg en tynnare jakke også, da noe nedbør kan forekomme. I sommerhalvåret er det middelhavsklima i Tunisia og temperaturen stiger til opp mot 30-35 grader. Aller varmest er det i juli og august, men varmen holder seg et stykke ut på høsten.

Populære turistbyer

De største turistbyene ligger i Hammametviken i det nordøstlige Tunisia. Noen av de mest populære byene er Hammamet, Monastir og Sousse, som alle minner om reisemål på andre siden av Middelhavet, som for eksempel Tyrkia og Hellas. Her kan du forvente deg herlige timer på stranden og forfriskende bad i havet.

Basarer med lokale håndtverk

De gamle basarkvartalene frister med spennende og billig shopping. Alle større byer har en egen basar, souk, der du kan kjøpe alt fra klær, smykker og sko til godterier, keramikk og fersk frukt. De største soukene er i Tunis, men det finnes også noen veldig bra basarer i Hammamet, Monastir og Sousse, I Sousse ligger byens souk i medinaen som er den gamle bykjernen, og står på verdensarvlisten. I samme område er det flere museer, en imponerende bymur og en gammel moske. I Hammamet har de en borg som er verdt et besøk, og en stor medina med uvanlig mange velbevarte, typiske tunisiske hus.

Tips til den golfinteresserte

I Tunisia er det et flertall golfbaner av høy standard, men green fee er likevel svært billig. De større populære turistbyene Hammamet, Monastir og Sousse har golfbaner på fin avstand fra hotellområdene. I Hammamet finner du Citrus Golf Club, som med sine to 18-hullsbaner og en 9-hullsbane er en av de største golfanleggene i landet. Monastir byr på både Flamingo Golf Club og Palm Links Golf Club, hvorav den første nylig gjennomgikk en renovering. I Sousse ligger Port el Kantaoui med de to spektakulære 18-hullsbanene Sea- og Panorama Course.

Kameltur på stranden

Mer eksotisk enn dette blir det neppe! På mange strender i Tunisia kan du ri på en kamel eller en dromedar. Er du ikke interessert i å ri, men vil heller ta det med ro på stranden, finnes det massevis av muligheter til det. Strendene i Tunisia er lange og du trenger som regel ikke å krangle om plassen med andre turister – du finner både parasoller og solsenger til leie for en liten avgift.

Dagsutflukter du bør få med deg

Mange severdigheter i Tunisia ligger litt avsides og er vanskelige å finne på egen hånd. Den enkleste måten er å bli med på noen av utfluktene som charterselskapene arrangerer. Den mest populære utflukten er en todagers utflukt til Sahara med et stopp ved det romerske amfiteateret i El Djem, besøk i en typisk berber-by og lunsj ved grottehusene i Matmata der deler av Star Wars-filmene ble spilt inn. Andre dagsutflukter som du kan gjøre på egen hånd med tog er å dra til ruinene etter den legendariske byen Kartago og den vakre kunstnerbyen Sidi Bou Said.

Prøv tunisisk chillipasta som forrett

Før alle måltider serverer servitøren nesten alltid en kurv med brød. De lokale spiser brødet med chillipastan ”harissa” og olivenolje. Ofte finnes den smaksrike og hete pastaen i den lille nettkurven med olivenolje og krydder. En vanlig og god forrett er ”brik”, som er fritert filodeig med fyll. Måltider avsluttes som regel med en kopp frisk minte-te.

Noen nyttige fraser

Selgerne i basarene kan være innpåslitne, men et enkelt “non merci” og et smil bruker å være nok for at de skal gi opp. Et bra arabisk ord å lære seg er “shukran” som betyr takk.

» Fly til Tunisia
» Hotell i Tunisia


Tilbud – Sol & bad